Τρόικα: «Η Ελλάδα κάνει πάντα δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω»

0

Τα στελέχη της Τρόικας, Πόουλ Τόμσεν και Ματίας Μορς, προειδοποιούν πως τα μέτρα του σχεδίου για τη "διάσωση" της Ελλάδας μπορεί να αποτύχουν εάν η Αθήνα δεν εφαρμόσει αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

"Η Ελλάδα στέκεται σε ένα σταυροδρόμι. Είναι σαφές πως το πρόγραμμα (διάσωσης) δεν θα επιτύχει εάν οι αρχές δεν ακολουθήσουν το δρόμο που συνεπάγεται πολύ αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από όσες έχουμε δει μέχρι τώρα", δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα "Βελτ αμ Ζόνταγκ" ο Πόουλ Τόμσεν, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα.

"Είναι δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω", προσθέτει ο Τόμσεν.

"Η ελληνική κυβέρνηση καταλαβαίνει πως πολλές από τις πιο δύσκολες αλλαγές είναι ακόμα μπροστά. Την ίδια στιγμή, υπάρχει μια αύξηση της πολιτικής και της κοινωνικής κόπωσης", επισημαίνει, ο δανός αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Ο συνάδελφος του Τόμσεν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τρόικα , ο Γερμανός , Ματίας Μορς, ασκεί κριτική στον αργό ρυθμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων .

"Οι Έλληνες νομίζουν πως είναι αρκετό να κάνουν νόμους. Όμως η εφαρμογή τους παίρνει χρόνο. Και συχνά οι απαραίτητες δομές δεν υπάρχουν", σημειώνει ο Μορς στη "Βελτ αμ Ζόνταγκ".

Οι δηλώσεις των δύο μελών της τρόικας θα δημοσιευθούν στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας. Μερικές ώρες πριν από τη συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να συζητήσουν την επισφαλή κατάσταση των τραπεζών της ευρωζώνης και την κρίση στην Ελλάδα.

Πριν από αυτή τη συνάντηση στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας , Ρόμπερτ Ζέλικ , εξαπέλυσε μια προειδοποιητική βολή προς τους ευρωπαίους ηγέτες, θέτοντας στο στόχαστρο της κριτικής τη Γερμανία.

"Πολλά στην πολιτική συμβαίνουν μέσω της τέχνης του βομβισμού, αλλά η οικονομία και οι αγορές χρειάζονται προσανατολισμό και σαφήνεια", δήλωσε ο Ζέλικ, στη γερμανική εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα "Βιρτσαφτσβοχε".

Την ώρα που η Γαλλία εμποδίζεται από τις επερχόμενες εκλογές, η Ιταλία βρίσκεται σε αναταραχή και η Βρετανία είναι εκτός της ευρωζώνης, ο Ζέλικ αναρωτήθηκε, "από πού μπορεί να έλθει η λύση;"

Οι γερμανοί φορολογούμενοι "στερούνται μιας πολιτικής ηγεσίας που μπορεί να τους πει σε ποια κατεύθυνση θα πρέπει ακόμη να αναπτυχθεί η Ευρώπη τους", είπε στην εφημερίδα.

"Το ερώτημα-κλειδί είναι κατά πόσον οι λαοί και οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη θέλουν να εγκαθιδρύσουν μια πολιτική και οικονομική ένωση για να συμπληρώσουν τη νομισματική ένωση", πρόσθεσε ο Ζέλικ.

newpost
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top