Ποιοι Έλληνες δοκίμασαν την τύχη τους στο Χόλιγουντ;

0

Το αμερικάνικο όνειρο φαίνεται πως ιντριγκάρει τους εγχώριους ηθοποιούς-σταρ. Τα τελευταία χρόνια αρκετοί είναι εκείνοι που επιχείρησαν να το κάνουν πραγματικότητα και να βγουν από τα ελληνικά σύνορα αφήνοντας μια στρωμένη καριέρα εδώ για την επιτυχία… εκεί, μακριά. Κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι, όμως, η είσοδος στα γρανάζια του Χόλιγουντ. Ειδικά όταν στη Μέκκα του κινηματογράφου υπάρχουν χιλιάδες Αμερικανοί ηθοποιοί, αλλά και συνάδελφοί τους από όλο τον πλανήτη που κι αυτοί με τη σειρά τους, όπως και οι Ελληνες, καταφθάνουν εκεί με όνειρα για διεθνή καταξίωση.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, ο Μάνος Γαβράς, ο Ανθιμος Ανανιάδης, ο Χρήστος Βασιλόπουλος, ο Νάσος Παππάς και η Κατερίνα Μουτσάτσου απέδειξαν πως δεν τους αρκεί να είναι «πρώτοι στο χωριό τους». Γι' αυτό έχουν γίνει κάτοικοι Αμερικής κυνηγώντας το όνειρό τους. Το όνειρο μοιάζει άπιαστο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο.

Μπορεί στην Ελλάδα να γίνεται μεγάλος ντόρος με τις θεατρικές και τις τηλεοπτικές δουλειές του, αλλά στο Λος Αντζελες ο Αλέξης Γεωργούλης είναι ακόμη ένας ηθοποιός. Τις πόρτες στην Αμερική τού άνοιξε η Νία Βαρντάλος όταν τον επέλεξε για την ταινία της «Μy life in ruins», βλέποντάς τον σε φωτογραφία σε ελληνικό περιοδικό. H ταινία δεν είχε την επιτυχία του φιλμ «Γάμος α λα ελληνικά» της Βαρντάλος, που έσπασε ταμεία στην Αμερική, αλλά στάθηκε καλή αφορμή για τον Αλέξη προκειμένου να πάρει την απόφαση να φύγει για τα... ξένα.

Για την ώρα, πάντως, δεν του έχει έρθει η μεγάλη πρόταση και η μεγάλη δουλειά, παρ’ ότι είναι κινητικός. Γι' αυτό και ο Αλέξης επενδύει στις υποκριτές σπουδές του στο Λος Αντζελες, κάνει πολύτιμες γνωριμίες, πηγαίνει σε οντισιόν και ακολουθεί τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής από ό,τι στην Ελλάδα. Μετακινείται με ποδήλατο, δεν ξενυχτάει και απολαμβάνει την ανωνυυμία του.

Επίσης, δεν αγχώνεται. Ακόμα δεν έχει βγάλει άδεια εργασίας. Ισως τελικά η διεθνής αναγνώριση για τον Αλέξη δεν έρθει από την Αμερική, αλλά από τη Ρωσία. Ο γνωστός ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει σε video clip του Ρώσου pop star Φιλίπ Κιρκόροφ, γυρίσματα του οποίου έγιναν στο Χόλιγουντ. Το clip έχει βασιστεί στην ιστορία των Μπόνι και Κλάιντ, και ο Ρώσος καλλιτέχνης κάνει τον αστυνόμο που τον κυνηγά. Την ίδια ώρα φουντώνουν οι φήμες που τον θέλουν να γυρίζει στην Ελλάδα και να συμμετέχει σε μιούζικαλ του Αλέξανδρου Ρήγα από τον Μάρτιο με τη Δέσποινα Βανδή.

Την ευκαιρία να παίξει δίπλα στην Τζένιφερ Λόπεζ είχε ο Μάνος Γαβράς στην ταινία «The back-up plan». Ο Μάνος υποδύθηκε τον Μάριο, έναν σερβιτόρο που εργάζεται στο εστιατόριο που πηγαίνει η Ζωή (Λόπεζ). Επίσης, ο Ελληνας ηθοποιός ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου Ελληνοαυστραλού σκηνοθέτη Πίτερ Ανδρικίδη με τίτλο «Βασιλιάδες της Μυκόνου» (Kings of Mykonos). Βρίσκεται ήδη τρία χρόνια στο Λος Αντζελες και εξακολουθεί να επιμένει.

Για την εμπειρία του με τη Λόπεζ ο Μάνος είπε ότι τον εντυπωσίασε με τον φιλικό χαρακτήρα της. Δεν αρκέστηκε όμως στο Λος Αντζελες. Ενας από τους αδελφικούς φίλους του είναι ο Τούρκος Ozgur Altun, που ζει χρόνια στο Μαϊάμι. Ετσι, η πρώτη αναγνωριστική επίσκεψη του Γαβρά στο Μαϊάμι, στην πολυτελή έπαυλη του κολλητού φίλου του για διακοπές, κατέληξε σε μια πρόταση για τη δημιουργία μιας εταιρείας παραγωγής εκεί.

