Παπαϊωάννου: «Πολιτική ανευθυνότητα οι εκλογές»

0

Νέο εκλογικό νόμο, που θα φέρνει ανατροπές στο πολιτικό σύστημα, με την καθιέρωση μονοεδρικών ή ολιγοεδρικών περιφερειών και με παράλληλη κατάργηση του σταυρού προτίμησης σε μεγάλο βαθμό, προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Χαρακτηρίζει, δε, «πράξη υψίστης πολιτικής ανευθυνότητας» την άμεση προκήρυξη εκλογών.

Η κομματική πειθαρχία - παθογένεια του πολιτικού συστήματος

Ο κ.Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αποκαλεί την κομματική πειθαρχία «τη μεγαλύτερη παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος» και επισημαίνει ότι «είναι η ώρα για αλλαγές στις παραδοσιακές μας πολιτικές συμπεριφορές, είναι η ώρα να λειτουργήσουμε ως Βουλή με τους κανόνες του Συντάγματος».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι αντίθετος με τη διαγραφή των «ανταρτών» βουλευτών, οι οποίοι δεν ακολουθούν την κομματική γραμμή, καθώς πρέπει κάποτε να τηρηθεί το Σύνταγμα που θέλει τον βουλευτή να ψηφίζει ελεύθερα.

«Δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα»

Αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να βγει από το ευρώ, αλλά και να χρεοκοπήσει και ξεκαθαρίζει ότι από την οικονομική αυτή κρίση θα υπάρξουν θύματα, όπως είναι οι άνεργοι και οι φτωχοί. «Οι ευθύνες για τη "μαύρη τρύπα" στην οικονομία ανήκουν στις ηγεσίες της χώρας, πολιτικές, πνευματικές, οικονομικές, συνδικαλιστικές κ.λπ., αλλά όχι πάντως στους απλούς πολίτες», επισημαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Επιπλέον, ο υπουργός κάνει σαφές ότι οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν την είσπραξη του νέου τέλους για τα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών του ρεύματος. Όσο δε για τα κινήματα τύπου «δεν πληρώνω» και τα μηνύματα για «ανυπακοή», δηλώνει πως είναι μία «βέβαιη συνταγή θεσμικής αποδόμησης της χώρας με ολέθριες συνέπειες».

Αποδοκιμασίες - επιθέσεις κατά βουλευτών

Η μόνη λύση για να ανακοπεί το αυξανόμενο φαινόμενο των «μη υποκινούμενων αποδοκιμασιών κατά των πολιτικών» θα έρθει, κατά τον κ. Παπαϊωάννου «από ένα κοινοβουλευτικό σύστημα που θα κάνει την αυτοκριτική του, που θα εγκαταλείψει τις τραγικές πελατειακές συνήθειες του παρελθόντος, που θα αποφεύγει τον επιφανειακό λόγο των χαρακτηρισμών και των ύβρεων. Και κυρίως, με το «να καταθέσει πειστικές απαντήσεις για το σήμερα και το αύριο, απαντήσεις που θα δίνουν όραμα, ελπίδα και προοπτική».

Λειτουργικότητα στους μηχανισμούς της δικαιοσύνης

Δείχνει, δε, αποφασισμένος να επιφέρει τομές στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να επιταχυνθεί η έκδοση των δικαστικών αποφάσεων, όπως είναι ο περιορισμός των αναβολών, η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων κ.λπ. Σύμφωνα με τον υπουργό, συμμετοχή στις καθυστερήσεις απονομής της Δικαιοσύνης έχει και μερίδα δικαστών, οι οποίοι «θα ελεγχθούν για τις καθυστερήσεις αυτές».
«Ο τοξικομανής είναι ασθενής και όχι εγκληματίας», σημειώνει και προσθέτει ότι αυτός είναι ο κεντρικός άξονας της πολιτικής της κυβέρνησης που έχει ως απώτερο σκοπό να θεραπευτούν τα εξαρτημένα από ναρκωτικά άτομα. Παράλληλα, αναλύει διεξοδικά το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών.
iefimerida
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top