Greek souvlaki στο Λονδίνο!

0

Από μικρό παιδί έμαθε τι σημαίνει business δίπλα στον πατέρα του, ο οποίος εκείνη την εποχή διατηρούσε στη Θεσσαλονίκη επιχείρηση εμπορίας ζαχαρωδών. Ομως παράλληλα έμαθε ότι βασικότερος παράγοντας επιτυχίας είναι ο άνθρωπος, είτε εργοδότης είτε εργαζόμενος.

Ο Δημήτρης Δαμιανίδης, ο άνθρωπος πίσω από το "Λάδι και Ρίγανη" μεγαλώνοντας βούτηξε στα βαθιά νερά της εστίασης. Και τώρα ανοίγει, σύμφωνα με την Espresso, τα φτερά της επιχείρησής του στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από το «Olive Oil & Oregano» το οποίο άνοιξε στο Λονδίνο.

Τη δεκαετία του ’80 έκανε τα πρώτα βήματά του: «Ηταν η δεκαετία που δούλευα, έκανα σπουδές (σ.σ.: είναι κάτοχος MBA του Kingston University και Diploma Marketing & Management του Loyola University) και ξεκίνησα την οικογένειά μου» λέει στην «Espresso της Κυριακής».

Από το 1992 έως το 2000 οργάνωσε και ανέπτυξε το τμήμα HORECA της Βόρειας Ελλάδας, και παράλληλα διαχειρίστηκε το τμήμα Trade Marketing για τη Βόρεια Ελλάδα. Σε συνεργασία με το HEINEKEN University ήταν ένας από τους κύριους συντελεστές στον σχεδιασμό και στη δημιουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος «Learning to charge», το οποίο αποτελούσε μέρος του project «Vision» του Ζυθοποιείου της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, ως κύριος μέτοχος της Patafritas ΑΕ, μητρικής εταιρείας του «Λάδι και Ρίγανη», ανοίγει το πρώτο του μαγαζί στο Λονδίνο εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Ετσι οι επισκέπτες των Αγώνων θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το greek souvlaki, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα. Και φυσικά δεν πήγε για λίγο, πήγε για να μείνει. Και απ’ ό,τι δείχνουν τα δεδομένα, θα μείνει για τα καλά.

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ»

Στο εύλογο ερώτημα αν έχει χρόνο για προσωπική ζωή και για να βλέπει τα τρία παιδιά του, τη 16χρονη Ελευθερία, τη 14χρονη Βιολλέτα και τον 7χρονο Παναγιώτη, ο Δημήτρης Δαμιανίδης απαντά θετικά, επισημαίνοντας: «Δεν είμαι σκλάβος της δουλειάς».

Οποτε έχει τη δυνατότητα, παίρνει μαζί του τα παιδιά του και τη σύζυγό του Αναστασία, η οποία φροντίζει εκείνον και τα παιδιά, ωστόσο έχει στο ενεργητικό της ιδέες που «απογείωσαν» τις επιχειρήσεις της οικογένειας.

Ο Δημήτρης Δαμιανίδης δεν μασάει τα λόγια του μιλώντας μας για την οικονομική πραγματικότητα. Λέει ότι η αύξηση του ΦΠΑ και της φορολογίας, σε συνδυασμό με τον αντικαπνιστικό νόμο έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό την εστίαση.

Παραδέχεται επίσης πως η ελληνική αγορά είναι υπερτιμημένη. Τόσο ο κ. Δαμιανίδης όσο και άλλοι γνώστες των δεδομένων, σημειώνουν ότι μια τυχόν βίαιη διόρθωση αυτής της υπερτίμησης, θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στις υγιείς επιχειρήσεις, οι οποίες δόμησαν την κερδοφορία τους με άλλα δεδομένα από αυτά που διαμορφώνονται σήμερα.

Θεωρεί πως μπορούν να γίνουν απλές κινήσεις, ώστε το εμπόριο να μπει σε σωστό δρόμο, χωρίς να δημιουργείται ανάγκη περικοπών.

Ως παράδειγμα, ο Δημήτρης Δαμιανίδης φέρνει το Λονδίνο, όπου οι εργαζόμενοι παίρνουν καλύτερο μισθό από τους Ελληνες συναδέλφους τους, ωστόσο οι εργοδοτικές εισφορές είναι χαμηλότερες, οπότε το συνολικό κόστος για την επιχείρηση είναι μικρότερο: «Το μεγάλο κεφάλαιό μας δεν είναι τα χρήματα, είναι οι άνθρωποι» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Δαμιανίδης, προσθέτοντας με νόημα:

«Αναπτυσσόμαστε με βάση το ανθρώπινο δυναμικό. Μέσα από αυτό, οι άνθρωποι μεγαλώνουν μαζί μας». Το γεγονός ότι το «Λάδι και Ρίγανη» πέρασε τα ελληνικά σύνορα, δεν σημαίνει ότι η εταιρεία εγκαταλείπει την Ελλάδα. Απλώς μεγαλώνει… και έξω από τα ελληνικά σύνορα, πάντα όμως με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Το πιο καινοτομικό concept του 2011



Το εμπορικό  κέντρο Westfield Stratford City είναι χτισμένο στην είσοδο του Ολυμπιακού Πάρκου του Λονδίνου. Εκεί βρίσκεται το «Λάδι και Ρίγανη», γνωστό εδώ στην Ελλάδα από το «The Mall Athens» και τη Γλυφάδα.

Εκεί οι επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων και οι Λονδρέζοι θα μπορούν να γευτούν το greek souvlaki, αλλά όχι μόνο. Εκτός από έτοιμο φαγητό, παρασκευασμένο με άριστης ποιότητας υλικά, θα μπορούν να αγοράσουν εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, όπως λάδι, ρίγανη, λαχανικά και μυρωδικά.

Μετά τη βράβευση ως «το πιο καινοτομικό concept της χρονιας 2011» από τη Διεθνή Ενωση Εμπορικών Κέντρων τον Ιούνιο του 2011 στο Παρίσι, το «Λάδι και Ρίγανη» πάει για το… χρυσό στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Και έπεται συνέχεια…

markos.tv

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top