Φταις Εσύ Καπνοπώλη Περιπτερά

0

Άρθρο του Γεωργίου Δούκα

-Εσύ φταις !
-Τι λες ρε μάγκα?Εγώ φταίω που ο κλάδος μας είναι ένα μάτσο χάλια? Να μην πω καμιά άλλη λέξη!
-Ναι,ρε εσύ φταις για την κατάντια μας !

Εσύ φταις γιατί πήρες πίστωση από τον χονδρέμπορα σου για να αγοράσεις καινούριο αμάξι,να πληρώσεις τα δάνεια του σπιτιού σου ή πιστωτικές κάρτες και εσύ φταις που έπαιρνες το ταμείο κάθε βράδι και νόμιζες ότι τα λεφτά ήταν δικά σου και τα ξόδευες σε διασκεδάσεις.
Εσύ φταις γιατί ψήφισες κατά απαίτηση των χονδρεμπόρων σου τους συνδικαλιστές που σου υπέδειξαν ,φοβούμενος ότι εάν δεν το κάνεις, θα έχεις επιπτώσεις(συνέπειες).

Εσύ φταις διότι έτρεχες για βοήθεια στον χονδρέμπορα σου όταν είχες πρόβλημα με τον Δήμο για τους κοινόχρηστους χώρους ,με την Εφορία και με την Αστυνομία που ήρθαν να σου κάνουν έλεγχο γιατί έμαθες ότι δεν χρειάζεται να είναι συνεπής αφού από πίσω έχεις ¨ πλάτες¨.

Εσύ φταις που χρεωνόσουν διάφορα ¨ γράμματια¨εκδούλευσης και δεν είχες μάθει τόσο καιρό ότι κανένας δεν κάνει τσάμπα χάρες.

Εσύ φταις γιατί με την στάση σου δεν έμαθες να μάχεσαι αλλά πάντα γυρεύεις την πιο εύκολη λύση για το εκάστοτε πρόβλημα σου.

Εσύ φταις που περιμένεις από ένα σκαμπό μέσα στο κλουβί σου να εμφανιστεί ¨ο από μηχανής θεός ¨ για να φτιάξουν καλύτερα τα πράγματα.

Εσύ φταις γιατί πούλησες το μεγαλύτερο δικαίωμα που έχουν όλοι οι άνθρωποι του κόσμου και ακόμα κάποιοι χανουν την ζωή τους για αυτό! Την φήφο σου !!Την πούλησες για ψίχουλα,για να βολεύεσαι εσύ και η οικογένεια σου!

Εσύ φταις που δεν έμαθες να πληρώνεις με Μηνιαίο Μισθό τους συνδικαλιστές που τρέχουνε για σένα και ποτέ δεν θα καταλάβεις ότι όταν πληρώνεις ,έχεις απαιτήσεις και ελέγχεις.

Εσύ φταις που ποτέ δεν έμαθες να κάνεις οικονομικό απολογισμό για έλεγχο στο Σωματείο σου διότι δεν ξέρεις τα δικαιώματα σου αλλά και απαιτήσεις δεν μπορείς να έχεις ,από την ώρα που δεν είσαι οικονομικά συνεπής με αυτό.

Εσύ φταις που όλα αυτά τα χρόνια έμαθες να πηγαίνεις μόνο σε Χοροεσπερίδες του Σωματείου σου και πουθενά αλλού .Έχεις τις ευθύνες σου διότι και εσύ βοήθησες να γίνει αυτός ο κλάδος …για τα πανηγύρια .

Εσύ φταις που μέσα από το Facebook ή δεν μιλάς και μόνο παρακολουθείς ή όταν μιλάς πρέπει να λες και τα αστεία και τα καλαμπούρια αλλά να παίρνεις θέση για τα σοβαρά και να κάνεις τις προτάσεις σου.

Εσύ φταις που έμαθες πάντα να είσαι πρόβατο προς σφαγή ,να θέλεις από τον τσομπάνη έτοιμο φαΐ και πάντα να την βγάζεις στο τζάμπα.

