Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ – ΟΤΑ – Γεμίζουν σκουπίδια οι δρόμοι

0

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν στην πλατεία Καραϊσκάκη οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ μετά το χθεσινό ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Εσωτερικών. Οι συνδικαλιστές, οι οποίοι αποφάσισαν την προκήρυξη δύο 48ωρων απεργιών από το Σάββατο και τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως τις 20 Οκτωβρίου, σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή. Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η αποκομιδή απορριμμάτων από ιδιώτες.

Λόγω του σημερινού συλλαλητηρίου είναι κλειστή η πλατεία Καραϊσκάκη και οι γύρω δρόμοι, ενώ ανάλογα με την εξέλιξη της κινητοποίησης θα κλείσουν και άλλοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, λόγω της προκήρυξης των απεργιακών κινητοποιήσεων από την ΠΟΕ – ΟΤΑ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορούν να επέμβουν για άνοιγμα της κατειλημμένης χωματερής. Η συνέχεια της αντιπαράθεσης θα δοθεί το Σάββατο στα δικαστήρια.

Την Παρασκευή η σύγκρουση πήρε διαστάσεις…πολέμου χαρακωμάτων αφού η σύσκεψη μεταξύ ηγεσίας του υπουργείου, δημάρχων και απεργών, που ήταν να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής επί της ουσίας δεν άρχισε ποτέ, αφού τα πνεύματα οξύνθηκαν από την αρχή.

Συγκεκριμένα η φωτιά άναψε όταν οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλο να ανακαλέσει τις δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό «Βήμα FM 99,5» για «Καμόρα" και "αυγό του φιδιού» και εκείνος αρνήθηκε. «Τι μας καλέσατε τότε;», αναρωτήθηκαν οι απεργοί, που αποχώρησαν από τη συνάντηση, καταγγέλλοντας ότι «η κυβέρνηση έχει επιλέξει τη σύγκρουση».

Υπενθυμίζεται ότι, η προϊστάμενη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου ζήτησε να τηρηθεί αυτόφωρη διαδιακασία για όσους παραβιάζουν το νόμο και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Η κυρία Ράϊκου ακολούθησε προηγούμενη επείγουσα υγεινομική διάταξη που υπέγραψε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει ως «επιστράτευση» των απεργών.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, η διάταξη δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) και έτσι, αμέσως μετά τη δημοσίευση, το περιεχόμενο της διάταξης θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή.

Μεταξύ άλλων, η διάταξη περιλαμβάνει χρηματικές ποινές, αλλά και φυλάκιση για όσους εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους.

Σε ιδιώτες ανέθεσε την αποκομιδή ο Περιφερειάρχης Αττικής

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σε εφαρμογή της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που ελήφθη την Πέμπτη και της υγειονομικής διατάξεως επείγουσας ανάγκης αποκομιδής απορριμμάτων που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή , ανέθεσε, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, το συγκεκριμένο έργο σε 3 ιδιωτικές εταιρείες, με την εντολή να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων από ευαίσθητους για τη Δημόσια Υγεία χώρους.

Πρόκειται για την Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων ΑΕΒΕ με δ.τ. Helesi, την Alpha Green ABEE και την Περιβαλλοντική Μεταφορική A.Ε..

Τα απορριμματοφόρα ξεκίνησαν το έργο της αποκομιδής από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τα σχολεία σε συνεργασία με την Εισαγγελία, την Αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών.

newpost
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top