Χρωματικές εποχές!

0

Στη σύγχρονη εποχή που ζούμε η εξωτερική εμφάνιση κάθε ανθρώπου μετράει όλο και περισσότερο. Όλοι ενδιαφερόμαστε για την εμφάνιση μας, για την προβολή μας προς τα έξω και για το πώς μας βλέπουν οι άλλοι γύρω μας. Γι αυτό το λόγο τα τελευταία χρόνια μια ακόμη "επιστήμη" άρχισε να αναπτύσσεται και είναι η χρωματομετρία.

Η χρωμοανάλυση ή χρωματομετρία αποτελεί την βάση ενός επιτυχημένου μακιγιάζ και styling. Με την διαδικασία της χρωμοανάλυσης αναλύονται τα φυσικά χρώματα ενός ατόμου και συγκεκριμένα τα χρώματα των μαλλιών, ματιών και της επιδερμίδας. Έτσι οι χρωμοαναλυτές χωρίζουν τα άτομα αυτά με βάση τα χρώματα τους σε τέσσερις κατηγορίες στις οποίες έδωσαν τα ονόματα των εποχών. Χειμώνας, καλοκαίρι, άνοιξη και φθινόπωρο.

ΧΕΙΜΩΝΑΣ
Σε αυτόν τον τύπο ανήκουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Τα χρώματα που τους ταιριάζουν είναι καθαρά έντονα ή σκούρα καθώς και οι συνδυασμοί υψηλών αντιθέσεων. Το λευκό να εναλλάσσεται με το γκρίζο ή το μαύρο, με φόντο το μπλε.
Το άσπρο και το μαύρο είναι ένα από τα χρώματα που τους ταιριάζουν περισσότερο.

Η επιδερμίδα τους είναι ματ σε χρώματα μπεζ ψυχρό, ροζ μπλε, φαιοπράσινο ψυχρό. Επίσης μπορεί να είναι πολύ ανοικτή, μέτρια σκούρα, ή ακόμη και πολύ σκούρα.

Το χρώμα των ματιών τους είναι μαύρο, καστανό, μπλε, μπλε -γκρι και σπανιότερα πράσινο -γκρι.
Οι περισσότεροι ‘’Χειμώνες’’ έχουν μαύρα μαλλιά, σκούρα καστανά και καστανά. Οι ξανθοί έχουν τα μαλλιά τους σαντρέ ξανθά. Οι χειμώνες είναι οι μόνοι που όταν γκριζάρουν τα μαλλιά τους γίνονται πολύ γοητευτικοί. Τα χρώματα που πρέπει να αποφεύγουν στα μαλλιά τους είναι τα πυρόξανθα, τα χάλκινα, τα ντορέ και τα χρυσαφιά ξανθά.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Οι τύποι του καλοκαιριού είναι ανοικτόχρωμοι με ψυχρό μπλε υπότονο. Τα χρώματα τους είναι απαλά με χαμηλή αντίθεση. Έχουν διάφανη επιδερμίδα, σε χρώμα ροζ – μπεζ και ανοικτό μπεζ- μπλε.
Τα μάτια τους είναι συνήθως μπλε -γαλάζιου, ουρανί, γκρι-μπλε , γκρι- πράσινα και σπανιότερα φουντουκί.

Τα μαλλιά τους είναι ανοικτά, ψυχρά ξανθά όπως πλατινέ, στακτόξανθα, σκούρα ξανθά και τέλος μέτρια ψυχρά καστανά.
Χρώματα που πρέπει να αποφεύγουν στα μαλλιά τους είναι τα ντορέ χρώματα, τα ακαζού, τα σκούρα δαμασκηνί και το μαύρο.

ΑΝΟΙΞΗ
Σ αυτήν την εποχή ανήκουν οι τύποι που έχουν ανοικτή μέτρια και σπανιότερα σκούρα επιδερμίδα με θερμό τόνο. Η επιδερμίδα τους είναι λεπτή σε χρώματα ιβουάρ, ροδακινί και μπεζ ντορέ. Τα μάγουλά τους έχουν έντονο ροδαλό χρώμα.
Τα μάτια τους είναι λαμπερά σε χρώματα μπλε, τιρκουάζ, πράσινα, μπλε- πράσινα που μεταβάλλονται εύκολα ανάλογα με το τι φορούν. Επίσης μπορεί να είναι και χρυσοκαφέ χρώματα.

Τα μαλλιά τους είναι χρυσόξανθα, ξανθοκόκκινα, καστανοκόκκινα έως μέτρια και σκούρα ζεστά καστανά.
Τα χρώματα που πρέπει να αποφεύγουν στα μαλλιά τους είναι τα χάλκινα, δαμασκηνί, μαύρα- μπλε και σαντρέ ξανθά.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
Το φθινόπωρο έχει ανοικτόχρωμα, μέτρια, σκούρα έως πολύ σκούρα άτομα. Διακρίνονται από το κίτρινο χρυσαφί υπότονο τους. Η επιδερμίδα τους κυμαίνεται από ανοικτό μπεζ, βερικοκί, χρυσαφί έως καφέ χρυσαφί.
Τα μάτια των τύπων αυτών είναι συνήθως καστανά, πράσινα λαδί, θαμπά τιρκουάζ και σπάνια γαλάζια.
Τα μαλλιά τους είναι πυρόξανθα, χρυσόξανθα, καστανοκόκκινα, καστανά με χρυσαφιές ανταύγειες καθώς και σκούρα καστανά με θερμό τόνο.

Τα χρώματα που πρέπει μα αποφεύγουν στα μαλλιά τους είναι το σαντρέ, το μαύρο και το δαμασκηνί.

Βλέποντας τα χαρακτηριστικά της κάθε εποχής μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε σε ποια εποχή ανήκουμε. Έτσι με την βοήθεια του κομμωτή θα μπορέσουμε να τονίσουμε τα χαρακτηριστικά μας περισσότερο και να αποφύγουμε χρώματα που δεν ταιριάζουν με τα χρώματα της επιδερμίδας και των μαλλιών μας.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top