Φτιάξτε εκχύλισμα βανίλιας

0

Το να φτιαχτεί το εκχύλισμα βανίλιας που θα το χρησιμοποιήστε σε διάφορες συνταγές σας είναι πολύ εύκολο, νόστιμο και συμφέρει επειδή χρησιμοποιείται πολύ μικρή ποσότητα.

Η βασική συνταγή:
4 μπαστουνάκια βανίλιας (θα τα βρείτε σε καταστήματα μπαχαρικών)
½ κούπα βότκα
1 γυάλινο βαζάκι

Σχίζετε κατά μήκος τα μπαστουνάκια, ξύνετε με το μαχαίρι τα σποράκια και τα ρίχνετε σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι. Τεμαχίζετε τα άδεια μπαστουνάκια σε 2 ή περισσότερα κομμάτια και τα προσθέτετε και αυτά στο βάζο.

Προσθέτετε μισό φλιτζάνι βότκα, κλείνετε και κουνάτε καλά. Το αποθηκεύετε σε ένα σκοτεινό ντουλάπι για 5 με 6 εβδομάδες και κουνάτε το που και που. Θα το δείτε να σκουραίνει. Μετά μπορείτε να το στραγγίξετε αν θέλετε με ένα τούλι ή όχι και είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε.

• Μπορείτε αντί για βότκα να χρησιμοποιήσετε σκούρο ρούμι ή μπράντι. Εξαρτάτε τα γευστικά σας γούστα. Έχετε το νου σας με το ρούμι πολλοί το βρίσκουν πολύ έντονο.

• Υπάρχουν πολλές ποιότητες, η καλύτερη θεωρείτε η Μαδαγασκάρης.

• Κρατάτε το βαζάκι σας καλά κλεισμένο για να αποφύγετε την εξάτμιση.

• Καθώς το χρησιμοποιείτε και η στάθμη κατεβαίνει μπορείτε να συμπληρώνετε με επιπλέον βότκα και καινούργια μπαστουνάκια βανίλιας.

• Κρατήστε στο σε σκοτεινό ντουλάπι. Διατηρείτε άπειρο καιρό λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας αλκοόλ.

• Αν δείτε τα μπαστουνάκια που βρίσκονται μέσα στο αλκοόλ να βγάζουν κάτι άσπρο μην το φοβηθείτε. Δεν είναι μούχλα. Είναι βανελίνι και είναι δείγμα καλής ποιότητας.

• Ανακαινίστε το κάθε φορά που είναι να το χρησιμοποιήστε.

• Εφόσον τα μπαστουνάκια βανίλιας είναι εύκαμπτα είναι ακόμη καλά.

• Αν επιλέξετε να το στραγγίξετε μην πετάξετε τα μπαστουνάκια. Αφήστε τα να στεγνώσουν και ρίξτε τα μέσα σε ένα δοχείο με ζάχαρη. Μην ξεχνάτε να την ανακινείτε που και που. Μετά από 2 εβδομάδες μπορείτε να απολαμβάνετε την ζάχαρη σας με άρωμα βανίλιας. Είναι καλά όσο κρατάνε την μυρωδιά τους.

• Η βανίλια σκόνη είναι φτιάχνετε από αποξηραμένα μπαστουνάκια βανίλιας και η αναλογία χρήσης του εκχυλίσματος είναι 1 προς 1 και χρησιμοποιείτε κυρίως από όσους δεν θέλουν καθόλου γεύση αλκοόλ.

• Τα μπαστουνάκια είναι ακριβά επειδή είναι ο καρπός ενός είδος ορχιδέας σε συγκεκριμένα κλίματα όπως του Μεξικού και είναι ακριβό στο να παραχθεί σε ποσότητες.


smarteconomy

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top