Εσύ φταις που δεν συμμετέχεις στις Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου σου,δεν είσαι συνεπής στις συνδρομές σου ,δεν συμμετέχεις ενεργά στα κοινά προβλήματα του κλάδου αλλά πάντα βρίσκεις την δικαιολογία π.χ.¨ Έχω βάρδια ,δεν μπορώ να φύγω από το περίπτερο¨.

Εσύ φταις γιατί σε κάθε πρόβλημα που έχεις ,πηγαίνεις στον χονδρέμπορα να κλαφτείς ,να γλύψεις και ενίοτε να πεις και καμια ρουφιανιά ίσα ίσα για να βρεις μια συμπαράσταση ή και βοήθεια.

Εσύ φταις γιατί σε κάθε ευκαιρία προσπαθούσες να πάρεις την σειρά κάποιου άλλου ώστε να εξυπηρετηθείς πιο γρήγορα! Όταν ήθελες μετατόπιση περιπτέρου ή είχες βάλει στο μάτι ένα κλειστό αναπηρικό περίπτερο ,έτρεχες στον χονδρέπορα σου για βοήθεια.

Εσύ φταις γιατί πας όπου βρεις άσχετα αν ενοχλείς καποιον συνάδελφο σου και προσπαθείς να καλυφθείς πίσω από το δάχτυλο σου «Γιατί να κλείσω εγω για μια απεργία ,όταν ο διπλανός μου θα είναι ανοιχτός ?»

Εσύ φταις που ποτέ δεν συνεννοήθηκες με τον διπλανό σου συνάδελφο να κλείσεις μια μέρα το κατάστημα σου ,να κάνεις ρεπό σαν άνθρωπος, να ξεκουραστείς αλλά τον ζηλεύεις και τον κριτικάρεις.

Εσύ φταις που δεν έχεις νοοτροπία επαγγελματία ,ώστε να κάνεις έρευνα αγοράς και να κλείσεις καλές συμφωνίες με καλύτερες τιμές και να πληρώνεις μετρητοίς .

Εσύ φταις γιατί όταν κάνεις μετατόπιση ενός περιπτέρου πάντα διαλέγεις ένα πόστο ενός συναδέλφου που δουλεύει και πας και στήνεσαι δίπλα του νομίζοντας ότι θα πας και θα του πάρεις την δουλειά.

Εσύ φταις που κάνεις ακόμη την ανάγκη σου εν έτει 2011 μέσα σε ένα μπουκάλι και δεν έχεις μια χημική τουαλέτα στον χώρο σου και μια ύδρευση .

Εσύ φταις συνδικαλιστή περιπτερά-καπνοπώλη που θέλεις να το παίζεις ¨ μούρη –γυαλί ¨ και δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει συνδικαλισμός διότι δεν έχεις γνώση των θεμάτων αλλά μόνο κουτοπονηριά .

Εσυ φταις συνδικαλιστή περιπτερά-καπνοπώλη που αντί να υπερασπίζεις τον κλάδο σου κάνεις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και βολεύεσαι για ιδίων όφελος.

Εσυ φταις συνδικαλιστή περιπτερά-καπνοπώλη διότι όταν μπαίνεις στα γραφεία καπνοβιομηχανιών, σου κάνουν πλύση εγκεφάλου ,σου δίνουν και καμιά διαφήμιση για το περιοδικό σου,παίρνεις τις εντολές σου από εκεί και πας και γίνεσαι φερέφωνο άλλων συμφερόντων στα Υπουργεία.Αυτοί ξέρουν να κάνουν καλά την δουλειά τους αλλά μάθε να κάνεις κι εσύ την δικιά σου.

Εσυ φταις συνδικαλιστή περιπτερά-καπνοπώλη,που προσπαθείς μέσω του συνδικαλισμού να το παίξεις επιχειρηματίας ,να πάρεις καμια ¨ μίζα¨ από στήσιμο Κλαδικών Εκθέσεων.

Εσυ φταις συνδικαλιστή περιπτερά-καπνοπώλη,που ενώ είσαι ένας αποτυχημένος επαγγελματίας,θέλεις να γίνεις επιτυχημένος επαγγελματίας συνδικαλιστής .

Όταν είσαι λαμόγιο και χρωστάς και της μιχαλούς ,πουθενά δεν θα γίνεις σωστός.

