Ρολόι...

0

Δεν είναι μυστικό∙ το ρολόι είναι το πιο προσωπικό αντικείμενο του άντρα... Το κατάλληλο ρολόι για την περίσταση!

Φανερώνει πολλά για την προσωπικότητα και το γούστο του, ενώ η σχέση που αναπτύσσει ο άντρας με το ρολόι του είναι ιδιαίτερη και ζηλευτή!

Προκειμένου λοιπόν το ρολόι να αποκαλύπτει πράγματι το ποιος είσαι και να συμβαδίζει με το γενικότερο look που έχεις υιοθετήσει, πρέπει να κάνεις τη σωστή επιλογή. Δεν φτάνει να είναι απλώς στιλάτο, ούτε και σε εξασφαλίζει η αλμυρή τιμή του∙ οφείλεις να λάβεις υπόψη σου μια σειρά από παράγοντες για να είσαι σίγουρος ότι φοράς το κατάλληλο ρολόι για σένα αλλά και την περίσταση…

5 όροι της ωρολογοποιίας που πρέπει να ξέρεις
  • Λειτουργίες [complications]: κάθε υπηρεσία που παρέχει ένα ρολόι πέρα από τη μέτρηση της ώρας. Μπορεί να είναι κάτι βασικό, σαν ένα χρονόμετρο, ή λίγο πιο προχωρημένο, όπως το σεληνιακό ημερολόγιο.
  • Μηχανικός μηχανισμός: συμπυκνώνει όλη την ιστορία και το μεράκι της ωρολογοποιίας, καθώς ένα μηχανικό ρολόι το κουρδίζεις ακόμα και σήμερα με το χέρι, ενώ μπορείς να αφουγκραστείς τους ήχους της «καρδιάς» του. Η θαυμαστή λειτουργία του στηρίζεται στην πολύπλοκη διάταξη μικρών γραναζιών και εξαρτημάτων, κάτι που το κάνει να μοιάζει με ζωντανό οργανισμό. Μην περιμένεις βέβαια την απόλυτη ακρίβεια, είναι ωστόσο το είδος το ρολογιού που φέρει τη βαριά υπογραφή των παραδοσιακότερων ωρολογοποιών.
  • Quartz μηχανισμός: είδος μηχανισμού που τροφοδοτείται από μπαταρία και ρυθμίζεται από τις ταλαντώσεις ενός κρυστάλλου quartz. Είναι εξαιρετικά ακριβής και σαφώς φτηνότερος από τον μηχανικό μηχανισμό, ενώ πλέον όλοι οι μεγάλοι οίκοι διαθέτουν και μια σειρά quartz ρολογιών.
  • Αυτό-κουρδιζόμενο: είδος μηχανικού ρολογιού, αποτελούμενο από άξονα περιστροφής και στροφείο, το οποίο λειτουργεί χάρη στις συνεχείς κινήσεις του καρπού του χρήστη. Θα το συναντήσεις και ως «αυτόματο».
  • Αδιάβροχο: Αν ένα ρολόι γράφει ότι είναι αδιάβροχο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορείς να κολυμπάς ή να κάνεις ντους φορώντας το. Για να είσαι σίγουρος, βάλ’ το σε νερό μόνο αν είναι αδιάβροχο στα 100 -ή και περισσότερα- μέτρα!

Χώρα προέλευσης: απλά «Swiss-Made»
Εκεί που οι Ιταλοί παραδίδουν μαθήματα στη μόδα, οι Ελβετοί παραμένουν πρωτοπόροι στα ρολόγια∙ είναι προφανώς η φιλοσοφία που μετράει… Στις μέρες μας μπορείς να αγοράσεις ένα αξιόπιστο και στιλάτο ρολόι από Γερμανό, Γάλλο, Ιάπωνα ή ακόμα και Ρώσο κατασκευαστή που να κάνει τη δουλειά του μια χαρά. Όταν όμως επενδύεις σε ένα ρολόι που κατασκευάστηκε στη Γενεύη, συναρμολογήθηκε από τεχνίτες που διδάχτηκαν από τους παππούδες τους και οι πρόγονοί τους δημιουργούσαν αριστουργήματα για τον Ναπολέοντα και τη γενιά του, αγοράζεις ένα μικρό κομμάτι ιστορίας. Και παράδοσης. Περί αυτού πρόκειται άλλωστε όταν μιλάμε για ωρολογοποιία.


