Βάσω, Λούκα και Μιλένα εξαπολύουν πυρά κατά Βενιζέλου και κυβέρνησης

1

«Θηλυκά βέλη» δέχτηκαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και η κυβέρνηση στη συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας και Οικονομικών, για το πολυνομοσχέδιο και για την οικονομική πολιτική, αφού Βάσω Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη και Μιλένα Αποστολάκη εξέφρασαν με γλαφυρό τρόπο τη δυσαρέσκεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Παπανδρέου, με αιχμηρό ύφος, επεσήμανε στον κ. Βενιζέλο ότι το πολυνομοσχέδιο χρειάζεται αλλαγές, αλλιώς έτσι όπως είναι μπορεί και να μην ψηφισθεί. Ανέφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα πως δεν μπορεί αυτοί που έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ να πληρώνουν αναλογικά λιγότερους φόρους από άλλους με μικρότερα εισοδήματα. Εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση της κυρίας Παπανδρέου η οποία ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες υπουργών της τελευταίας δεκαετίας και «να πάει επιτέλους ένας πολιτικός στη φυλακή». Τέλος, ζήτησε την άμεση κατάργηση 77 οργανισμών που ιδρύθηκαν κατά την τελευταία διετία. Σημειώνεται ότι η κ. Παπανδρέου σε τις προηγούμενες μέρες είχε «δείξει» την επιλογή των εκλογών στον κ. Βενιζέλο.

Από την πλευρά της, η κυρία Λούκα Κατσέλη παρουσίασε ενημερωτικό σημείωμα, όπου, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «η απότομη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα από 10%-30%, θα αφαιρέσει, σύμφωνα με υπολογισμούς, 4,5 - 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την ελληνική οικονομία, δηλαδή μείωση κατά 2,09% - 6,26% του ΑΕΠ. Επομένως, η ύφεση που προβλέπεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2012 (-2,5%) θα ξεπεράσει με συντηρητικές εκτιμήσεις το -5%».

«Δεν είναι μόνο οι επιδόσεις της κυβέρνησης κατώτερες των περιστάσεων, αλλά είναι λάθος και η συνταγή που ακολουθούμε», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μιλένα Αποστολάκη. «Η ύφεση έχει σκοτώσει την χώρα και κάθε δόση μας βουλιάζει ακόμα περισσότερο», συνέχισε η κυρία Αποστολάκη, θέτοντας και αυτή το ερώτημα τί γίνεται με την φοροδιαφυγή και επισημαίνοντας ότι θα αρκούσε η άρση του τραπεζικού απορρήτου και τα φορολογικά κριτήρια, ώστε να εντοπιστούν οι φοροφυγάδες. Η κυρία Αποστολάκη ρώτησε επίσης αν η κυβέρνηση έχει την νομιμοποίηση να συζητά με την Τρόικα τον προϋπολογισμό του 2014, σε μια ακόμη δημόσια τοποθέτησή της που προκαλεί «πονοκέφαλο» στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το γεγονός, πάντως, ότι και οι τρεις κυρίες που αποδοκιμάζουν ανοικτά την οικονομική πολιτική του Ευάγγελου Βενιζέλου και της κυβέρνησης συμμετείχαν σε παλαιότερα κυβερνητικά σχήματα του ΠΑΣΟΚ, είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως και τη σχέση ανάμεσα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση.

newpost
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  1. Καλά, πιο "κακό" βλέμμα από του Βενιζέλου (πρώην "Τουρκτσόγλου") δεν έχω δει σε πολιτικό! Κάτι δείχνει αυτό το βλέμμα και το γυναικείο μάτι το πιάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου
To Top