Φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα 'ναι σπίτι σου... Τέτοιες μέρες έχει την τιμητική της!
Τι κι αν είσαι εργένης δηλαδή; Δεν μπορείς να κάνεις το τραπέζι στην παρέα σου με ένα καθαρά χριστουγεννιάτικο πιάτο; Και βέβαια μπορείς και θα το κάνεις! Γαλοπούλα ψητή με δεντρολίβανο για να πέσουν όλοι ξεροί. Κανείς δεν θα ξέρει το μικρό σου μυστικό: την εύκολη προετοιμασία της...
Τι θα χρειαστείς (για 8-10 άτομα)
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 160-170°C.
2. Ανακάτεψε σε ένα μικρό μπολ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τον βασιλικό, τα ιταλικά μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Πλύνε καλά με άφθονο νερό τη γαλοπούλα μέσα-έξω.
4. «Χαλάρωσε» την πέτσα από το κρέας σε όλη τη γαλοπούλα, προσέχοντας να μη σκιστεί η πέτσα.
5. Τοποθέτησε με το χέρι το μείγμα αρωματικών και μπαχαρικών κάτω από την πέτσα, στο στήθος και τα μπούτια. Το υπόλοιπο μείγμα το εφαρμόζεις στο εξωτερικό της γαλοπούλας, αλείφοντάς το καλά.
6. Βάλε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί, προσθέτοντας 1/2 εκατοστό νερού στο ταψί. Ψήσ' τη για 3-4 ώρες στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Συνόδευσέ τη με πατάτες φούρνου ή ρύζι. Καλά Χριστούγεννα!
Τι κι αν είσαι εργένης δηλαδή; Δεν μπορείς να κάνεις το τραπέζι στην παρέα σου με ένα καθαρά χριστουγεννιάτικο πιάτο; Και βέβαια μπορείς και θα το κάνεις! Γαλοπούλα ψητή με δεντρολίβανο για να πέσουν όλοι ξεροί. Κανείς δεν θα ξέρει το μικρό σου μυστικό: την εύκολη προετοιμασία της...
Τι θα χρειαστείς (για 8-10 άτομα)
- 1 γαλοπούλα ολόκληρη
- 3/4 κούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1 κουταλιά της σούπας ιταλικά μυρωδικά
- 1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
- αλάτι
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 160-170°C.
2. Ανακάτεψε σε ένα μικρό μπολ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τον βασιλικό, τα ιταλικά μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Πλύνε καλά με άφθονο νερό τη γαλοπούλα μέσα-έξω.
4. «Χαλάρωσε» την πέτσα από το κρέας σε όλη τη γαλοπούλα, προσέχοντας να μη σκιστεί η πέτσα.
5. Τοποθέτησε με το χέρι το μείγμα αρωματικών και μπαχαρικών κάτω από την πέτσα, στο στήθος και τα μπούτια. Το υπόλοιπο μείγμα το εφαρμόζεις στο εξωτερικό της γαλοπούλας, αλείφοντάς το καλά.
6. Βάλε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί, προσθέτοντας 1/2 εκατοστό νερού στο ταψί. Ψήσ' τη για 3-4 ώρες στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Συνόδευσέ τη με πατάτες φούρνου ή ρύζι. Καλά Χριστούγεννα!
delamagen
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.