Μπιφτεκάκι διαίτης

0

Μάθε να φτιάχνεις μπιφτέκια με όλη τους τη νοστιμιά και... λίγες θερμίδες.  Έχεις και μια σιλουέτα να προσέξεις!

Όσο κι αν ο κιμάς είναι εύκολος, υπάρχουν κι εδώ τα μικρά μυστικά. Θες ένα; Η απόλυτη κίνηση για να πετύχουν τα μπιφτέκια σου είναι λίγο ψωμί και πολύ κρεμμύδι! Όσο για το κρεμμύδι, μην το λιώνεις στο μπλέντερ, αλλά κόψ' το σε κομμάτια.

Να και πώς φτιάχνεις το μπιφτέκακι το φιλικό... στο σώμα σου.

Τι θα χρειαστείς (για 4 άτομα)
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 φραντζόλα ψωμί 2-3 ημερών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2-3 μεσαίου μεγέθους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Πώς το φτιάχνεις

Καλό είναι να ξεκινήσεις την προεργασία από το προηγούμενο βράδυ ή το πρωί της ίδιας μέρας, ώστε να τα απολαύσεις στο βραδινό σου δείπνο.

1. Βάλε σε ένα μπολ νερό. Κόψε δύο μεγάλες φέτες ψωμί και τοποθέτησέ τες μέσα στο μπολ για να μουλιάσουν. Όταν μουλιάσουν αρκετά, αφαίρεσε την κόρα από το ψωμί και κράτα μόνο την ψίχα.

2. Πάρε ένα μεγάλο κρεμμύδι, καθάρισέ το με το μαχαίρι και ξέπλυνέ το με νερό.

3. Αφαίρεσε το νερό από το μπολ, ώστε να παραμείνει μόνο η ψίχα του ψωμιού. Τρίψε το κρεμμύδι στον τρίφτη και ρίξ' το μέσα στο μπολ.

4. Βγάλε τον κιμά από το ψυγείο και τοποθέτησέ τον στο μπολ. Αν ο κιμάς είναι περισσότερο από μισό κιλό, πρόσθεσε κι άλλο κρεμμύδι. Αυτό είναι το μυστικό για να γίνουν μαλακά τα μπιφτέκια, δεν χρειάζεται να βάλεις κι άλλο ψωμί.

5. Πρόσθεσε στον κιμά 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Πάρε ένα ματσάκι μαϊντανό, κρατά όσο θέλεις, αφαίρεσε τα κοτσάνια και ψιλόκοψέ το. Ρίξε μετά τα φύλλα μέσα στον κιμά.

6. Ανακάτεψε με τα χέρια σου και πλάσε τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνοντας στα χέρια σου κάθε τόσο λίγο ελαιόλαδο. Αν έχεις κάνει την προεργασία αυτή από το προηγούμενο βράδυ, άσε τον κιμά στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μαλακώσει. Σε κάθε περίπτωση, ο κιμάς πρέπει να παραμείνει στο ψυγείο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για μερικές ώρες.

7. Όταν λοιπόν ο κιμάς μαλακώσει, τον βγάζεις από το ψυγείο και φτιάχνεις τα μπιφτέκια. Τα βάζεις να ψηθούν σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήσ' τα για μισή ώρα από τη μία πλευρά και άλλη τόση από την άλλη.
Πανεύκολο; Καλή σου όρεξη...

delamagen

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top