Tρία πουλάκια κάθονταν

0

Γράφει ο Αντώνης Ανδρικάκης

Μια ημέρα, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Άννα Διαμαντοπούλου ήθελαν να δώσουν συνεντεύξεις τύπου και δεν μπορούσαν. Μετά πήγαν να ασκήσουν τα υπουργικά τους καθήκοντα και δεν μπορούσαν. Και γιατί παρακαλώ; Διότι υπήρχαν καταλήψεις σε δημόσια κτήρια! Καλά μόλις το έμαθα τρελάθηκα. Και καλά τα υπουργικά τους καθήκοντα.

Δεν πειράζει …..Τα ασκούν καμία άλλη μέρα…Αλλά οι συνεντεύξεις επείγουν…Είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας… Τότε –σύμφωνα με πληροφορίες θύμωσαν και κάθισαν και έγραψαν το βαρυσήμαντο άρθρο τους που θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας! Μόλις το διάβασα συγκλονίστηκα! Είχα να νοιώσω έτσι από τότε που διάβασα το έργο «η καταγωγή της οικογένειας , της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους» του Φρίντριχ Ένγκελς.

Μέσα από το άρθρο έλαμψε μέσα μου η αλήθεια και φωτίστηκε επί τέλους η πραγματική αιτία των προβλημάτων μου. Η αιτία είναι ο εαυτός μου…. Ναι εγώ φταίω…Κατ΄αρχάς πάσχω από συντεχνιασμό. Δηλαδή ανήκω σε συντεχνίες που κάνουν διαδηλώσεις και καταλήψεις ενώ έπρεπε να κάθομαι να τις τρώω μόνος μου, να βοηθήσω και το έργο του Παπουτσή. Πάσχω επίσης από δημαγωγία. Πείθω τον εαυτό μου και τους άλλους πως υπάρχουν λεφτά, πως θα σωθώ από τα μεσοπρόθεσμα και τα πολυνομοσχέδια, πως τα παιδιά μου θα ζήσουν σε μια καλύτερη Ελλάδα….

Πολλά ΜΜΕ με φιλοξενούν και λαϊκίζουν παρουσιάζοντας τα ψέματα μου. Επιδεικνύω κοινωνική ανευθυνότητα διότι μέσα στο καλοκαίρι βάζω φωτιά στο τουρισμό. Είμαι έχων και κατέχων και επιδεικνύω προκλητική ανηθικότητα. Διότι έχω πλουτίσει και δεν μπορώ να αποδείξω με ποιόν τρόπο πλούτισα. Επίσης διακόπτω την λειτουργία του κράτους στις πιο ευαίσθητες πτυχές του-ας πούμε δεν δίνω βιβλία στα παιδιά- κι αυτό αποτελεί απόπειρα άμεσης επιδείνωσης των συνθηκών…….Άσε που μου φαίνεται πως έχω πατριωτικό έλλειμμα, διότι ενώ οι ξένοι δηλώνουν πως η χώρα μου έχει απολέσει την εθνική της κυριαρχία, εγώ σφυρίζω αδιάφορα και γράφω βαρυσήμαντα άρθρα, μήπως βρω καμία θέση στο επόμενο λεωφορείο τώρα που ο Γιώργος στουκάρισε το δικό του….

Είμαι απαράδεκτος…Διότι με το βαρυσήμαντο άρθρο συμφωνούν και ο Βενιζέλος και ο Πάγκαλος και το Μέγαρο Μαξίμου το καλοδέχτηκε….Άρα ποιος μένει; Εγώ….Ο οποίος- κι αυτό είναι τελική διάγνωση- πάσχω από ωμή επιβολή του κορπορατισμού όπως εκφράζεται μέσα από την πρακτική δυναμικών μειοψηφιών…..

Η πάθηση μου δημιουργεί παράξενους συνειρμούς. Το βαρυσήμαντο άρθρο μου θύμισε την ταινία «Κοίτα ποιος μιλάει» και ένα παλιό ανέκδοτο που τελείωνε με την φράση: «Δείτε με γειτόνισσες κι εγώ ψωλαρμενίζω….
Τι λέτε γιατρέ μου; Θα τη σκαπουλάρω;

newpost
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top