Υλικά:
1 Κιλό ώριμες ντομάτες
2 Ξύλα κανέλας
4 Γαρύφαλλα
2 Βανίλιες
2 Κουταλιές γλυκού κόλιανδρο άκοπο
1 Κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις ντομάτες.
Αφαιρούμε σπόρια και πολτοποιούμε στο μούλτι.
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να δέσει.
Τη δοκιμάζουμε σε ένα πιατάκι, ρίχνουμε μια κουταλιά και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Κάνουμε στο κέντρο της μαρμελάδας κάθετη γραμμή και αν δεν ενώσει το κενό τότε είναι έτοιμη.
Βάζουμε σε καθαρά βάζα και φυλάμε σε δροσερό μέρος.
Τη χρησιμοποιούμε σε τσίζκεϊκ με σαντιγύ και μαρέγκες ή με γιαούρτι.
Από την Νίκη Μερκούρη
ofono
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.