Η κατσαρόλα σου μπορεί να κάνει θαύματα... Για τον μερακλή της κουζίνας!
Για το κότσι λίγα μπορούν να ειπωθούν, ένα για την ακρίβεια: είναι πεντανόστιμο! Και αντί να το σιγοψήνεις με τις ώρες στον φούρνο σε χαμηλή φωτιά, μπορείς για πιο εύκολα και γρήγορα να το ρίξεις στην κατσαρόλα.
Ψητό της κατσαρόλας λοιπόν και εντυπωσίασέ τους όλους...
Τι θα χρειαστείς (για 4 άτομα)
1. Πλύνε το κρέας καλά για να φύγουν τα αίματα και καθάρισέ το από το λίπος.
2. Ζέστανε 120 ml ελαιόλαδο μέσα σε μια κατσαρόλα, για να σοτάρεις το κρέας και τα υπόλοιπα υλικά.
3. Σόταρε τα αρνίσια κότσια σε δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε στη συνέχεια μέσα στην κατσαρόλα την κολοκύθα, τις ροδέλες καρότου, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγάρισέ τα κι αυτά.
4. Μόλις μαλακώσουν, χαμήλωσε τη φωτιά και σβήσε με το λευκό κρασί. Όταν το κρασί απορροφηθεί και εξατμιστεί, πρόσθεσε στην κατσαρόλα νερό μέχρι να καλύψεις την επιφάνεια του κρέατος.
5. Πρόσθεσε τα γλυκάνισα και άφησε το αρνί να βράσει για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
6. Λίγο πριν γίνει το κρέας, αλατοπιπέρωσέ το.
Για το κότσι λίγα μπορούν να ειπωθούν, ένα για την ακρίβεια: είναι πεντανόστιμο! Και αντί να το σιγοψήνεις με τις ώρες στον φούρνο σε χαμηλή φωτιά, μπορείς για πιο εύκολα και γρήγορα να το ρίξεις στην κατσαρόλα.
Ψητό της κατσαρόλας λοιπόν και εντυπωσίασέ τους όλους...
Τι θα χρειαστείς (για 4 άτομα)
- 4 αρνίσια κότσια
- 6 αστεροειδή γλυκάνισα
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 400 γραμ. γλυκιά κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 70 ml λευκό ξηρό οίνο
- 120 ml ελαιόλαδο
1. Πλύνε το κρέας καλά για να φύγουν τα αίματα και καθάρισέ το από το λίπος.
2. Ζέστανε 120 ml ελαιόλαδο μέσα σε μια κατσαρόλα, για να σοτάρεις το κρέας και τα υπόλοιπα υλικά.
3. Σόταρε τα αρνίσια κότσια σε δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε στη συνέχεια μέσα στην κατσαρόλα την κολοκύθα, τις ροδέλες καρότου, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγάρισέ τα κι αυτά.
4. Μόλις μαλακώσουν, χαμήλωσε τη φωτιά και σβήσε με το λευκό κρασί. Όταν το κρασί απορροφηθεί και εξατμιστεί, πρόσθεσε στην κατσαρόλα νερό μέχρι να καλύψεις την επιφάνεια του κρέατος.
5. Πρόσθεσε τα γλυκάνισα και άφησε το αρνί να βράσει για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
6. Λίγο πριν γίνει το κρέας, αλατοπιπέρωσέ το.
delamagen
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.