Μπάρμπεκιου με... κοτόπουλο;

0

Αν η σχάρα σου κάνει την τιμή μόνο σε «σοβαρά» κρεατικά, ώρα να ανακαλύψεις και το κακόμοιρο το κοτοπουλάκι... Ναι, ναι και πάλι ναι!

Το κοτόπουλο δεν το 'χεις και πολύ σε εκτίμηση και σιγά μην ανάβεις τώρα κάρβουνα για το ασπρουλιάρικο κρέας του. Λάθος! Μέγα λάθος! Και η παρακάτω συνταγή με πικάντικο κοτόπουλο σχάρας (με πιπέρι καγιέν και μυρωδικά) θα σου δείξει πόσο φάουλ είσαι... Ναι, ναι και πάλι ναι!

Τι θα χρειαστείς
  • 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (κιτρινόριζα)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σαφράν (κρόκος Κοζάνης)
  • αλάτι
  • πιπέρι
Πώς το κάνεις

1. Βάλε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το σαφράν, το κύμινο, το καγιέν, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα καλά.

2. Κόψε το στήθος κοτόπουλου σε κύβους (για σουβλάκι). Βάλε τους κύβους σε ένα σκεύος και ρίξε από πάνω τη μαρινάτα που έφτιαξες πρωτύτερα με τα παραπάνω υλικά. Σκέπασε το σκεύος και άφησέ το ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο.

3. Την επόμενη μέρα, βγάλε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το ψυγείο και άφησέ τα για τουλάχιστον 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να «συνέλθουν».

4. Άναψε το μπάρμπεκιου και βγάλε το κοτόπουλο από τη μαρινάτα. Πέρασε τους κύβους κοτόπουλου σε σουβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα και ψήσε για περίπου 5-6 λεπτά την κάθε πλευρά. Είσαι έτοιμος!

Σέρβιρε τα πικάντικα σουβλάκια σε μια πιατέλα, γάρνιρε με κρεμμύδια και μαϊντανό και θα γλείφεις τα δάχτυλά σου...

delamagen

 
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top