Εσυ φταις συνδικαλιστή περιπτερά-καπνοπώλη ,διότι έχεις άγνοια του καπνικού ζητήματος,θέλεις να το παίξεις δικηγόρος ,ξερόλας αλλά όταν ανεβαίνεις στα Υπουργεία ,το μόνο που κάνεις είναι την γλάστρα.

Εσυ φταις συνδικαλιστή περιπτερά-καπνοπώλη,διότι όταν βγάζεις Δελτία Τύπου ,αντί να τεκμηριώνεις προτάσεις οι οποίες να έχουν και νομική βάση ,γράφεις για το φαίνεσθαι και όχι για την ουσία.

Εσείς φταίτε συνδικαλιστές καπνοπώλες -περιπτερούχοι διότι αναμεταξύ σας μαλώνετε για την πρωτοκαθεδρία,βρίζεστε ,έχετε εκτεθεί ανεπανόρθωτα στον κλάδο ,στην ουσία δεν είστε άξιοι ούτε δυο βοδιών άχυρα να μοιράσετε και κρατάτε σφραγίδες κατ’εντολήν των χονδρεμπόρων πιστωτών σας για να καλοπερνάτε εσείς και να υποφέρει ένας ολόκληρος κλάδος .

Εσείς φταίτε συνδικαλιστές καπνοπώλες - περιπτερούχοι διότι δεν έχετε μυαλό ούτε για κουκούτσι και θέλετε να μιλάτε εσείς ως πειθήνια όργανα άνομων συμφερόντων στα Υπουργεία,ενώ στην ουσία εκεί έπρεπε να σας εκπροσωπεί και να μιλάει μόνο ένας δικηγόρος της εμπιστοσύνης σας με μια πανελλήνια επιτροπή.

Στα Υπουργεία κουτσομπολεύουν ότι όλα αυτά τα χρόνια οι συνδικαλιστές των καπνοπωλών –περιπτερούχων ομιλούν σαν εκπρόσωποι χονδρεμπόρων και καπνοβιομηχανιών .

Εσείς φταίτε συνδικαλιστές καπνοπώλες – περιπτερούχοι που όλο αυτόν τον καιρό είστε απλοί θεατές σε όλα τα νομοσχέδια που αφήσατε να περάσουν χωρίς να ξέρετε τι κρύβουν από πίσω.Με την στάση σας μας καταντήσατε υποχείρια σε κάθε Δημοτική Αρχή .Όλα αυτά τα χρόνια το παίζετε δημοσιοσχετίστες και κομματόσκυλα με τον κάθε Υπουργό που για να περάσετε αμοιβαία εκδούλευση, διαλαλείτε στον κόσμο ότι καταφέραμε να μειώσουμε με Υπουργική απόφαση τα πρόστιμα κοινόχρηστων χώρων !!!Ποτέ δεν κάνατε μια ομαδική και συντονισμένη προσφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη!!!Γιατί απλά δεν το θέλατε ….Σας βολεύει πάντα αυτή η κατάσταση .

Εσείς φταίτε συνδικαλιστές καπνοπώλες – περιπτερούχοι που εάν αρχίσει κάποιος να γράφει για τα ¨ εγκληματικά σας σφάλματα¨ όλα αυτά τα χρόνια ,θα χρειαστεί εγκυκλοπαίδεια .Ποτέ στην ουσία δεν ασχοληθήκατε με χρόνια προβλήματα που αφορούν το ποσοστό μικτού κέρδους στα καταστήματα του κλάδου μας .(Τύπος ,κάρτες κινητής τηλεφωνίας ,φορολόγηση κ.τ.λ.).

Εσείς φταίτε συνδικαλιστές καπνοπώλες – περιπτερούχοι που πηγαίνετε να το παίξετε μέσω του πρωτοβάθμιου οργάνου σας ινστρούκτορες σε Επιμελητήρια ή Δημοτικοί Σύμβουλοι χωρίς να έχετε τα ανάλογα προσόντα και περπατώντας πάντα ξυπόλητοι στα αγκάθια.

