Υγιεινό και γευστικό πιάτο
Θέλεις να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου με σουβλάκια που εκτός από πεντανόστιμα θα είναι και υγιεινά; Μια συνταγή από Αργεντινή που μοιάζει με το δικό μας σουβλάκι δίνει ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο στοιχείο στο τραπέζι σου.
Για να φτιάξεις σουβλάκια για δύο άτομα θα χρειαστείς 500 γραμμάρια φιλέτο μοσχαρίσιο γάλακτος, μία πιπεριά κόκκινη κομμένη στα τέσσερα, μια πιπεριά πράσινη κομμένη στα τέσσερα, ένα κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα τέσσερα και μισό κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι.
Για το μαρινάρισμα θες ένα κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό, ένα κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο ξερό, ένα ακέρωτο λεμόνι (θα χρησιμοποιήσεις το ξύσμα του), 250 ml ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Αφού έχεις τα υλικά σου πλένεις καλά το φιλέτο και προθερμαίνεις το γκριλ του φούρνου. Στη συνέχεια κόβεις το φιλέτο γάλακτος σε 6 κομμάτια και το βάζεις μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα και το τοποθετείς για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Μετά βγάζεις τα κομμάτια κρέας και τα τοποθετείς εναλλάξ στη σούβλα. Ένα κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι πράσινη πιπεριά, ένα κομμάτι κόκκινη πιπεριά και ξανά ένα κομμάτι κρέας μέχρι να γεμίσει η σούβλα.
Στη συνέχεια βάζεις τη σούβλα στην καυτή σχάρα, αφήνοντας την 3-4 λεπτά για κάθε πλευρά (κρέας μέτρια ψημένο). Όταν είναι έτοιμη η σούβλα, τη βγάζεις από το ψυγείο και την πασπαλίζεις με χοντρό αλάτι.
Μπορείς να σερβίρεις με τηγανιτές πατάτες για πιο γευστικό αποτέλεσμα. Η προετοιμασία του πιάτου θα σου πάρει 130 λεπτά και το μαγείρεμα είναι μια διαδικασία που δεν θα ξεπεράσει τα δέκα λεπτά.
delamagen
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.