Μarisa Berenson : Το κορίτσι της δεκαετίας του '70

0

"Κάποτε ήμουν ένα από τα υψηλότερα αμειβόμενα μοντέλα στον κόσμο", είπε στους The New York Times, η ηθοποιός και μοντέλο Μarisa Berenson.

Πολλοί ήταν αυτοί που εμπνεύστηκαν από το πιο διάσημο μοντέλο, και αργότερα ηθοποιό.

Από πατέρα διπλωμάτη και μητέρα κοντέσσα, θα περίμενε κανείς πως η πορεία της στη ζωή, θα ήταν τελείως διαφορετική, από αυτή που η καρδιά της ακολούθησε.

Ίσως όμως ήταν η γιαγιά της αυτή που τη μύησε στον κόσμο της μόδας, μιας και οι γονείς της δεν πρόφταιναν να ασχοληθούν με την ανατροφή της, λόγω των επαγγελματικών και κοινωνικών υποχρεώσεων τους.
Η γιαγιά της , ήταν η σχεδιάστρια μόδας, Elsa Schiaparelli, η οποία ήταν παντρεμένη με ένα μέντιουμ.

Η Marisa, δεν άργησε να βγει στο προσκήνιο, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, και να γίνει ένα από τα πιο υψηλά αμειβόμενα μοντέλα της εποχής.

Τα εξώφυλλα της στα περιοδικά μόδας διαδέχονταν το ένα το άλλο, και δεν είναι υπερβολικό να δηλώσουμε πως εξαντλούνταν όλα τα τεύχη όσων την φιλοξενούσαν. Οι σχεδιαστές μόδας, πλήρωναν όσο όσο να την έχουν στις επιδείξεις τους και ο Yves Saint Laurent την είχε βαπτίσει «το κορίτσι της δεκαετίας του εβδομήντα».

Οι εμφανίσεις της στα νυχτερινά κέντρα και τις κοινωνικές δεξιώσεις άπειρες, μιας και τα φώτα της νύχτας, η αναγνωρισιμότητα και οι φιλοφρονήσεις των ανθρώπων, ήταν αυτά που αποζητούσε πάντα στη ζωή της.

Σύντομα άρχισαν να έρχονται βροχή και οι προτάσεις να συμμετάσχει στο σινεμά. Στο ρόλο της Natalia Landauer στο φιλμ Cabaret, αλλά και στο φιλμ Barry Lyndon , όπου υποδυόταν την τραγικά όμορφη κυρία Lyndon. Μάλιστα ο ρόλος της μοιραίας αυτής κυρίας, την έκανε παγκοσμίως γνωστή.

Είχε καταφέρει με την σπάνια και αψεγάδιαστη ομορφιά της να μαγέψει τα πλήθη και να κάνει τους New York Times να γράψουν για αυτήν πως ταιριάζει υπέροχα με τα κοστούμια και τις περούκες που φορά στις ταινίες της.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, υπήρξε σύντροφος του κληρονόμου του γαλλικού τραπεζικού συστήματος, αλλά και βαρόνου, Baron David René de Rothschild.

Ο πρώτος της γάμος όμως, ήταν με τον κατασκευαστή, James Randall, στο Μπέβερλι Χιλς, το 1976 και ένα χρόνο μετά απέκτησαν μαζί μία κόρη.

Μετά τη διάλυση του πρώτου της γάμου, δεν άργησε και πάλι να αποκατασταθεί, με τον Aaron Richard Golub, δικηγόρο στο επάγγελμα. Τελειώσε όμως και αυτός άδοξα, και μάλιστα την ίδια να πρέπει να κάνει διακανονισμό για το πώς θα μοιραθούν οι περιουσίες τους, ακόμη και αυτή που η Marisa απέκτησε από την καριέρα της ως μοντέλο και ηθοποιός.

Μπορεί να πέρασε μία ζωή βουτηγμένη στη χλιδή, τα ακριβά ρούχα, παρέα με τους πιο καταξιωμένους celebrities της εποχής της, η μοίρα όμως της επιφύλαξε άσχημο παιχνίδι, όταν η αδρφή της, Berinthia Perkins, σκοτώθηκε στην τρομοκρατική ενέργεια της 11ης Σεπτεμβρίου.
Βρίσκονταν στο αεροπλάνο που πρώτο χτύπησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Η Marisa, την ώρα εκείνη, ήταν επίσης μέσα σε ένα αεροπλάνο που ξεκίνησε από το Παρίσι με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Σε συνέντευξη της σχετικά, είπε πως κατάφεραν να προσγειωθούν στον Καναδά, ενώ για το θάνατο της αδεφής της ενημερώθηκε τηλεφωνικώς από την κόρη της.

«Έχω βαθιά πίστη και ελπίζω…Αυτά είναι που η ζωή σου μαθαίνει μετά από τραγωδίες ..Την πίστη και την ελπίδα», ήταν μερικά από τα λόγια της για το πώς αντιμετωπίζει τη ζωή μετά το θάνατο της αδερφής της.


Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top