Η μαφία ήθελε να "γδύσει" και τη Βανδή

0
Είχαν μπλέξει στα δίχτυα τους τον Ντέμη, αλλά στο «στόχαστρό» τους φαίνεται πως είχε μπει και η Δέσποινα Βανδή. Η «Espresso» φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το σχέδιο της μαφίας του Βορρά, βάσει του οποίου οι αρχηγοί της ήθελαν να βάλουν στο χέρι την περιουσία ενός εκ των πιο διάσημων ζευγαριών της showbiz.

Οι αδίστακτοί κακοποιοί που είχαν δανείσει (όπως προκύπτει από τη δικογραφία) τον Ντέμη Νικολαΐδη, ήθελαν να κάνουν και νέα δουλειά με τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ, έπειτα από τηλεφώνημα του τελευταίου, αλλά αυτή τη φορά δεν θα σταματούσαν μόνο στους τόκους. Στο «στόχαστρό» τους, εκτός από την ακίνητη περιουσία του Ντέμη, είχε μπει και αυτή της Δέσποινας Βανδή, την οποία ήθελαν να εντάξουν στον όρο ενός νέου δανείου, όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες ηγετικών στελεχών του άγριου κυκλώματος. Ο Ντέμης Νικολαΐδης φέρεται να πήρε τον Αύγουστο του 2010 το ποσό των 350.000 ευρώ, καταβάλλοντας μηνιαία δόση ύψους 51.800 ευρώ.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής δανείστηκε με μηνιαίο επιτόκιο της τάξεως του 10%, στη συνέχεια όμως διαμορφώθηκε στο 6,5% καθώς, όπως αναφέρουν στις συνομιλίες τους οι αδίστακτοι τοκογλύφοι, προχώρησαν στην κίνηση αυτή αφού ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του. Παρ’ όλα αυτά, αναγκάστηκε να επιστρέψει στους τοκογλύφους 620.000 ευρώ! Το βαλιτσάκι της ΕΥΠ κατέγραψε συνομιλίες τόσο μεταξύ του Αλέξανδρου Μελέτη και του Ντέμη Νικολαΐδη, όσο και μεταξύ του πρώτου και στενών συνεργατών του, οι οποίοι μαζί με τον ίδιο χειρίζονταν την υπόθεση του πρώην ποδοσφαιριστή.

«Αν δεν τα δώσει όλα θα τον... συνετίσω»
Στην υπ' αριθμόν 400 απομαγνητοφωνημένη συνομιλία ο Αλέξανδρος Μελέτης δέχεται κλήση από τον Ντέμη που τον ενημερώνει ότι μπορεί να μεταβεί στο γραφείο του για να παραλάβει χρήματα. ««Εγώ θα φύγω από το γραφείο μου και θα γυρίσω μετά τις 4.00. Αλλά αν εσύ βιάζεσαι, περνάς από το γραφείο από τον ... (όνομα συνεργάτη Ντέμη) και τα παίρνεις» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ στον Μελέτη.

Στη συνέχεια, ο φερόμενος ως αρχηγός μιας εκ των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων τηλεφωνεί σε έναν από τους άμεσους συνεργάτες του και τον διατάζει να παραλάβει τα χρήματα. Μάλιστα, του τονίζει ότι σε περίπτωση που δεν παραλάβει όλο το πόσο της δόσης, το οποίο ανέρχονταν στα 51.800 ευρώ, να τον ενημερώσει αμέσως προκειμένου να καλέσει ο ίδιος τον Νικολαΐδη «για να τον συνετίσει». «Σε περίπτωση που είναι μόνο το τέτοιο, κάνεις μανούρα. Με παίρνεις τηλέφωνο, για να τον πάρω να τον πω “καλά, ρε ξεφτίλα, πας να μας φας τα 1.800;” 51.800, να ξέρεις». Το πρωτοπαλίκαρο τελικά εισπράττει τα χρήματα και τηλεφωνεί στον Αλέξανδρο Μελέτη.

