Στις 10 το πρωί το όνομα του πρωθυπουργού σε «πολεμικό κλίμα» μεταξύ ΠΑΣΟΚ- ΝΔ!

0

Άκαρπη η συνάντηση υπο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας! Τραγικές διαστάσεις που διασύρουν το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, προσλαμβάνει η νέα αναβολή στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για την ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού και του κυβερνητικού σχήματος. Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για αύριο στις 10 το πρωί, ενώ σε πολεμικό κλίμα αλληλοκατηγορούνται για το ποιος θέλει ποιόν, τα δύο κόμματα τα οποία υποτίθεται «συνεργάζονται» για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας!

Από την προεδρία της Δημοκρατίας στο μεταξύ μιλούν για «ατυχές γεγονός» και «παρεξήγηση» που αφορά στην αναμονή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη διότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν είχε αρχίσει. Είναι πιθανόν να επιδιωχθεί η συμμετοχή του προέδρου του ΛΑΟΣ, στην αυριανή σύσκεψη.

Το πολεμικό κλίμα όμως δημιουργήθηκε όταν ο κ. Σαμαράς μέσα από το χώρο της προεδρίας της Δημοκρατίας επανέλαβε ότι δεν του προτάθηκε ποτέ ως υποψήφιος για πρωθυπουργός ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος.

Η αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ ήταν άμεση, καθώς μετέφεραν στους δημοσιογράφους ότι είχαν καταθέσει τρεις προτάσεις στη ΝΔ. Η πρώτη, να αναλάβει ως πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά ο κ. Σαμαράς τον απέρριψε ως «τραπεζίτη». Η δεύτερη, ότι πρότειναν τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά ο κ. Σαμαράς τον απέρριψε. Η τρίτη πρόταση αφορούσε άγνωστο πρόσωπο για πρωθυπουργό, πιθανόν τον Φ. Πετσάλνικο, με αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά ο κ. Παπαδήμος το απέρριψε.

Αμέσως μετά, υπήρξε οργισμένη διάψευση από τη ΝΔ ότι κατατέθηκαν οι παραπάνω προτάσεις διαψεύδοντας τις «πηγές» της ΝΕΤ.

Το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε τη ΝΔ και επανέλαβε το παραπάνω σενάριο, διορθώνοντας ως προς το ότι την πρόταση για αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον Λουκά Παπαδήμο, δεν την απέρριψε ο ίδιος , αλλά ο κ. Σαμαράς.

Η ΝΔ δια του στόματος του κ. Μιχελάκη απάντησε ότι εάν το ΠΑΣΟΚ προτείνει τον κ. Παπαδήμο θα τον αποδεχθεί.

Βεβαίως, το ερώτημα είναι εάν τόσο ο κ. Παπαδήμος πλέον όσο και κάθε σοβαρό μη πολιτικό πρόσωπο, μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις, θα είχε λόγο να αποδεχθεί τη θέση του πρωθυπουργού μιας «υπηρεσιακής» κυβέρνησης όπως επιμένει η ΝΔ...

Να σημειωθεί ότι ανάστατη είναι τόσο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Η πρώτη και κυρίως αυτή, διότι το κόμμα διασύρεται με προτάσεις και λύσεις που εξοργίζουν τον κόσμο και έχουν κυρίως στόχο την επόμενη ημέρα στο κόμμα. Η δε κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της διότι και με τον κ. Πετσάλνικο θα πρόκειται και πάλι για μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ...

Ο ευτελισμός της δημόσιας ζωής, συνεχίζεται σε όλο της το μεγαλείο!

eklogika

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top