Ο χρόνος είναι… χρήμα
Ας μη γελιόμαστε∙ η τιμή του ρολογιού καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και το τι παίρνεις. Δεν χρειάζεται βέβαια να ξοδέψεις τους κόπους μιας ζωής για να πάρεις ένα καλό ρολόι. Απλώς, αν δεν μπορείς να διαθέσεις ένα «σοβαρό» ποσό, περιόρισε τις απαιτήσεις σου. Δεν χρειάζεται να είναι χειροποίητο ούτε να φέρει πιστοποιητικό γενεαλογίας. Υπάρχουν ρολόγια παραγωγής που είναι ποιοτικά, αξιόπιστα και καλοδουλεμένα. Στις χαμηλές τιμές, αναζήτησε ένα απλό και καλοφτιαγμένο ρολόι, χωρίς πολύπλοκες λειτουργίες και ακριβά μέταλλα. Ένας χαλύβδινος αυτό-κουρδιζόμενος χρονογράφος, φτιαγμένος στη Γενεύη, ικανοποιεί κάθε γούστο και βαλάντιο.
Από την άλλη, αν θες να μπεις στα σαλόνια της υψηλής ωρολογοποιίας, η αποκλειστικότητα είναι που θα κάνει τη διαφορά: αυτό που ψάχνεις είναι ένα χειροποίητο ρολόι σε λιγότερο από χίλια αντίτυπα. Επίσης, το πολύτιμο μέταλλο της κάσας θα διακρίνει το ακριβό ρολόι από τις φτηνότερες παραλλαγές του. Ένα μοντέλο που παίρνει σε μια ομάδα εξειδικευμένων τεχνιτών 7 μήνες για να συναρμολογηθεί, διαθέτει εγχάρακτα νούμερα στο καντράν και σκαλιστό λογότυπο στην κορώνα είναι σίγουρο ότι θα ανταποκριθεί στις ακριβές σου προτιμήσεις!


Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός
Το χρυσό ρολόι είναι μια κατηγορία από μόνο του. Αν το αποτολμήσεις, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός! Οφείλεις να ξέρεις ότι για ένα καλό χρυσό ρολόι που θα τραβάει τα βλέμματα με επιδοκιμασία πρέπει να ξοδέψεις αρκετές χιλιάδες ευρώ. Οτιδήποτε φτηνότερο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την εικόνα σου. Κινούμενη άμμος! Άσε που θα πρέπει να συμβιβαστείς με δερμάτινο λουρί ή επίχρυσες λύσεις… Το χρυσό ρολόι κοστίζει μια περιουσία όχι για τον μηχανισμό ή την ανθεκτικότητά του∙ τουναντίον, ο χρυσός είναι μαλακότερος από τον χάλυβα ή το τιτάνιο και φθείρεται πιο εύκολα. Αυτό που πληρώνεις είναι η σπανιότητα του μετάλλου, η απαράμιλλη λάμψη του, καθώς και το status του χρυσού ως διαχρονικό σύμβολο της αφρόκρεμας…


Το ρολόι για την κατάλληλη περίσταση
Αφού πήρες μια γενική ιδέα για τα μυστικά της ωρολογοποιίας, ας περάσουμε τώρα στο προκείμενο: ποιο ρολόι είναι κατάλληλο για ποια περίσταση. Εννοείται ότι αν θες κάτι εξεζητημένο, μπορείς να έχεις 7 διαφορετικά ρολόγια για τις 7 ημέρες της εβδομάδας!

Ανεξαρτήτως λοιπόν τιμής, το πράγμα πάει ως εξής:

Για επίσημες καταστάσεις: το ρολόι σου πρέπει να είναι ακριβές και «σαφές» στο μήνυμα που μεταφέρει, σαν το σμόκιν σου! Οτιδήποτε λεπτεπίλεπτο με μαύρο δερμάτινο λουρί θα διατηρήσει το prestige σου στο επιθυμητό επίπεδο…
Για το γραφείο: καλό είναι συνδυάζεται με business outfit αλλά και με πιο casual εμφανίσεις. Ένα λεπτό κλασικό ρολόι με στιλπνό μεταλλικό μπρασελέ είναι το είδος του καθημερινού ρολογιού που χρειάζεσαι.
Για τις αργίες: τίποτα δεν πάει περισσότερο με το σπορ ντύσιμο του Σαββατοκύριακου από έναν τραχύ και «μυώδη» χρονογράφο! Μεγάλος και στιβαρός, δεν θα περάσει απαρατήρητος…
Για φυσική δραστηριότητα: ένα ανθεκτικό ψηφιακό ρολόι με χρονόμετρο είναι η καλύτερη παρέα για το γυμναστήριο, το ποδήλατο, το τζόκινγκ ή το όποιο extreme sport επιδίδεσαι. Απλά μην το φορέσεις τη Δευτέρα στο γραφείο…


delamagen

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top