ΝΔ: Ο Πρωθυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του

0

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απατώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπανδρέου προσποιείται πως δεν βλέπει που έχει οδηγήσει τη χώρα.

Ποτέ έως σήμερα δεν διαπραγματεύτηκε.

Δεν πήρε αποφάσεις παρά μόνο για αυξήσεις φόρων και περικοπές μισθών.

Δεν μείωσε το σπάταλο κράτος, ως όφειλε.

Δεν προχώρησε ούτε καν τις διαρθρωτικές αλλαγές που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και τις έχουμε στηρίξει.

Εδώ και ενάμιση χρόνο του ζητούμε να αλλάξει τη λανθασμένη πολιτική του.

Δεν μας ακούει.

Δεν ακούει ούτε τους βουλευτές του, που -και αυτοί πλέον- ζητούν αλλαγή συνταγής.

Ο κ. Παπανδρέου έχει αποτύχει.

Και, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, προσπαθεί να τις ρίξει αλλού».

Σε ανακοίνωση εξάλλου της Γραμματείας Πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ εξάλλου επισημαίνεται ότι η ολοκληρωτική κατάρρευση της κυβερνητικής αξιοπιστίας είναι πια γεγονός πανθομολογούμενο. Η μετατροπή της κυβέρνησης σε απλό παρατηρητή των εξελίξεων που αφορούν στο μέλλον της χώρας συνιστά μια οδυνηρή για όλη την κοινωνία αλήθεια. Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με εντεινόμενη αγωνία την καθημερινή καταιγίδα μέτρων, που οριζόντια, χωρίς προγραμματισμό και, κυρίως, χωρίς αποτέλεσμα πλήττουν πρωτίστως τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Σε ένα περιβάλλον πρωτοφανούς ύφεσης, εκτόξευσης της ανεργίας και ασφυξίας της αγοράς οι πολίτες διακατέχονται από αισθήματα απόγνωσης, ανασφάλειας και δικαιολογημένης οργής.

Επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, πανηγυρικά το σύνολο της κριτικής που έχει διατυπώσει εγκαίρως η αξιωματική αντιπολίτευση. Κριτική που στόχευε τόσο την λανθασμένη οικονομική συνταγή που ακολουθείται όσο και την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης.

Η αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας της ικανότητας του πρωθυπουργού και των υπουργών του να διαχειριστούν την κρίση εκδηλώνεται με σφοδρότητα πλέον στην ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Αναμφίβολα η ογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια κινητοποιεί τους κυβερνητικούς βουλευτές ώστε να αντιδρούν λεκτικά στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Έχει όμως αξία το γεγονός ότι η πλειοψηφία τους εγείρει τα ίδια ζητήματα και χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα που η Νέα Δημοκρατία «φωνάζει» εδώ και μήνες. Διότι απλούστατα είναι η δραματική αλήθεια.

Αναφέρουμε λίγα μόνο από όσα ακούστηκαν και αποδεικνύουν την ορθότητα της επιχειρηματολογίας της Νέας Δημοκρατίας:

Βάσω Παπανδρέου: «δεν υπάρχει διαπραγματευτική ομάδα» και «να καταργηθούν οι 77 φορείς που ιδρύθηκαν την τελευταία διετία, πριν πάμε σε εφεδρεία και απολύσεις».

Λούκα Κατσέλη: «από την απότομη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η ύφεση θα ξεπεράσει το -5% το 2012».

Ν. Σαλαγιάννης: «δεν υπάρχει σωτηρία για τη χώρα με κατακρεουργημένα τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της κοινωνίας».

Μιλένα Αποστολάκη: «δεν είναι μόνο οι επιδόσεις της κυβέρνησης που είναι κατώτερες των περιστάσεων. Είναι και η συνταγή που ακολουθείται».

Άννα Νταλάρα: «Η εσωτερική υποτίμηση που έχει επιλέξει η τρόικα έχει εσωτερική αντίφαση. Αντί για τόνωση της ανταγωνιστικότητας φέρνει ύφεση και ανεργία»

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Η ηγετική ομάδα είναι κατώτερη των περιστάσεων. Ήταν ηγετική ομάδα στα εύκολα».

Η πρόκληση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Βενιζέλου προς τους διαφωνούντες αν τολμούν να ρίξουν την κυβέρνηση λίγη σημασία έχει πλέον αν θα βρει κάποιους που θα την απαντήσουν και θα σηκώσουν το γάντι.

Για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας αυτή η κυβέρνηση είναι ήδη παρελθόν, ένα παρελθόν καταστροφικό και εφιαλτικό.

antinews
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top