Telegraph: "Μα είναι τρελός ο Παπανδρέου;"

0

Η Ελλάδα κατάφερε να πρωταγωνιστήσει και πάλι στα ξένα μέσα ενημέρωσης με την πρωτοβουλία Παπανδρέου για το δημοψήφισμα. Τι γράφουν για την χώρα μας και τον Έλληνα πρωθυπουργό;

Η Telegraph αποκαλεί τον πρωθυπουργό "τρελό" σε άρθρο του Ντάμιαν Ρις. "Μα είναι τρελός; Ποιος υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης θα εκβίαζε μέσω δημοψηφίσματος;", αναρωτιέται ο αρθογράφος.

Ολοκληρώνοντας το κείμενό του λέει ότι “αν κανείς αναλογιστεί σε τι κακό χαμό βρίσκεται η Ελλάδα και η ευρωζώνη, το πακέτο που πήρε η Αθήνα πριν λίγες μέρες είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ελπίζει”.

Με την ελληνική λέξη που χρησιμοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο η έγκριτη εφημερίδα Liberation που κυκλοφορεί σήμερα ημέρα της κρίσιμης συνόδου στις Κάννες περιγράφει τόσο την κατάσταση στην Ελλάδα όσο και τον παγκόσμιο αντίκτυπο από την απόφαση για το Δημοψήφισμα.


Ποια είναι η κρίση της εφημερίδας; Η  Αθήνα «παίζει κορώνα-γράμματα» το ευρώ και οδηγεί τη συνοχή της Ευρωζώνης στο χείλος του γκρεμού.Η εφημερίδα κάνει εκτενέστατη αναφορά και στα όσα “χαοτικά” ακολούθησαν μετά την απόφαση του πρωθυπουργού που όπως αναφέρει “προσέφερε ένα ακόμη βήμα στην κρίση χρέους” και εξηγεί γιατί κλήθηκε άμεσα στις Κάννες από την Άγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί ο Γ. Παπανδρέου.

Η οικονομική γαλλική εφημερίδα "La Tribune" επιλέγει και αυτή μια διεθνή λέξη το ΚΡΑΧ γραμμένο όμως στα ελληνικά. Αναφέρει ότι η ελληνική απόφαση για δημοψήφισμα βάζει σε κίνδυνο το ευρώ και έριξε χθες στο κόκκινο όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου.


Και η επίσης γαλλικής εφημερίδα "Le Figaro" εχει ως πρώτο της θέμα την ελληνική κρίση. Με μια φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου και τον τίτλο "Παπανδρέου: ο άνδρας που βάζει σε κίνδυνο το ευρώ", η εφημερίδα αναφέρει ότι η κίνηση του έλληνα πρωθυπουργού για δημοψήφισμα αφήνει εκτεθιμένη την ευρωζώνη.Η "Le Monde" έχει και αυτή φυσικά την Ελλάδα πρώτο θέμα. Στο πρωτοσέλιδο της λέει " Το ελληνικό δημοψήφισμα για το σχέδιο σωτηρίας απειλεί το ευρώ". Μάλιστα στο κάτω μέρος έχει και μια γελιογραφία με τον έλληνα πρωθυπουργό.Ακόμη πιο δραματικός είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας "Süddeutsche Zeitung". Με μια φωτογραφία της Ακρόπολης και τον τίτλος "Εκβιασμός, Δράμα, Κάθαρση", λέει για το εκβιαστικό δίλλημμα που έβαλε ο πρωθυπουργός με το δημοψήφισμα.Εκτενέστατη η αναφορά και του πρακτορείου Reuters που κάλυψε με συνεχή ροή και μέχρι τα χαράματα τις εξελίξεις της πολύωρης σύσκεψης των υπουργών της κυβέρνησης, σημείωσε τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου. "Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό".

Στο τηλεγράφημα αναφέρεται επίσης ότι ορισμένοι υπουργοί άσκησαν κριτική για την απόφαση που ελήφθη, αλλά τελικά αποφάσισαν να στηρίξουν την κυβέρνηση.

newsit
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top