Μελέτης: Τα πήρες; Ολα σ’ τα δώσε; Και τα 1.800;
Πρωτοπαλίκαρο: Ολα. Δεν αφήνω σεντ πίσω.

Λίγες μέρες αργότερα, τα δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνομιλούν και πάλι. Ο Αλέξανδρος Μελέτης ενημερώνει τον 40χρονο άνδρα, που φέρεται να εκτελεί και χρέη εισπράκτορα στην Αθήνα, για τους όρους που έχει συνάψει με τον Ντέμη και την πρόσθεση του τελευταίου να καθυστερήσει καταβολή δόσης δίνοντας στη συνέχεια δύο μαζί.

Μελέτης:
Με λέει 8 του μηνός, μου λέει «την Παρασκευή, έχουμε» μου λέει «το θέμα μας». Λέω «ναι». Μου λέει «μήπως γίνεται να το πάμε μετά την εκδήλωση που έχω, 3-4 μέρες, κατάλαβες». Και μου λέει «θα σ’ τα δώσω διπλά. Δύο θα σου δώσω» μου λέει. «Αν μπορείς να μου κάνεις αυτή την εξυπηρέτηση».
Πρωτοπαλίκαρο: Αντε, να μας φύγει και το άγχος, ρε συ κολλητέ. Γ..... τα, να πούμε. Δεν μου λες: Τι μας χρωστάει ακόμη; 200; Και τα 100 τώρα, μάλιστα. Τα υπόλοιπα 100... Υπόλοιπα 100 πότε είναι; 8 Σεπτέμβρη;
Μελέτης: 8 Σεπτέμβρη και 8 Οκτώβρη.

Το νέο δάνειο
Σύμφωνα με τις συνομιλίες που κατέγραψαν οι αστυνομικοί, ο Νικολαΐδης φέρεται να ζήτησε από τους τοκογλύφους νέο δάνειο, άγνωστο πόσο, χωρίς όμως να διαπιστωθεί αν τελικά προχώρησε η συναλλαγή. Τότε οι τοκογλύφοι βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Στο «στόχαστρό» τους μπαίνει η περιουσία και ειδικά η ακίνητη του διάσημου ζευγαριού, αλλά και προσωπικά χρήματα της Δέσποινας Βανδή. Ο πρώην άσος των γηπέδων τηλεφωνεί στον Αλέξανδρο Μελέτη και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

Νικολαΐδης: Υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε το ίδιο για το 12; Το ίδιο σε ετήσια βάση.
Μελέτης: Το καλύτερο εγώ που μπορώ να σου κάνω, να είσαι και εσύ ευχαριστημένος, και εγώ, θα σ’ το κάνω 5%. Εντάξει;

Ο Ντέμης απάντησε στον φερόμενο αρχηγό της τέταρτης εγκληματικής ομάδας ότι θα το σκεφτεί και θα του απαντήσει. Λίγη ώρα αργότερα, ο Αλέξανδρος Μελέτης συνομιλεί με το πρωτοπαλίκαρό του και τον ενημερώνει για τη συνομιλία που είχε με τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Μελέτης: Με λέει «η συναυλία πάει καλά. Ενδεχόμενως» με λέει «να σ’ τα δώσω όλα». Του λέω «μπράβο, αυτό είναι καλό». Μου είπε ότι θέλει να μιλήσουμε για δουλειά. Τι μπορεί να μου είπε για δουλειά; «Μη ζορίζεσαι» θα σε πω εγώ. «Θέλω να ξανακάνουμε δουλειά» με λέει «γιατί θέλουμε να κλείσουμε κάτι άλλα συγκροτήματα» με λέει... «Θέλω να με βγάλεις μια τιμή να με πεις και να μου το κάνεις πάλι με τον χρόνο όπως το είχαμε».

