Μπακογιάννη: «Κάναμε λάθη και τώρα αναγκαζόμαστε να καταβάλουμε υψηλό τίμημα»

0

«Οι Έλληνες εργάζονται πάρα πολύ σκληρά» επισημαίνει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη φλαμανδική εφημερίδα De Morgen, και η οποία δημοσιεύεται σήμερα, σημειώνοντας πως «το στερεότυπο που υπάρχει στην Ευρώπη και θέλει τους Έλληνες να είναι τεμπέληδες, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

«Η εικόνα που υπάρχει για τους Έλληνες είναι λανθασμένη. Η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της καταβάλλει αυτή τη στιγμή μια γιγαντιαία προσπάθεια. Από καμιά κοινωνία δεν ζητήθηκαν μεταπολεμικά τόσα πολλά όσα από εμάς. Η ζωή όλων έχει αλλάξει ριζικά. Οι μισθοί μειώνονται κατά 40%, ενώ πολλοί χάνουν τις δουλειές τους. Ότι υπάρχουν συνταξιούχοι στην ηλικία των 50 δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι Έλληνες εργάζονται πολύ σκληρά γι' αυτό και προκόβουν όπου κι αν βρίσκονται ανά τον κόσμο», τονίζει η κ. Μπακογιάννη, ωστόσο παραδέχεται ότι η Ελλάδα έχει ευθύνες για την τωρινή κατάσταση.

«Κάναμε λάθη. Ως ένα είδος αντίδρασης για την δικτατορία των συνταγματαρχών τη δεκαετία του '70, κυριάρχησε στην Ελλάδα η αριστερή ιδεολογία και η πίστη σε ένα ισχυρό κράτος. Επιτρέψαμε να δημιουργηθεί διαφθορά και να μεγαλουργήσει το πελατειακό σύστημα. Τα τελευταία χρόνια ζούσαμε σε ένα κλίμα επίπλαστης ευημερίας. Κανείς δεν είχε πάρει είδηση το παραμικρό, ούτε καν η ΕΕ. Μπορούσαμε να δανειστούμε με χαμηλά επιτόκια, σαν να είμαστε η Γερμανία, και είχαμε επί σειρά ετών ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπερνούσαν το 4%. Είχαμε όμως ξεχάσει ότι ήταν μια ανάπτυξη που βασιζόταν στην κατανάλωση και όχι στην παραγωγή. Γι' αυτό τώρα αναγκαζόμαστε να καταβάλουμε υψηλό τίμημα. Καλούμαστε να επιστρέψουμε τα χρήματα αυτά στο δεκαπλάσιο»

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε ερώτηση εάν υπέπεσε στην αντίληψή της κάποια περίπτωση απάτης, απάντησε κατηγορηματικά "όχι", σημειώνοντας «αφότου εκδηλώθηκε η κρίση κατάλαβα τι συνέβαινε», ενώ σε ό,τι αφορά την περίοδο δημαρχίας της είπε: «Όταν ανέλαβα καθήκοντα δημάρχου, τα οικονομικά του δήμου ήταν μπάχαλο και όταν παρέδωσα τον θώκο, η Moody's μας έδωσε αξιολόγηση ΑΑΑ».

Κατά την κα Μπακογιάννη, αναφέρει η De Morgen, η αποχώρηση από την ευρωζώνη αποτελεί μια επιλογή παραφροσύνης «Ναι. Κάναμε λάθη, αλλά μάθαμε απ' αυτά και είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε όρθιοι. Θα λάβουμε τα αναγκαία χρήματα για να το πετύχουμε», δηλώνει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Τέλος, η De Morgen σημειώνει ότι η Ντ. Μπακογιάννη αποχώρησε πέρυσι από το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, επειδή τάχθηκε υπέρ δραστικότερων μεταρρυθμίσεων, ίδρυσε το δικό της κόμμα και οι δημοσκοπήσεις της δίνουν 10 κοινοβουλευτικές έδρες.

newpost
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top