Πόσα θα πληρώσουν οι μεγαλοϊδιοκτήτες της Βουλής

0

Ποσά που φτάνουν και το ετήσιο εισόδημα ενός εργαζόμενου θα κληθούν να πληρώσουν βουλευτές και πολιτικοί κάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Τώρα καλούνται να πληρώσουν εκείνο που τους αναλογεί, είτε η ίδιοι ψήφισαν είτε δεν ψήφισαν τον σχετικό νόμο.

Το «Έθνος της Κυριακής» παρουσιάζει τους πολιτικούς που θα κληθούν να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη! Κορυφαία ιδιοκτήτρια εμφανίζεται η Αννα Νταλάρα. Μαζί με τον σύζυγό της έχει κυριότητα σε 45 ακίνητα. Ξεπερνά τα 25.000 ευρώ, που θα κληθεί να καταβάλει.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος έλεγε ότι θα χρειαστεί να πουλήσει οικόπεδο για να εξοφλήσει το ειδικό τέλος. Και ίσως έχει δίκιο, αφού η οφειλή του υπολογίζεται σε κάτι λιγότερο από 20.000 ευρώ.

ANNA ΝΤΑΛΑΡΑ
25.389€
Η πρώην υφυπουργός Εργασίας είναι από τους «κορυφαίους» ιδιοκτήτες ακινήτων του Κοινοβουλίου, αφού αυτή και ο σύζυγός της έχουν από κοινού στην κατοχή τους 45 ακίνητα. Οι τοποθεσίες που φιλοξενούν τις ιδιοκτησίες τους ποικίλλουν, από τη πανάκριβη Φιλοθέη, το Ψυχικό, την Αγία Παρασκευή και του Παπάγου έως τις Σύρο, Πάρο, Αντίπαρο, Κυνουρία και Μαγνησία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
22.657€
Και ο βουλευτής Β' Αθήνας της ΝΔ καλείται μαζί με τη σύζυγό του Ελένη να πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα. Το ποσό της εισφοράς ξεπερνά τις 22.000€ και αφορά 31 ακίνητα. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε Αθήνα, Κηφισιά και Ψυχικό, ενώ δύο βρίσκονται στην Παλλήνη, ένα στα Γλυκά Νερά και ένα στη Φωκίδα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ
19.075€
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ διαθέτει 32 ακίνητα τα οποία προέρχονται από κληρονομιά.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
13.801€
Και ο τέως πρωθυπουργός καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η συνολική εισφορά για τα 14 ακίνητά του σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ένα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, φθάνει κατά προσέγγιση τις 14.000€. Το ακριβότερο είναι το εμβαδού 222 τ.μ. ακίνητο στη Φιλοθέη.

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
12.567€
Το ποσό που αναλογεί στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας αγγίζει, κατά προσέγγιση, τις 13.000€.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
11.360€
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «χρωστάει» σχεδόν 12.000. Το εμβαδού 447 τ.μ. ακίνητο επί της οδού Εμμ. Μπενάκη στην Κηφισιά «ευθύνεται» για περίπου 4.500€ από το σύνολο της έκτακτης εισφοράς του. Μερικά από τα «προεδρικά» ακίνητα που παρουσιάζουν οικονομικό ενδιαφέρον είναι τα εξής: τα διαμερίσματα 335 τ.μ. και 134 τ.μ. της οδού Μουρούζη στο κέντρο της Αθήνας και της οδού Δημοκρίτου στο Κολωνάκι, καθώς και το κατάστημα των 132 τ.μ. στο Ναύπλιο.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
9.505€
Ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εμφανίζεται να βρίσκεται κάτω από το «ψυχολογικό» όριο των 10.000€. Και πάλι σύμφωνα με εκτιμήσεις, η προσωπική του συνεισφορά ως προς το τέλος ακινήτων ανέρχεται σε περίπου 9.500€, που αντιστοιχούν σε 20 ακίνητα.

Μικρότερα ποσά θα κληθούν να πληρώσουν οι Γ. Βουλγαράκης (9.314€), Γ. Καρατζαφέρης 8.763€ και Θ.Ρουσόπουλος 5.774€

zougla
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top