Η Βάσω ζήτησε εκλογές

0

Είναι και ιστορικά αποδεδειγμένο ότι, κάθε φορά που στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα δυσκολεύουν, και οι λέξεις δεν είναι και τόσο εύκολο να συνθέσουν φράσεις με νόημα, τη λύση τη δίνει η Βάσω Παπανδρέου.

Η «σιδηρά κυρία» του Κινήματος, δεν είχε διστάσει κάποτε να διασχίσει τον διάδρομο μιας αίθουσας ξενοδοχείου, στην οποία διεξαγόταν συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, και να δώσει ένα… ραβασάκι στον Ανδρέα Παπανδρέου, ζητώντας του να απαντήσει σε όσα έλεγε ο ιδρυτής του Κινήματος, και η Βάσω Παπανδρέου θεωρούσε ότι την αφορούσαν.

Το 1996, πρωταγωνίστησε στο να συμπτυχθεί η «ομάδα των τεσσάρων», προσπάθησε να πείσει ακόμη και τον Κώστα Λαλιώτη να προχωρήσει σε πατροκτονία, και να συμπαραταχθεί μαζί τους, και μόλις διαπίστωσε ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε αρχίσει να προβάλλει αντιρρήσεις για τον ποιόν θα στήριζαν για επόμενο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, η Βάσω επέβαλε μέσα σε ένα βράδυ τον Κώστα Σημίτη.

Πολύ πρόσφατα, λίγο μετά το μπρος-πίσω του Γιώργου Παπανδρέου στις συζητήσεις με τον Αντώνη Σαμαρά για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, τον Ιούνιο, και με τη συζήτηση περί επικείμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας να έχει φουντώσει, και πάλι η Βάσω Παπανδρέου βγήκε μπροστά. Και ζήτησε να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα, προκειμένου να συζητηθούν… τα πάντα. Εννοούσε κυρίως το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας.

Από εκείνη την αμφισβήτηση, ο Γιώργος Παπανδρέου υποχρεώθηκε στον «μεγάλο συμβιβασμό» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τα υπόλοιπα «πολλά ΠΑΣΟΚ», προχωρώντας στον ανασχηματισμό από τον οποίο προέκυψε το σημερινό υπουργικό σχήμα.

Στο ενδιάμεσο, μετά τις εκλογές του 2009, η Βάσω Παπανδρέου είχε προλάβει να προειδοποιήσει εγκαίρως τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την κρίση που θα ξέφευγε από τον έλεγχο, καθώς και να μετατρέψει τις συνεδριάσεις του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ σε… Ιερά Εξέταση.

Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η Βάσω Παπανδρέου δεν υπήρξε το ίδιο επιθετική. Σήμερα το πρωί ωστόσο, στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, η άλλοτε «σιδηρά κυρία» του εκσυγχρονισμού, προχώρησε στην πλέον ρεαλιστική πολιτική αφήγηση: «Από τη στιγμή που δεν συμπαρατάσσεται ένα ευρύ μέτωπο της κοινωνίας, δεν έχουμε πολλές επιλογές. Πρέπει να δούμε τι λύση μπορεί να υπάρξει για να σωθεί η χώρα. Να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες», ζήτησε η Βάσω Παπανδρέου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατάλαβε το… υπονοούμενο, και έσπευσε να προκηρύξει το αυτονόητο αίτημα για εκλογές, ως καταστροφική εξέλιξη για τη χώρα. Μόνο που φαίνεται ότι οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες. Και οι εκλογές προβάλλουν ως η μόνη λύση για να αποτραπεί η περαιτέρω, και εν πολλοίς ολοκληρωτική καταστροφή του brand name Ελλάδα.

statesmen
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top