Σήμερα Κυριακή έχουμε μεζέ κουνουπίδι

0

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ (κόστος 10 ευρώ).

2 με 2 1/2 κιλά κουνουπίδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια όλο μαζί και το κοτσάνι και τα μπουκετάκια
4 πατάτες κομμένες σε ίδια κομμάτια με το κουνουπίδι
Ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια αλεσμένα στο μπλέντερ     
Χυμός από ένα πολύ ζουμερό λεμόνι
2  κουταλάκια του γλυκού πελτέ
Αλάτι - πιπέρι   

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε καί το κουνουπίδι καί τις πατάτες.
Μόλις πάρουν χρωματάκι, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν τα υλικά, ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι. 

Σβήνουμε το φαγητό μας με λεμόνι, κι αφήνουμε να βράσει με λίγο νεράκι για περίπου 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, διαλύουμε τον πελτέ σε νερό (περίπου ένα νεροπότηρο), και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, όπου και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.

Τα λαχανικά μας δεν πρέπει να λιώσουν.

mylady

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top