Συνεχίζεται η «πράσινη» γκρίνια

0

Την κριτική των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε Δυτική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, για το «μεταρρυθμιστικό έργο» της κυβέρνησης και τις καθυστερήσεις των υπουργών, δέχθηκε ο πρωθυπουργός σε συνάντηση τεσσάρων ωρών μαζί τους στο γραφείο του στη Βουλή.

Ο ίδιος πάντως εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «γενναία στάση» και σημειώνοντας προς τους βουλευτές ότι “δεν στηρίζετε την κυβέρνηση, αλλά την χώρα”. Ο κ. Παπανδρέου έθεσε ως επόμενους στόχους την εκταμίευση της έκτης δόσης και την υλοποίηση της απόφασης της 21ης Ιουλίου, προκειμένου να «σταθεροποιηθεί η κατάσταση» στην χώρα, όπως φέρεται να είπε, αφήνοντας για μετά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ως τότε, άλλωστε, έκλεισε το θέμα των εκλογών, ενώ προσπάθησε να εμψυχώσει τους βουλευτές κάνοντας λόγο για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος εντός του 2012.

«Δεν θα ψηφίσω κανένα νόμο που δεν θα είναι γνήσια μεταρρυθμιστικός στο εξής», απείλησε η Όλγα Ρεντάρη Τέντε, σημειώνοντας ότι «ο λαός κουράστηκε» και κάνοντας λόγο για «ολίγον μεταρρυθμιστές» υπουργούς. «Στην ποδιά σας σφάζονται αριβίστες, οι οποίοι δεν θέλουν να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις», είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό και αφήνοντας σοβαρότατες αιχμές κατά υπουργών. «Ο λαός πίστεψε ότι θα αλλάξουμε το κράτος και τώρα δεν βλέπει φως στο τούνελ», συνέχισε η ίδια, τονίζοντας πως είναι αδύνατον να υπάρξει «φως στο τούνελ» όταν η χώρα πρέπει να καταβάλει το 8,3% του ΑΕΠ της σε τοκοχρεολύσια. Ζήτησε μάλιστα από τον πρωθυπουργό να «χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι», επισημαίνοντας στους Ευρωπαίους τα λάθη που έκανε και η ΕΕ και εξηγώντας τους ότι κανείς δεν έχει πετύχει τη μείωση στο έλλειμμα που πέτυχε η Ελλάδα. «Να τους πείτε ότι η καταβολή αυτού του 8,3% του ΑΕΠ, θα εξαθλιώσει τον λαό και εμάς», του είπε χαρακτηριστικά.

Από την κριτική των βουλευτών δεν έλειψε η διγλωσσία που παρουσιάζει η κυβέρνηση, με τις δημόσιες διαφωνίες μεταξύ υπουργών. «Αυτή η κατάσταση τραυματίζει την εικόνα μας», επισήμανε ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, συνιστώντας ψυχραιμία και αυτοέλεγχο. «Είναι πιο αξιοπρεπής και πιο πολιτική στάση να εξηγούμε γιατί κάνουμε κάποια πράγματα, παρά να τα αποκηρύσσουμε δημοσίως, ενώ τα έχουμε ψηφίσει και εμείς στη Βουλή», συνέχισε. Ο ίδιος υπερασπίστηκε τη ρύθμιση του Καλλικράτη, ενώ τάχθηκε υπέρ της απεμπλοκής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα «πολιτικά δεσμά» και δη αυτά με την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία, απαντώντας έτσι σε συνάδελφό του που χαρακτήρισε «τραγικό» το νόμο για τις κρίσης των διευθυντών, εκτιμώντας ότι «μας προκύπτουν όλο Νεοδημοκράτες»...

Το θέμα που έχει προκύψει με την τρόικα και τις ΣΣΕ έθιξε ο Σάββας Εμινίδης, αλλά μόνο για να εξάρει το σχόλιο του πρωθυπουργού ότι «δεν θα γίνουμε Ινδία» και να αποσπάσει τη δέσμευση για διασφάλιση των εσόδων των εργαζομένων. Ο ίδιος ζήτησε «να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων στο εξωτερικό και την Ελβετία», αποσπώντας τη συναίνεση του πρωθυπουργού επί του θέματος. «Γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί η προσπάθεια», φέρεται να απάντησε ο πρωθυπουργός. Ο ίδιος, στις αιτιάσεις πολλών βουλευτών για τα προβλήματα που θα προκαλέσει στα νοικοκυριά της Β.Ελλάδας τυχόν εξίσωση στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, φέρεται να απάντησε πως καταβάλλονται σοβαρές προσπάθειες καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, με σκοπό να μην γίνει αυτή η εξίσωση.

Την πλήρη στήριξή τους στην κυβέρνηση τέλος εξέφρασαν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν, με τον πρώτο να παρομοιάζει την κατάσταση στη χώρα με το άρρωστο παιδί. «Όπως το μικρό παιδάκι που παθαίνει πνευμονία, και πρέπει να πάρει πικρό φάρμακο, ενώ δεν θέλει, έτσι πρέπει να κάνει και η χώρα», είπε, κάνοντας λόγο για «αναγκαία μέτρα, είτε μας αρέσουν είτε όχι». Ο ίδιος πάντως έθιξε το θέμα της πολιτικής συνεννόησης, παρατηρώντας ότι σε άλλες χώρες με παρόμοια προβλήματα, οι πολιτικές δυνάμεις ομονόησαν για να αντιμετωπίσουν από κοινού την κατάσταση, πράγμα που «δυστυχώς, δεν συμβαίνει στην Ελλάδα». Στο ίδιο κλίμα, έτοιμος να κάνει ό,τι χρειαστεί, εμφανίστηκε ο κ.Χατζηοσμάν.

real.gr
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top