«Ας βάλει της γυναίκας του»
Αφού του ανέφερε για τη νέα δουλειά, στη συνέχεια οι δύο τοκογλύφοι μίλησαν για τους όρους που θα επιβάλουν αυτή τη φορά στον Ντέμη για να του δώσουν το πόσο:

Μελέτης: Εγώ θέλω να μάθεις, γιατί άμα τον ξαναδώσουμε... Δηλαδή, αν έχει κάποιο «καθαρό» ακίνητο, οτιδήποτε. Να βάλει της γυναίκας του. Ας βάλει της γυναίκας του να είμαστε καλυμμένοι. Ξέρεις πόσο τον κόβω να θέλει τώρα; Καμιά 500-600 χιλιάρικα αυτός θα θέλει τώρα... Το θέμα είναι θα ζητήσει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, το κατάλαβα... Αν ξανακάνουμε δουλειά, λέω άντε να σ’ το κάνουμε 5%. Παρακάτω δεν το συζητάω καν, ας πούμε. Το πήγαμε στη μέση ναι και αλλά, ήθελα να τον πω τώρα με ακίνητο, με κάτι, αλλά δεν ήθελα τώρα να τα πω από το τηλέφωνο, κατάλαβες;

Πρωτοπαλίκαρο: Από εκεί και πέρα βλέπεις, ας πούμε, δεν ξέρω κατά πόσο, αν κάνει μόνος του συναυλίες και ιστορίες. Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα όσον αφορά την εταιρεία, για να σου πω την αλήθεια. Δηλαδή, κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί και να κάνει, τώρα, αν θα τα δανείσεις και αν θα παίρνεις τους τόκους και αν θα είναι σωστός, αυτό αλλάζει.

Η εντολή του αρχηγού για τον Κανάκη
Τον τρόπο δράσης, αλλά και τις σκληρές μεθόδους που χρησιμοποιούσαν προκειμένου να εκβιάζουν καταστηματάρχες και να τους πωλούν προστασία περιγράφουν καρέ-καρέ οι διωκτικές αρχές στη δικογραφία που έχουν σχηματίσει για το πολυδαίδαλο κύκλωμα που εξάρθρωσαν.

Ανάμεσα στις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψαν οι αστυνομικοί, ο αρχηγός της μιας οργάνωσης μιλάει σε έναν από τους υφισταμένους του και του δίνει εντολές για το μαγαζί του Αντώνη Κανάκη στη Χαλκιδική. Στην άκρη της μιας γραμμής βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Μελέτης, ο οποίος είχε το ψευδώνυμο «Βούδας» και ήταν ένας εκ των τριών αρχηγών της τέταρτης εγκληματικής ομάδας που ειδικευόταν στην εκβίαση νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

Στην άλλη, ένας από τους πιο σκληρούς «στρατιώτες» του, τον οποίο φώναζαν «Σαμψών». Ο αρχηγός τον ενημερώνει για την αποστολή και για το χρηματικό πόσο που πρέπει να εισπράξει. Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

