Συγκρούσεις κουκουλοφόρων με μέλη του ΠΑΜΕ

0

Πρωτοφανούς αγριότητας σύρραξη ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και κουκουλοφόρους σημειώθηκε το μεσημέρι- για περίπου 1 ώρα- στην πλατεία Συντάγματος, με την αστυνομία σε ρόλο θεατή! Οι συγκρούσεις ήταν σώμα με σώμα, με άνδρες από τις δύο πλευρές να συγκρούονται με κοντάρια, να εκτοξεύουν πέτρες, ενώ οι κουκουλοφόροι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον διαδηλωτών.

Ομάδα περίπου 500 κουκουλοφόρων εμφανίστηκε στις 14.40 από την πλευρά της οδού Σταδίου και επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ εναντίον των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν στη λ. Αμαλίας.

Η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ απάντησε και σημειώθηκαν σκληρές συγκρούσεις, με εκτόξευση μαρμάρων, ξύλων και πετρών. Το επίκεντρο των συγκρούσεων σε πρώτη φάση ήταν η συμβολή των οδών Αμαλίας και Β. Γεωργίου.

Στις 15.10, ομάδα μελών του ΠΑΜΕ, κραδαίνοντας κοντάρια, αντεπιτέθηκε από τη Σταδίου προς την Β. Γεωργίου εναντίον των κουκουλοφόρων, οι οποίοι απάντησαν τρέποντάς τους σε φυγή.



Οι συγκρούσεις ήταν απίστευτης αγριότητας, καθώς οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν με εξαιρετικά βίαιο τρόπο.

Κουκουλοφόροι, μάλιστα, τράβηξαν σε σημείο που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι, απέναντι από το ξενοδοχείο King George, μέλη του ΠΑΜΕ και τα ξυλοκόπησαν ανηλεώς, με κίνδυνο ακόμα και για απώλεια ζωής!

Παρομοίως έδρασαν και τα μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς όποτε απομόνωναν κάποιον νεαρό με καλυμμένο πρόσωπο, τον χτυπούσαν όλοι μαζί με τα κοντάρια που κρατούσαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, ένας άνδρας μάλιστα υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Οι άνδρες των ΜΑΤ δεν είχαν κάνει την εμφάνιση τους για περισσότερα από 40 λεπτά! Τελικά πραγματοποίησαν επέμβαση στις 15.25 από την Καραγεώργη Σερβίας και από τη Β. Σοφίας, απωθώντας τους κουκουλοφόρους προς τη Φιλελλήνων και τη Μητροπόλεως.

Η ένταση αποκλιμακώθηκε λίγο πριν τις 15.45, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες και δη σοβαρά, που δέχονταν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες.

Την ίδια ώρα, τα μέλη του ΠΑΜΕ επανήλθαν στη θέση τους, μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη λ. Αμαλίας. Παράλληλα, εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν οπισθοχωρήσει την ώρα των επεισοδίων, επιστρέφουν.

Οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του ΠΑΜΕ είχαν προαναγγελθεί σε ακροαριστερά και ακροδεξιά sites, είπε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Αν είχαμε την επέμβαση της Αστυνομίας, η κατάσταση θα γινόταν χειρότερη, πρόσθεσε, σε σχετική ερώτηση.

Νωρίτερα, και ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Αθανάσιος Κοκκαλάκης, τόνισε ότι δεν μπορούσε η αστυνομία να παρέμβει την ώρα των επεισοδίων.

Χαμηλής έντασης επεισόδια στο σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι, όταν ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε μολότοφ και πέτρες σε άνδρες των ΜΑΤ.

Πριν τα επεισόδια

Μέχρι και τις 14.30, η ατμόσφαιρα ήταν απολύτως ήρεμη, με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην πλατεία.

Λίγο μετά τις 13.00, η πλατεία Συντάγματος είχε γεμίσει ασφυκτικά, σε όλη την περίμετρο της- Στη λ. Αμαλίας, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, στην Όθωνος και τη Γεωργίου του Α, καθώς και στην οδό Συντάγματος, στο κάτω μέρος της πλατείας.

Πλήθος κόσμου βρισκόταν και στο μέσο της πλατείας. Συνεχώς προσερχόταν πλήθος κόσμου από όλες τις κατευθύνσεις, κυρίως από τη Σταδίου, αλλά και την Ερμού, όπως και τη Μητροπόλεως.

Τα πάντα κυλούσαν ειρηνικά και χωρίς κανένα ίχνος επεισοδίου μέχρι αργά το μεσημέρι. Το ΠΑΜΕ είχε παρατάξει ισχυρή περιφρούρηση στα σημεία που τα μέλη του είναι συγκεντρωμένα.

Υπενθυμίζεται πως οι συρμοί του Μετρό θα διέρχονται από τους σταθμούς Σύνταγμα και Ευαγγελισμός χωρίς να επιβιβάζουν- αποβιβάζουν επιβάτες.

Δεκτό επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο

Η προσέλευση του πλήθους έχει αρχίσει από τις 9 το πρωί, παρά τα εκτεταμένα επεισόδια, που αμαύρωσαν τις διαδηλώσεις της Τετάρτης.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα και στα Ιωάννινα.

"Ο αγώνας δεν σταματάει σήμερα, συνεχίζεται. Το ποτάμι μπορεί και πρέπει να γίνει πιο ορμητικό, πιο ριζοσπαστικό, πιο ανατρεπτικό. Αυτό το ποτάμι μπορεί να σαρώσει τα πάντα, με έναν όρο: Να μην του κλέψουν τη νίκη στο παρά πέντε, όπως πολλές φορές έχει γίνει και ένα μεγάλο μέρος του λαού τελικά πέφτει στην αυταπάτη", δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα.

nooz
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top