Παπαδήμος, ο τερματοφύλακας πριν από το πέναλτι

0

Πρόσωπο που δεν συσπάται, λόγος χωρίς περιττά επίθετα, γλώσσα που θυμίζει την εποχή του Κώστα Σημίτη. Ο καθηγητής Λουκάς Παπαδήμος ομολόγησε εξ αρχής ότι δεν είναι πολιτικός, αλλά συμπλήρωσε ότι έκανε πολιτική δια της δραστηριότητας του ως τραπεζίτης. Απευθύνθηκε στους πολίτες και τους μίλησε για τον ανηφορικό δρόμο, απευθύνθηκε στη ΝΔ και κατήργησε τις ψευδαισθήσεις, αφού μίλησε για την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που απορρέει από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, απευθύνθηκε και στον απερχόμενο πρωθυπουργό που μέχρι χθες συμβούλευε ,για να διαψεύσει ότι έθεσε όρους για να αναλάβει.

Ο άνθρωπος που ως ακαδημαϊκός διαφώνησε με το κούρεμα των ομολόγων, έχοντας γνώση της κατάστασης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, καλείται ένα μήνα μετά να πετύχει τη συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων στο 100%. Η θέση που ανέλαβε εκ των πραγμάτων τον οδηγεί τον εμπλέκει στην καθημερινή πολιτική διαχείριση .Εκτός και αν πιστέψουμε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα διαχειριστεί πιθανή κρίση με επεισόδια στις 17 Νοεμβρίου , δεν θα εμπλακεί στην αντίθεση ΝΔ -εκσυγχρονιστών ΠΑΣΟΚ για τα ταξί , δεν θα λάβει μέρος στις διαβουλεύσεις για να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα ανάμεσα στους δυο μεγαλύτερους εταίρους της κυβερνητικής συνύπαρξης. Μόλις οι ψευδαισθήσεις διαλυθούν, η πραγματική ζωή θα καταστήσει το Λουκά Παπαδήμο πολιτικό πρόσωπο. Και τότε αρχίζουν τα δύσκολα για το πολιτικό σύστημα.

- Στο καλό σενάριο, ο καθηγητής θα καταφέρει να ξελασπώσει τη χώρα και να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποκατάσταση της εθνικής οικονομίας και αξιοπρέπειας. Σε αυτή την περίπτωση είναι φυσικό να γοητεύσει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που χωράνε κάτω από την επικεφαλίδα «εκσυγχρονιστές». Αν αυτό προχωρήσει, το νέο σχήμα στην πολιτική θα προκύψει αβίαστα για την κοινωνία ακόμη και αν τα παλιά κόμματα υποστούν διαμελισμό.

- Στο κακό σενάριο, ο Λουκάς Παπαδήμος θα είναι ένας ακόμη καθηγητής στην πολιτική. Θα τον καταπιεί το κρατικό χάος και στην πρώτη σοβαρή κρίση θα φανεί ότι η πολιτική είναι η πραγματική ζωή και όχι μια ακαδημαϊκή υπόθεση εργασίας.

Στην πρώτη περίπτωση, τα μεγάλα κόμματα ξέρουν ήδη ότι απειλούνται και γι αυτό επιχειρούν να προσδιορίσουν αυστηρά το πλαίσιο κινήσεων του νέου πρωθυπουργού.

Στη δεύτερη περίπτωση, τα μεγάλα κόμματα θα έχουν ευκαιρία να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ο τερματοφύλακας πριν απ το πέναλτι. Αν η μπάλα δεν φθάσει στα δίχτυα θα μείνει στην ομάδα και για τα επόμενα ματς. Αν μπει γκολ ήταν πέναλτι…

aixmi

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top