Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Υλικά: (για 6 άτομα)
1 κιλό μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες (κατεψυγμένες)
1 φλιτζ. τσαγ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι
½ φλιτζ. τσαγ. ντοματάκι ψιλοκομμένο κονσέρβας
2 φλιτζ. τσαγ. κριθαράκι ψιλό
1 φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό
1 κουτ. σουπ. μαϊντανό
½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά στο ελαιόλαδο τις γαρίδες μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνομε με το κρασί, προσθέτουμε το ντοματάκι, σκεπάζουμε και σιγοβράζομε για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά και δυο φλιτζάνια τσαγιού νερό. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
2. Βράζουμε το φαγητό με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να εξατμισθεί σχεδόν το νερό (περίπου για 10 λεπτά). Λίγο πριν εξατμισθεί το νερό προσθέτουμε τον μαϊντανό. Κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5 πριν το σερβίρουμε.
www.mirsini.gr
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.