Πάλι ο Γιώργος παρακαλάει για συγκυβέρνηση

0

Πρώτη φορά θυμάμαι κυβέρνηση που, ενώ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει, αντί να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, να παρακαλάει την αντιπολίτευση να …συγκυβερνήσει!
Την οποία αντιπολίτευση, έως πρόσφατα την έλουζε με ένα σωρό αστήρικτες κατηγορίες! Όπως για παράδειγμα, ότι δεν έχει προτάσεις, δεν έχει στελέχη, ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση και τα άλλα. Γνωστά σε όλους και χιλιοειοπωμένα!

Τι έγινε ξαφνικά;

Ας επιχειρήσουμε να ανακεφαλαιώσουμε:

Πρώτον, η Κυβέρνηση ουσιαστικά είναι διαλυμένη. Οι διάλογοι που διέρρευσαν χθές είναι ενδεικτικοί. Φαίνεται να …δουλεύει μόνο ο κ. Βενιζέλος και αυτός καλύτερα να μη …δούλευε γιατί κάθε πρωϊ ξυπνάμε με νέους φόρους!

Δεύτερον, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα πρόθυρα της παράκρουσης. Οι άνθρωποι, και με το δίκιο τους, δεν αντέχουν άλλο! Έχουν μετατραπεί σε στρατιώτες που ψηφίζουν αμφίβολης αποτελεσματικότητας μέτρα. Δεν τολμάνε πλέον να επισκεφθούν την εκλογική τους περιφέρεια φοβούμενοι τη λαϊκή αγανάκτηση.

Τρίτον, ο Πρωθυπουργός ο ίδιος φαίνεται πλέον κουρασμένος και καταβεβλημένος. Είναι προφανές ότι έχει δύσει το άστρο του μεταξύ των εταίρων. Για αυτό και δεν καλείται να συμμετάσχει στη διαμόρφωση των αποφάσεων. Απλώς του ανακοινώνεται με τι πρέπει να συμμορφωθεί.

Τέταρτον, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα είναι πλέον σε φάση προϊούσας φθοράς. Δημοσκοπικά βρίσκεται σε ραγδαία και ελεύθερη πτώση.

Πέμπτον, η κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Πολλά νοικοκυριά βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και δεν είναι λίγοι εκείνοι που προειδοποιούν για τον κίνδυνο επερχόμενης γενικευμένης κοινωνικής αντίδρασης.

Το ανωτέρω μείγμα είναι εκρηκτικό. Η κυβέρνηση, λοιπόν, αναζητά τρόπους εκτόνωσης της κοινωνικής αγανάκτησης, από τη μια και διάσωσης του ΠΑΣΟΚ από την άλλη.

Δεν είναι πολλές οι διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Ο κ. Καστανίδης πρότεινε δημοψήφισμα, αλλά γνωρίζει ότι δημοψήφισμα για δημοσιονομικά ζητήματα δεν μπορεί να γίνει.

Αρκετά κυβερνητικά στελέχη προτείνουν εκλογές, εν γνώσει τους ότι στην παρούσα συγκυρία ισοδυναμεί με χαρακίρι. Όμως, έχουν υπέρ τους το επιχείρημα ότι τα πράγματα στο μέλλον θα επιδεινωθούν. Άρα μια, έστω και μεγάλη ήττα, είναι προτιμότερη από την πανωλεθρία.

Τέλος, είναι και ο επιθυμητός δρόμος, αυτός της συγκυβέρνησης. Δεν έχετε παρά να δείτε τη δημοσκόπηση του Φαληρικού Συγκροτήματος.

Τα σενάρια αυτά απευθύνονται κυρίως στον Αντώνη Σαμαρά και τη Ν.Δ. Προφανώς, θέλουν να τον εγκλωβίσουν σε μια αδιέξοδη πολιτική. Να του φορτώσουν και ευθύνες που δεν του αναλογούν. Να κερδίσουν χρόνο.

Κυρίως, όμως, να παρατείνουν την εφαρμογή των πολιτικών του μνημονίου και να διασωθεί το status quo.

Ο κ. Παπανδρέου φοβάται τη λαϊκή ετυμηγορία και αγωνίζεται να την αποφύγει. Αυτό δείχνει και το πολιτικό μέγεθος του ανδρός.

Όμως, η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη που δεν αντιμετωπίζεται με παλαιοκομματικές μεθόδους.

Η χώρα έχει ανάγκη από καθαρές λύσεις για να αλλάξει σελίδα.

antinews
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top