Βενιζέλος: «Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά και θέλουν να γίνουμε ζούγκλα»

0

«Η έξοδος από το ευρώ δεν οδηγεί στην εθνική υπερηφάνεια, αλλά στην εξαθλίωση και τη ζούγκλα», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας -στη Βουλή- σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος σε μια άκρως επιθετική ομιλία ζήτησε από την κυβέρνηση να σηκωθεί να φύγει.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος, έστειλε μήνυμα στους απεργούς ότι άλλο είναι να αγωνίζεται κανείς και άλλο να εκβιάζει. «Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να δουλέψει», σημείωσε και έκανε λόγο για εικόνα ανομίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Το παιχνίδι για τη σωτηρία και την ασφάλεια της χώρας παίζεται εντός της Ελλάδας, επισήμανε, υποστηρίζοντας ωστόσο ταυτόχρονα ότι κάποιοι παίζουν με τη φωτιά και το μέλλον του λαού. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «όσοι παίζουν με τη φωτιά θυσιάζουν την κοινή λογική στο βωμό κομματικών συμφερόντων».

«Εχουμε υποχρέωση να πούμε στο λαό την αλήθεια για το πόσο επικίνδυνη, ρευστή, ασαφής είναι η κατάσταση», τόνισε και πρόσθεσε ότι «τώρα που υπάρχει κίνδυνος πρέπει να είμαστε συνενωμένοι για να είμαστε ασφαλείς και κυρίαρχοι».

Να σηκωθείτε να φύγετε

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε την κυβέρνηση να αποχωρήσει από την εξουσία και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναζητήσει μία άλλη κυβέρνηση μέσα από την τωρινή Βουλή. «Ποιος το λέει ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές (αν παραιτηθεί η κυβέρνηση), υπάρχουν κι άλλες λύσεις», παρατήρησε ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ακούσαμε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι πρέπει να ζούμε ταπεινωμένοι -μία ομολογία απώλειας εθνικής κυριαρχίας- υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Βενιζέλου και τον κατηγόρησε ότι παρά το γεγονός ότι είναι συνταγματολόγος, χρησιμοποιεί και αυτός το Σύνταγμα «ως λαστέξ».

«Μας λένε, αν θέλετε να πάρετε λεφτά θα σας καρπαζώνουμε όποτε θέλουμε ... ε λοιπόν δεν θέλουμε τα λεφτά», ούτε τις δηλώσεις για περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Υπάρχει κράτος; Υπάρχει ΠΑΣΟΚ διερωτήθη ο κ. Καρατζαφέρης και στον ίδιο τόνο συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης: Πως μπορείτε να στηρίζετε μία τέτοια πολιτική όταν το 80% είναι απέναντι της; Μπορείτε να προσφέρετε δημοκρατία και ασφάλεια στον πολίτη; «Αρα», υπογράμμισε, «αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σηκωθείτε και να φύγετε», να καταθέσει την εντολή ο πρωθυπουργός και να πάμε σε άλλο πρωθυπουργό κοινής αντίληψης και αποδοχής.

Οπως μάλιστα εκτίμησε, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, καταψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο, για να πέσει η κυβέρνηση.

Επιστρέφει ο Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες

Εν τω μεταξύ, επιστρέφει το μεσημέρι στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός προερχόμενος από Βρυξέλλες και θα κατευθυνθεί στο γραφείο του στη Βουλή όπου θα έχει συναντήσεις με συνεργάτες του προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται. Θα συζητηθεί επίσης το αν θα πραγματοποιηθεί τελικά το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Ο κ. Παπανδρέου επιδιώκει ραντεβού με τον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα και φυσικά με την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ με την οποία είχε συνομιλία και χθες το βράδυ. Ο Πρωθυπουργός συζήτησε με την σιδηρά κυρία του ΔΝΤ αν πρέπει να πάει στην Ουάσιγκτον λίγο πριν την κρίσιμη σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου, χωρίς να λάβει ακόμη σαφή απάντηση. Αν πραγματοποιηθεί το ταξίδι αυτό θα είναι "αστραπή" και θα γίνει– αν βρεθούν κατάλληλες ημερομηνίες και κανονιστεί ραντεβού με τον Ομπάμα - μάλλον Τετάρτη-Πέμπτη.

iefimerida
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top