Σε άλλους τα στατιστικά λάθη βγάζουν έλλειμμα και σε άλλους πλεόνασμα!
Έτσι στη Γερμανία, ο εντοπισμός και η συνεπακόλουθη απάλειψη λανθασμένης λογιστικής εγγραφής ύψους 55,5 δις ευρώ σε προβληματική τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο θα υποβοηθήσει στη μείωση του δημόσιου χρέους, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Οικονομικών, στο Βερολίνο.
Η αποκάλυψη του λάθους, που άφησε άναυδα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφορά σε διπλή εγγραφή χρέους της "FMS Wertmanagement", αποκαλούμενης και "κακής τράπεζας" που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση και κρατικοποίηση της "HRE Bank", το 2009.
Η απελευθέρωση των σχετικών κονδυλίων συνεπάγεται τη μείωση του δημοσίου χρέους της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το λάθος σημειώθηκε όταν λογιστές της τράπεζας αντί να προσθέσουν τα σχετικά κονδύλια, τα αφαίρεσαν.
Σε όλα τα λάθη, ακόμα και θετικά υπάρχει η κριτική
Ως εκ τούτου το συμβάν σχολιάστηκε επικριτικά εκ μέρους του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου Οικονομικών.
"Δεν πρόκειται για κανένα ποσό αφήνει η νοικοκυρά μέσα στη γυάλα με τα μπισκότα και στη συνέχεια το ξεχνά", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν.
nooz
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.