«Συμβολικά να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών»

0

Να μην καταβάλλουν την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα και να καταθέσουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών το αντίτιμο του λογαριασμού της ΔΕΗ κάλεσε τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΝ ο πρόεδρος του, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τα στελέχη του κόμματος, «συμβολικά να τεθούμε στο πλευρό των ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν, ακόμα κι αν εμείς έχουμε να πληρώσουμε», κάνοντας λόγο για «παράνομο, αντισυνταγματικό χαράτσι του τέλους ακίνητης περιουσίας».

Όλοι όσοι έχουμε να το πληρώσουμε, να το καταθέσουμε σε ένα ταμείο αλληλοβοήθειας, στο δημόσιο ταμείο ενός οργανισμού, που βρίσκεται σε κατάρρευση. Εγώ προσωπικά σκέφτομαι να το καταθέσω στο ΚΕΘΕΑ, που το κλείνουνε», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, που θα αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό και θα δημιουργήσει νέους συσχετισμούς στο πολιτικό και στο κοινωνικό επίπεδο, καθώς και την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών.

«Ο κόμπος φτάνει στο χτένι και όλοι θα κριθούμε από την ιστορία, αλλά και από τον λαό μας όχι μόνο για τις ιδέες και τις προτάσεις μας, αλλά και για την ευθύνη, που αναλαμβάνουμε να τις κάνουμε πράξη».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά τη συνάντησή του με τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε «ποιές είναι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, είναι δεσμεύσεις της χώρας, ή είναι τίποτα δεσμεύσεις προσωπικές, μυστικές δεσμεύσεις του κ. Παπανδρέου;».

Παράλληλα, ζήτησε τη δημοσιοποίηση των επιστολών του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου προς την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ, τις οποίες χαρακτήρισε ως «το αποκορύφωμα της ταπείνωσης και της ξεφτίλας για έναν πρωθυπουργό και για έναν υπουργό των οικονομικών».

Πρόσθεσε επίσης πως «ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει τι ακριβώς έχουν δεσμευτεί, τι ακριβώς έχουν γράψει, ποια χαρτιά έχουν στα χέρια της αυτή τη στιγμή η κυρία Λαγκάρντ και η τρόικα, ποιες δεσμεύσεις έχουν του Έλληνα πρωθυπουργού και του Έλληνα υπουργού των Οικονομικών».

Ζήτησε επίσης την άμεση διεξαγωγή εκλογών στη χώρα, αφού, όπως τόνισε, «η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να μπορεί να αναλαμβάνει δεσμεύσεις».

Ο κ. Τσίπρας είχε επίσης σκληρά λόγια να πει και για τα υπόλοιπα κόμματα. Όσον αφορά τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε πως «ψαρεύουν στα θολά νερά, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί την ολοκληρωτική και αναντίστρεπτη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ».

Σκληρότερος ήταν ο λόγος του και για τον ΛΑΟΣ τον οποίο χαρακτήρισε ως «μία συνάθροιση από ακροδεξιές φιγούρες της περιθωριακής τηλεόρασης. Και επειδή η περιθωριακή τηλεόραση είναι συνήθως μεταμεσονύκτια και οι τηλεθεατές μισοκοιμούνται, ο κ. Καρατζαφέρης θεωρεί ότι όλοι οι πολίτες είναι ή κοιμισμένοι ή μειωμένης αντίληψης και προσπαθεί να τους εντυπωσιάσει με χάντρες και καθρεφτάκια, όπως η τελευταία πρόταση εθνικής σωτηρίας που κατέθεσε για κυβέρνηση με πρωθυπουργό έναν δικαστικό, έναν εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Γιατί όχι, θα τον ακούσουμε να μιλάει και για πρωθυπουργό Συνταγματάρχη;». Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία κατηγορεί για επιθέσεις στην Αριστερά για να κερδίσει εντυπώσεις «υιοθετώντας απελπισμένες συκοφαντίες για κόμμα της βίας και της ανομίας».

Παράλληλα, την επέκρινε για την πρότασή της για περικοπή της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, αξιοποιώντας, όπως είπε, μία πλειοδοσία λαϊκισμού των τελευταίων ημερών και τα κόμματα να λειτουργούν μόνο με ιδιωτικές επιχορηγήσεις τύπου Siemens.

«Αυτή τη δημοκρατία θέλουν και σε αυτή την πλειοδοσία μπαίνουν κι άλλοι βουλευτές. Θαρρείς και το πρόβλημα του πολιτικού συστήματος δεν είναι το μαύρο πολιτικό χρήμα κάτω από το τραπέζι, αλλά η βουλευτική αποζημίωση. Θαρρείς και ο Τσοχατζόπουλος έκανε αυτά, που έκανε, γιατί έπαιρνε υψηλή βουλευτική αποζημίωση και όχι μίζες όλα τα προηγούμενα χρόνια».
nooz
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top