Η μητέρα όλων των απεργιών

0

Με τη 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για σήμερα και αύριο κορυφώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων στο πολυνομοσχέδιο, την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, στην αλλαγή του άρθρου 37 για τις συμβάσεις.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα κάνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, με αφετηρία το Πεδίον του Άρεως, ενώ στις 11:00 έχει προγραμματιστεί και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Τη δεύτερη μέρα της απεργίας η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα.

Ξεχωριστό συλλαλήτηριο και για τις δύο μέρες διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Την Πέμπτη, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προαναγγείλει περικύκλωση της Βουλής, στην οποία θα συμμετάσχει και το ΚΚΕ.


Αναλυτικά ποιοί και πότε απεργούν:

ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΟΣΕ και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ απεργούν Τρίτη 18, Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ θα μετάσχουν στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Και τις δυο μέρες, τα δρομολόγια του Μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο δε θα γίνονται, καθώς η γραμμή ανήκει στον ΟΣΕ.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

48ωρη απεργία ξεκινούν τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος, ενώ σε δεύτερη εντός της εβδομάδας 48ωρη (από 06.00 της 19ης μέχρι 06.00 της 21ης Οκτωβρίου) προχωρά και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 

Την ύστατη ώρα αποφάσισαν αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να περιοριστούν σε 12ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ – Η ΠΟΕ – ΟΤΑ ΑΠΕΡΓΕΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 48 ΩΡΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους και άρα αποκομιδή απορριμμάτων δε θα γίνεται κανονικά. Υποχρεωτικά οι δήμοι και οι περιφέρειες θα συνεχίσουν την αποκομιδή σε συνεργασία με τους ιδιώτες καθώς η ΠΟΕ – ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου. Aνοιχτό φυσικά παραμένει το ζήτημα της επιστράτευσης των απεργών της ΠΟΕ – ΟΤΑ καθώς έως τώρα κανένα Δήμος δεν έχει λάβει τα φύλλα πορείας.

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας μετά την απόφαση των δικαστηρίων να κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές τις επαναλαμβανομενες 48ωρες απεργίες που ειχαν προγραμματίσει, έκαναν 24ωρες απεργίες  τη Δευτέρα  και την Τρίτη  ενώ συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι γιατροί του Ιδρύματος έχουν εξαγγείλει επίσης 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για όλη τη επόμενη εβδομάδα. Τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας. Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), η απεργία γίνεται με αίτημα να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΙΚΑ και του ΕΣΥ από το μέτρο της εφεδρείας και την κατάργηση οργανικών θέσεων.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ

Στην πανοδοντιατρική απεργία που εξήγγειλε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στις 19 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δεκαήμερη απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ), εκφράζοντας την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τα σχέδια για την εργασιακή εφεδρεία. Μέλη της ΟΣΥΟ είναι, μεταξύ άλλων, οι σύλλογοι υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του ΟΔΔΥ, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Οι εργαζόμενοι έκαναν χθες πορεία από την πλατεία Κοραή προς το Υπ.Οικονομικών και τη Βουλή.

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι ομοσπονδίες εφοριακών θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.
Αντιδρούν στην εφεδρεία και στο ενιαίοι μισθολόγιο. Οι εφοριακοί έκαναν πορεία χθες προς τη Βουλή.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΤΟ ΔΣ του ΣΥΕΣ αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων για όλη την εβδομάδα αντιδρώντας σε ενιαίο μισθολόγιο και εφεδρεία. Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι έως την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Οι δικαστικοί υπάλληλοι, όπως τη Δευτέρα, θα πραγματοποιούν καθημερινά από τις 7.00 εώς τις 10.00 το πρωί καταλήψεις όλων των Δικαστικών Μεγάρων ενώ τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους μεταξύ 12:00 και 15:00.
Επίσης στην Αθήνα θα γίνουν αιφνιδιαστικές καταλήψεις και άλλων κτιρίων. 48ωρη απεργία θα γίνει την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου με περιφρούρηση των Δικαστικών Μεγάρων.

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΜΕ

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από το περασμένο Σάββατο. Την Τρίτη αποφασίστηκε να συνεχίσουν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Απεργούν ακόμη όσοι δημοσιογράφοι εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Χθες Τρίτη οι δημοσιογράφοι όλων των μέσων, ιδιωτικών και δημοσίων είχαν 24ωρη απεργία ενώ πραγματοποίησαν πορεία από την ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας προς τη Βουλή.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τα πανεπιστήμια της χώρας συνεπώς δεν θα λειτουργήσουν Τετάρτη και Πέμπτη. Το ίδιο ισχύει και για τους καθηγητές και τους δασκάλους σε όλα τα σχολεία της χώρας. Κανονικά όμως θα λειτουργήσουν τα ιδιωτικά σχολεία την Τετάρτη

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ

Κλειστές θα είναι οι τράπεζες καθώς οι τραπεζικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.
Στην ΑΤΕ, οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν ήδη, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να κάνουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες εώς το τέλος της εβδομάδας.

ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΤΑΞΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει και οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της Ελλάδας το διήμερο Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου καθώς το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους δεν τους βρίσκει σύμφωνους και ζητούν την επαναφορά των ρυθμίσεων Ρέππα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για το μέτρο της εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο.
diogenis-press
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top