Ευτυχώς που υπάρχουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ…!

0

Γιάννης Λάμπρου

Οποιος άκουσε την ομιλία του βουλευτή Πάνου Καμμένου το πρωί στην Βουλή αισθάνθηκε να τον διαπερνά ένας αδιόρατος φόβος. Όχι τόσο για αυτά που έλεγε αλλά με τον τρόπο που τα έλεγε..

Οσοι παρακολουθούν και διαβάζουν καθημερινά τα χιλιάδες μηνύματα στο facebook, στο twitter και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα,όπως και σειρά μπλόγκς αισθάνονται τον ίδιο ακριβώς φόβο.

Οι απειλές, οι κρεμάλες, οι επικλήσεις για το Γουδή, τα ελικόπτερα..αποτελούν πλέον τρόπο σκέψης και έκφρασης για ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας..

Εχει ήδη ξεκινήσει η επώαση του αβγού…του φιδιού…

Οι συνθήκες είναι κρίσιμες για την χώρα και εκρηκτικές για την κοινωνία.

Ζούμε ιστορικές μέρες αλλά και μέρες μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών ανατροπών..!

Δυστυχώς οι εποχές αυτές εκτρέφουν ακραία φαινόμενα και η απελπισία του κόσμου με πολύ μεγάλη ευκολία μπορεί να μετατραπεί σε ακραίες συμπεριφορές..

Ηδη έχουν αρχίσει να ακούγονται όλο και πιο έντονα οι σειρήνες του φασισμού…!

Για όποιον έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την Μαρξιστική θεωρία ως εργαλείο κοινωνικής ανάλυσης και όχι σαν πολιτικό σύστημα η προοπτική της Ελληνικής κοινωνίας είναι τραγική και επικίνδυνη.

Μία κλωστή κυριολεκτικά συγκρατεί μεγάλες μάζες της κοινωνίας αλλά και της νεολαίας από το μετακινηθούν και να εκφραστούν πολιτικά από την Ακροδεξιά και την Ακρα Αριστερά..

Μία κλωστή..

Όταν η κοινωνία είναι σε βαθειά κρίση και σε αδιέξοδα είναι πολύ ελκτυκές οι ακραίες φωνές που ακούγονται λυτρωτικές και στηρίζονται στην απελπισία των φτωχών….

Το γεγονός ότι αυτή την στιγμή το ΛΑΟΣ δεν έχει φτάσει στο 25% είναι καθαρά τυχαίο και μάλλον οφείλεται στην αλλοπρόσαλλη πολιτική του.

Το ίδιο ισχύει και για τα κομμάτια της Ακρας αριστεράς..

Ο κίνδυνος να φουντώσει ένα ακροδεξιό κίνημα στην Ελλάδα είναι πλέον όχι ορατός αλλά πολύ κοντινός…Αυτό θα ήταν αληθινή καταστροφή για την κοινωνία και την πορεία της χώρας…

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και πολίτες που είναι γενικά ήπιοι στις απόψεις τους χειροκροτούν θέσεις ακραίου φονταμεταλισμού ή ζυμώνουν λογικές απομόνωσης, ξεκαθαρίσματος και αναπολύν την αθάνατη ελληνική κλεφτουριά..!

Η κοινωνία είναι σε δύσκολο σταυροδρόμι…

Αυτή την στιγμή κατά την άποψη μας είναι ευτύχημα που υπάρχει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κόμματα αυτά όσο και αν αναγκάζονται οι ηγεσίες τους να σχοινοβατούν καθημερινά εκτονώνουν την πίεση και συγκρατούν την κίνηση σημαντικού μέρους είτε προς την άκρα δεξιά (η ΝΔ) είτε προς την άκρα αριστερά (ο ΣΥΡΙΖΑ)…Λειτουργούν ως βαλβίδες εκτόνωσης της κοινωνικής έκρηξης που έρχεται

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να ένοιωσε αμήχανα όταν του είπε ο Παπανδρέου για τις..κρεμάλες αλλά εκείνη την στιγμή ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί η ΝΔ…

Δεν μπορούσε να τον αναλύσει..!

Ο Αντώνης Σαμαράς ξέρει πολύ καλά ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον νεοφιλευθερισμό απόψεις και συμπεριφορές σαν του Καμμένου και λογικές στελεχών που κατακλύζουν το διαδίκτυο,όμως ο ίδιος δίνει μία προοπτική σε όλο αυτό τον κόσμο και τον κρατά ενταγμένο ακόμα στο κοινοβουλευτικό και δημοκρατικό σύστημα.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι απέχουν πολύ από την ηθική και την πολιτική της αναθεωρητικής αριστεράς ακραίες εκδηλώσεις πλήρους άρνησης ενός κομματιού της αλλά και αυτή με την σειρά της παίζει κρίσιμο ρόλο στην σταθερότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος..!

Μπορεί να ενοχλούν οι εμφυλιοπολεμικές κραυγές που διαπερνούν τα κοινωνικά δίκτυα και την κοινωνία αλλά αν δεν υπήρχαν αυτή την στιγμή τα δύο αυτά κόμματα ήδη θα είχαν γιγαντωθεί τα δύο πολιτικά άκρα και θα είμαστε ήδη στον προθάλαμο της κοινωνικής σύρραξης..!

Αν ο Αντώνης Σαμαράς καταδικάσει τα στελέχη του που χρησιμοποιούν επικίνδυνο και ακραίο λόγο θα τα στείλει στην αγκαλιά της Ακροδεξιάς…

Αυτό θα ήταν τραγικό για το πολιτικό μας σύστημα…

Και ευτυχώς που δεν το κάνει…

Για μία ακόμα φορά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχοντας απωλέσει πλήρως τα χαρκατηριστικά ακόμα και της σοσιαλδημοκρατίας δεν μπορεί να αντιληφθεί και να αναλύσει σωστά τις κινήσεις της κοινωνίας. Η επίθεση στον Σαμαρά και στον Τσίπρα αυτή την στιγμή είναι ολέθριος λάθος..Hλίθια πολιτική!

Επιτελούν σημαντικό ρόλο και αποτρέπουν για την ώρα την ολίσθηση της κοινωνίας σε επικίνδυνα μονοπάτια..καταστροφής..!



Υ.Γ. Σήμερα βγήκαν στην δημοσιότητα προφητείες τάχα του π.Παϊσιου που λένε ότι…έρχεται..ο βασιληάς….!

Είπαμε το αβγό του φιδιού..επωάζεται ήδη στην Ελλάδα..!

diogenis-press
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top