Εσείς φταίτε συνδικαλιστές καπνοπώλες – περιπτερούχοι που ποτέ δεν μάθατε να έχετε υγιείς και σωστές δημόσιες σχέσεις με την αλυσίδα προμήθειας καπνοβιομηχανικών προΐόντων και να υπερασπιστείτε σωστά τα συμφέροντα του κλάδου.

Εσείς φταίτε συνδικαλιστές καπνοπώλες – περιπτερούχοι που ενώ στον κλάδο μας υπάρχουν δυναμικά και σωστά Σωματεία ,τα έχετε απομονώσει ,πνίγετε την φωνή τους ,δεν τα αγκαλιάσατε ποτέ διότι ήταν και είναι αντίθετοι με τα συμφέροντα σας.

Εσείς φταίτε συνδικαλιστές καπνοπώλες – περιπτερούχοι ,διότι ενώ επί έναν χρόνο υπήρχε και υπάρχει νόμος για θεσμοθέτηση ποσοστού μικρής λιανικής ,δεν τον επιβάλλατε στον κλάδο αλλά απεναντίας τον σαμποτάρατε,τον απαξιώσατε ,τον κριτικάρατε ,τον πολεμήσατε ,διότι αυτές τις εντολές είχατε.

Εσείς φταίτε συνδικαλιστές καπνοπώλες – περιπτερούχοι που ακόμη δεν έχετε καταλάβει ότι τα Μεγαλοσυμφέροντα όταν δεν έχουν πλέον συμφέροντα από εσάς ,θα σας στύψουν σαν λεμονόκουπα και θα σας πετάξουν στα σκουπίδια.

-Καλά ρε φίλε ,τι σχέση έχουν όλα αυτά με την κατάντια του κλάδου?

-Έχουν φίλε μου δυστυχώς !Γιατί αυτή είναι η νοοτροπία σου /μας!Και ένας κλάδος με τέτοια νοοτροπία δεν πάει πουθενά!


Και τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα ,ζητάς να κατέβεις στις πλατείες σαν βόλτα σε πολυκαταστήματα ή σε γήπεδο με τους καντινιέρηδες και τα σουβλάκια τους με τους πλανόδιους και τα ¨ πάρε σι-ντι φίλε¨ και θεωρείς ότι χτυπώντας κατσαρολάκι και ρίχνοντας μούτζες θα ιδρώσει το αυτί των πολιτικών ή κανενός Υπουργείου!

-Πες μου τώρα ότι είναι κακό να κάνουμε απεργία!!!

-Όχι ρε ,δεν είναι κακό όταν γίνεται με τον σωστό τρόπο καθολικά και με στόχους! Αλλά πες μου ποιος θα σε εκπροσωπήσει στα Υπουργεία να λυθούν τα χρόνια προβλήματα σου όταν έχεις γλάστρες συνδικαλιστές που δεν ξέρουν ¨που τους πάνε τα τέσσερα¨,είναι φερέφωνα άλλων συμφερόντων και αναμεταξύ τους σκοτώνονται!

-Τι λες ρε φίλε ?Οι περιπτεράδες έχουν αγανακτήσει! Θέλουν κάτι να γίνει !!

-Αδελφέ, η διαμαρτυρία εκφραζεται κατά κύριο λόγο με την στάση και τον τρόπο ζωής που έχεις στην καθημερινότητα σου και σε δευτερεύοντα χρόνο με τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις ! Το πελατειακό κρατος καλά κρατεί και συντηρείται γιατι το διατηρείς εσυ με την στάση σου απέναντι του!

Κύριοι,σας το έχω πει και άλλη φορά .

Ο συνδικαλισμός δεν είναι σκαλοπάτι για business !!!

Συνάδελφοι, βγάλτε τα γράσα από τα μάτια σας και το κερί από τα αυτιά σας και δείτε τι συμβαίνει γύρω σας διότι εκτός από την αξιοπρέπεια σας με τα μυαλά που έχετε και βαδίζετε ,θα χάσετε και την ακίνητη περιουσία που έχετε ,όσοι φυσικά από εσάς διαθέτετε.

Οι εξελίξεις τρέχουν πιο γρήγορα από τα γεγονότα !!!!!

Βάλτε μυαλό ειδάλλως … θα έρθουν χειρότερα !!

himaira

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top