Τα προσωπεία πέφτουν!

0

Διαβάζουμε:

«Πράσινη» ελληνογερμανική πρωτοβουλία για φορολόγηση του πλούτου

Εκστρατεία για φορολόγηση των μεγάλων ιδιωτικών περιουσιών, ξεκινά ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Γερμανία με πρωτοβουλία των Πράσινων ευρωβουλευτών Μιχάλη Τρεμόπουλου και Σβεν Γκήγκολντ.


Συγκέντρωση υπογραφών ξεκινάει και στο διαδίκτυο, στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά, στη διεύθυνση http://www.callforawealthlevy.eu/


Στην ίδια διεύθυνση θα αναρτηθεί σήμερα και το γερμανικό δελτίο τύπου για την έναρξη της εκστρατείας, μαζί με τις πρώτες υπογραφές.


Το κείμενο δόθηκε στη δημοσιότητα, μαζί με τις 10 πρώτες υπογραφές υποστήριξης από την Ελλάδα και τη Γερμανία, αντίστοιχα. Από την Ελλάδα συνυπογράφουν οι:


Γιάννης Βαρουφάκης, καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κώστας Καλλωνιάτης, οικονομικός αναλυτής, δημοσιογράφος
Γιώργος Κατρούγκαλος, αναπλ. καθηγητής συνταγματικού δικαίου, Δ. Πανεπ. Θράκης
Ορέστης Κολοκούρης, συντονιστής της Εκτ. Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.
Λυδία Κονιόρδου, ηθοποιός
Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος
Πέτρος Λινάρδος Ρυλμόν, οικονομολόγος, επιστημονικός σύμβουλος Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ
Σπύρος Παπασπύρος, δημόσιος υπάλληλος, πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ
Σάββας Ρομπόλης, καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο και επιστ. διευθυντής Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.
Νίκος Χρυσόγελος, στέλεχος περιβαλλοντικών οργανώσεων, περιφερειακός σύμβουλος Νότιου Αιγαίου.


Σχόλιο:
Οι «Πράσινοι» και ο Βαρουφάκης και η Κονιόρδου (τρομάρα μας) με Γερμανική αντίστοιχη συμπαράσταση λένε «ανοίχτε λογαριασμούς, παντού, και δείξτε και φέρτε τα λεφτά» . Θεωρώ ότι αυτό δεν είναι λαϊκίστικες κορώνες περιθωριακών ανθρώπων (και συγγνώμη που είμαι τόσο ευγενής), αλλά εμπροσθοφυλακή, ή «λαγοί», για το αίτημα πιστωτών μας ή κεντρικοευρωπαϊκών εθνών να πάρουν λεφτά. Το πώς πήραν λεφτά οι Κατοχικές δυνάμεις το 41-44, το ξέρουμε.

Το θέμα δεν είναι να προστατεύσουμε τους φοροφυγάδες, το θέμα είναι ότι φτιάχνεται κλίμα «φέρ’ τα όλα». Και καλά οι Πράσινοι, ασόβαροι παπαγάλοι είναι. Αλλά για δες πώς από την αυτόκλητη  προστασία του Πλανήτη εμφάνισαν το πραγματικό πρόσωπο αυτού που τους στηρίζει:  Τα δικά σας δικά μου.

Θεωρώ ότι πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη γιατί παραπέμπει σε αναπόφευκτα βίαιες αντιδράσεις, όχι από τον κακό φοροφυγάδα, αλλά από τον αστό.
Και τι να πω για τον Βαρουφάκη; Από εκεί που το έπαιζε σοβαρός μπας και τον παίξουν σε κανένα κόμμα, βρήκε τον χώρο του;

Τα δικά σου δικά μου.  Δεν μου αρέσουν οι βαρύγδουπες προφητείες, αλλά μυρίζει μπαρούτι. Βλέπω να ψάχνει ο κόσμος για γκράδες και δίκαννα.

Εγώ πάντως έχω άλλη πρόταση: Να δημευτούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία όσων ψήφισαν Κίνημα, ή είναι μέλη του Κινήματος, ή είναι εργολάβοι, δικηγόροι, σύμβουλοι, ΜΚΟ, και τέτοια. Το χρέος εκτινάχτηκε από το 1981.   Γιατί να ψάχνετε στην Ελβετία;  Μπροστά σας είναι. Πιο φτηνά.
antinews
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top