"Δολοφονούν" τη δημοσιογραφία της Θεσσαλονίκης

0

Δεν θα κυκλοφορήσουν το Σαββατοκύριακο τα φύλλα των εφημερίδων Αγγελιοφόρος και Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας των κινητοποιήσεων και των απεργιών των εργαζομένων στα δυο εκδοτικά συγκροτήματα. Την ίδια ώρα, προβληματισμό σε τεχνικούς και δημοσιογράφους της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100 και του FM 100 δημιουργεί η απόφαση της διοίκησης να μειώσεις εώς και 20% τους μισθούς τους.

Στον Αγγελιοφόρο οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρες κυλιόμενες απεργίες αντιδρώντας στις συνολικά 21 απολύσεις (φωτογράφων, δημοσιογράφων, διοικητικών, τεχνικών) που ανακοίνωσε σε διάστημα μικρότερο των δέκα ημερών ο εκδότης, Αλέκος Μπακατσέλος. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως οι απολύσεις θα συνεχιστούν προκειμένου να γίνει βιώσιμη η επιχείρηση. Από την πλευρά της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης ζητά από την εργοδοσία να ανακαλέσει τις απολύσεις, τις οποίες χαρακτηρίζει παράνομες και απαντά με απεργίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διεύθυνση της επιχείρησης την περασμένη εβδομάδα έκανε γνωστά τα σχέδιά της στους εργαζομένους και δεν δίστασε να αποδεκατίσει ολόκληρο το αθλητικό τμήμα της εφημερίδας, λέγοντας πως τα αθλητικά ρεπορτάζ θα καλύπτονται από δημοσιογράφους των Αθηνών.

Την ίδια ώρα, στο άλλο εκδοτικό συγκρότημα της πόλης, τη Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τα δεδουλευμένα τριών μηνών παρά τις διαβεβαιώσεις της εργοδοσίας ότι θα εκλπηρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους. Η εργοδοσία των εφημερίδων Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά, έχει κηρύξει στάση πληρωμών προς τους εργαζόμενους οι οποίοι απαντούν με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Όπως δηλώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜΘ "Οι Ενώσεις και οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο καλής θέλησης και ανοχής απέναντι στη διοίκηση της ΜΕΕ ΑΕ. Μαζί με αυτά εξαντλήθηκε και κάθε προσδοκία τους ότι οι προτάσεις που έχουν καταθέσει για να αναπτυχθούν οι εφημερίδες θα εφαρμοστούν ή έστω θα συζητηθούν ποτέ στα σοβαρά."

Εξαιτίας της απεργίας δεν θα κυκλοφορήσει ούτε η εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" την προσεχή Δευτέρα. Σημειώνεται πως πρόκειται για τη μόνη εφημερίδα που κυκλοφορεί από τη Βόρεια Ελλάδα τις Δευτέρες.

Το τρίτο χτύπημα κατά της δημοσιογραφίας στην πόλη, ήρθε με την ανακοίνωση εκ μέρους της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ (TV 100 - FM 100) ότι οι εργαζόμενοι μέχρι 1500 ευρώ μηνιαίως πρόκειται να υποστούν μείωση 10% στις αποδοχές τους, ενώ όσοι λαμβάνουν ποσό μεγαλύτερο θα έχουν μείωση 20%.

tvxs
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top