Παπανδρέου: Στήριξέ με -Σαμαράς: Και χάρη σου έκανα που ήρθα

0

Το χάσμα που χωρίζει την κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση και απλώς επαναβεβαιώθηκε χθες αναμένεται να διαπιστωθεί και σήμερα κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που θα έχει ο πρωθυπουργός και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς τους οποίους θα συναντήσει διαδοχικά από τις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή.

Τελικά ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έκανε καμία νύξη περί συγκυβέρνησης χθες στον κ. Αντώνη Σαμαρά καθώς εκτός όλων των άλλων το κλίμα της ολιγόωρης συνάντησής τους ήταν από την αρχή αρνητικό καθώς ο πρόεδρος της Ν.Δ. του δήλωσε εισαγωγικά: «Θα σε ακούσω και θα φύγω».

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονταν χθες το βράδυ μετά τη συζήτηση ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον κ. Σαμαρά κυρίως να χαμηλώσει τους τόνους της αντιπολίτευσης ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της συνόδου κορυφής την Κυριακή, αλλά και να σταματήσει τις διάφορες απόψεις που ακούγονται σε βάρος της κυβέρνησης για «κρεμάλες στο Γουδή».

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σαμαράς τον διαβεβαίωσε ότι «δεν υποστηρίζει τέτοιους είδους απόψεις». Αντίθετα, πηγές από τη Λεωφόρο Συγγρού διέψευδαν κατηγορηματικά ότι έγινε τέτοιου είδους διάλογος.

Ο κ. Σαμαράς, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, έφτασε στη Βουλή συνοδευόμενος από τους κυρίους Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Γιάννη Μιχελάκη εμφανώς εκνευρισμένος και εξήλθε οργισμένος, αφού προηγουμένως είχε επισημάνει στον πρωθυπουργό ότι η μόνη λύση είναι να προκηρύξει εκλογές.

Ο λόγος τους αρχικού εκνευρισμού ήταν τα όσα είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός λίγη ώρα νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Σαμαράς προς στιγμήν ταλαντεύτηκε για το αν θα έπρεπε να προσέλθει στη Βουλή, ή αν απλώς θα κατήγγειλε τον πρωθυπουργό.

Ανεξαρτήτως αυτών ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Σαμαρά για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα σενάρια για την έκβασή τους εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής. Ο κ. Παπανδρέου μάλιστα ζήτησε τη στήριξη της Ν.Δ. στο πολυνομοσχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο, τις φοροαπαλλαγές, περικοπές μισθών και συντάξεων και πρότεινε στον κ. Σαμαρά κοινή δράση και στάση από τα δύο μεγάλα κόμματα τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς.

Ο εκπρόσωποι του Τύπου ζήτησαν από συνεργάτες του πρωθυπουργού να προσδιορίσουν σε τι συνίσταται η «κοινή δράση». Αυτοί παρέπεμπαν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας: «Αν θέλει ο κ. Σαμαράς μπορεί να σας πει τι του πρότεινε ο πρωθυπουργός».

Πάντως, στελέχη της Ν.Δ. επισήμαιναν μετά το τέλος της συνάντησης ότι η αίσθηση που αποκόμισε ο κ. Σαμαράς ήταν ο πρωθυπουργός ήθελε απλώς να πολώσει το πολιτικό κλίμα εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Πέμπτης.

iefimerida
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top