Βούδας: Ωραία, να, αυτό θα σου ’λεγα, Παρασκευή - Σάββατο δουλεύεις στο «Angels», Παρασκευή βράδυ πήγαινε να δουλέψεις... εκεί. Λοιπόν, πήγαινε, κάνε ένα-δυο μεροκάματα σε αυτόν, κάνε και δύο στο «Πούντα», τέσσερα, κάνε και ένα στο «Angel», πέντε μεροκάματα... Την Κυριακή θα πας να δουλέψεις στον Αντωνάκη και θα με φέρεις και εμένα λεφτά μετά, κατάλαβες; Την Κυριακή θα τα πάρεις τα λεφτά να τα φέρεις.
Σαμψών: Τον λέω Παρασκευή - Σάββατο θα είμαι στο «Angels». Ποια είναι η αποστολή μου; Να πηγαίνω να βλέπω για τα λεφτά, δεν είπες; Αμα δω δεν με δίνει, Κυριακή πρωί τηλέφωνο, Βούδα, ο Αντωνάκης δεν δίνει λεφτά... Μίλα τον».
Στη φυλακή 28 άτομα του κυκλώματος
Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν είκοσι οκτώ εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στα τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας, εκβίασης, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που εξαρθρώθηκαν από την αστυνομία στη Νύμφη του Θερμαϊκού, ενώ άλλοι δεκαεννιά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, στα γραφεία των δικαστικών λειτουργών βρίσκονταν και απολογούνταν ακόμη δεκαοκτώ άτομα, τα οποία μαζί με τους συνηγόρους τους περίμεναν με αγωνία την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι θα αποφάσιζαν αν θα επέστρεφαν στα σπίτια τους ή θα οδηγούνταν σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Τελικά δεκατρείς από αυτούς πήραν τον δρόμο για τις φυλακές ενώ πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και υψηλές εγγυήσεις. Ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης που κρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση προφυλακιστέα είναι ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ Χρήστος Παπαχατζής, ο Γιώργος Πολυμέρης φερόμενος ως αρχηγός της τρίτης ομάδας, ο Σέρβος πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Μίλαν Τζούρτζεβιτς, ο γιος του φερόμενου ως αρχηγού της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης Θωμάς Καραμπέρης, ο απόστρατος και ο εν ενεργεία αστυνομικός καθώς και τρεις μπράβοι.

Μετά τη μαραθώνια απολογία του, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα και καταβολής εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ αφέθηκε ο δημοσιογράφος της ΕΤ3 Γιώργος Φερέτης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα τοκογλυφίας, κάτι που άλλωστε φαίνεται, όπως είπε, από τα άθλια οικονομικά του.

Σήμερα πάντως αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου ο εγκέφαλος τους κυκλώματος Μάρκος Καραμπέρης και τα υπόλοιπα αρχηγικά μέλη.

Ο «Γκούφη», ο «Βούδας» και ο... «Τζον Γουέιν»
Ο «Βούδας», ο «Γκούφη» και ο «Τζον Γουέιν»... Μπορεί τα ονόματά τους να παραπέμπουν σε θρησκευτικό ηγέτη και ήρωες της Αγριας Δύσης και του Ντίσνεϊ, ωστόσο αποτελούν και τα παρατσούκλια των μελών του τεράστιου κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που δραστηριοποιούνταν για περισσότερα από δέκα χρόνια στη βόρεια Ελλάδα.

Στο ψευδώνυμο «Βούδας» άκουγε ο ένας εκ των αρχηγών της τέταρτης οργάνωσης, ο Κωνσταντίνος Μελέτης, ενώ τον αδερφό του Αλέξανδρο Μελέτη οι συνεργάτες του αρέσκονταν να τον αποκαλούν «Χούνη». Τα πρωτοπαλίκαρα της οργάνωσης άκουγαν στο όνομα «Γκούφη» και «Τζον Γουέιν».

Πρόκειται για τους δύο βασικούς εισπράκτορες της ομάδας, οι οποίοι μετά από εντολές των αφεντικών τους έσπευδαν να πάρουν τα χρήματα από τους καταστηματάρχες στους οποίους πωλούσαν προστασία. Ο «Απόλλωνας» έπαιρνε μέρος στις δύσκολες αποστολές και πρωταγωνιστούσε όταν τα οφειλόμενα ποσά έπρεπε να δοθούν με τη βία. Ο «Σπάρτακος» και ο «Σαμψών» επισκέπτονταν τα καταστήματα που είχε στη «δικαιοδοσία» της η τέταρτη εγκληματική οργάνωση και ήλεγχαν αν όλα πήγαιναν καλά.

Το «μωρό» ήταν μία από τις όμορφες υπάρξεις του κυκλώματος. «Διεφθαρμένο» αποκαλούσαν έναν από τους αστυνομικούς που συνεργαζόταν με την ομάδα, ενώ ο «Ζαμπέτας» ήταν ένας ακόμη από τους εισπράκτορες της οργάνωσης.


ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΒΟΣ

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top