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος τα άφησε όλα πίσω του το καλοκαίρι του 2009, όταν εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Λος Αντζελες. Την πρώτη σκέψη, ωστόσο, για διεθνή καριέρα την έκανε μία δεκαετία νωρίτερα, το 1999, όταν είχε παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια υποκριτικής στην American Academy of Dramatic Αrts. Ο Χρήστος κατάφερε να κάνει μια εμφάνιση στο δέκατο επεισόδιο της έβδομης σεζόν της πασίγνωστης αστυνομικής σειράς «The Closer», την οποία βλέπουν 8 εκατομμύρια τηλεθεατές σε μόνιμη βάση.

Ο Ελληνας ηθοποιός υποδύθηκε τον καταζητούμενο που βρέθηκε νεκρός από την αστυνομία. Ο άλλοτε πρωταγωνιστής του σίριαλ «Λόλα» δεν το βάζει κάτω. Παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής, βελτιώνει συνεχώς τα αγγλικά του και πηγαίνει συχνά σε κάστινγκ.

Ο Ανθιμος Ανανιάδης από τη «Μαρία την άσχημη» είναι ένας ακόμη ηθοποιός που βρέθηκε στο Λος Αντζελες. Το θετό και αγαπημένο παιδί του Κώστα Βουτσά, ο οποίος τον μεγάλωσε από τα οχτώ του χρόνια, μετά τον γάμο του με τη μητέρα του, Εύη Καραγιάννη, κυνηγά εδώ και δύο χρόνια το αμερικάνικο όνειρο.

Ηταν το πρόσωπο της καινούργιας καμπάνιας του οίκου Levi’s για τον Ιούνιο του 2011, ενώ έχει παίξει και σε ταινίες όπως τις «Saulita» και «1001 ways to enjoy the missionary position». Παρακολουθεί τα τελευταία δύο χρόνια σεμινάρια υποκριτικής στο Studio Lee Standing, ενώ ετοιμάζεται να συμμετάσχει στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Τζάκομπς Σουόνσον, στενού συνεργάτη του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Ο Νάσος Παππάς στα 24 του χρόνια είναι ένας ακόμη ηθοποιός που κυνηγά την καριέρα στο εξωτερικό. Γιος του Ελληνα επιχειρηματία της νυχτερινής ζωής στην Ελλάδα Αργύρη Παπαργυρόπουλου, γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά πάντα ήθελε να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να δουλέψει σε ξένες ταινίες. Αποφοίτησε, λοιπόν, από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη συνέχεια συμμετείχε σε παραστάσεις αρχαίου δράματος.

Ο σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός έχει πει γι' αυτόν: «Ο Νάσος, παρ’ ότι αποφάσισε να φύγει για την Αμερική, είναι ο πιο περιζήτητος νεαρός Ελληνας ηθοποιός αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Εχει και την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και πραγματικό ταλέντο». Πριν από ένα χρόνο συμμετείχε στην ταινία «Showbitch» του Ζερβού. Μετά το «Showbitch» αποφάσισε να πάει στο Λος Αντζελες, να συνεχίσει τις σπουδές του στην παραγωγή ταινιών και να κάνει δοκιμαστικά για τη συμμετοχή του σε αμερικανικό φιλμ.

Η Κατερίνα Μουτσάτσου τα τελευταία τρία χρόνια είναι μόνιμη κάτοικος Λος Αντζελες και, όπως δηλώνει η ίδια, δεν τα πάει και άσχημα μέχρι στιγμής. Ο πρώτος της μεγάλος ρόλος ήρθε στο «Hangover», που έσπασε ταμεία παγκοσμίως. Η Κατερίνα είχε αποκαλύψει ότι τον ρόλο τον πήρε μέσα από ένα παιχνίδι τένις με μια φίλη της, όταν ένας από τους συμπαίκτες τους ήταν υπεύθυνος κάστινγκ της ταινίας. Τη δοκίμασαν, τους έκανε και έπαιξε στην εμπορική κωμωδία. Παράλληλα έγινε μέλος του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών (SAG) και έχει ατζέντη.

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ

Αλλοι Ελληνες ηθοποιοί που επιχείρησαν στο παρελθόν να κάνουν καριέρα στην Αμερική, αλλά γύρισαν πίσω, είναι ο Νίκος Ψαρράς, που έφυγε από την Ελλάδα το 1999 με υποτροφία από τα Ιδρύματα Ωνάση και Μελίνα Μερκούρη, η Σάννυ Χατζηαργύρη, που έχει και αμερικανική υπηκοότητα, ο Γιώργος Καραμίχος, ο Κώστας Σόμμερ, που σπούδασε και στο πανεπιστήμιο UCLA, η Ζέτα Δούκα, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, που έχει κάνει μαθήματα υποκριτικής στο Λος Αντζελες, και ο Αιμίλιος Χειλάκης.

madata
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top