Πανικοβάλλεστε όταν το παιδί έχει πυρετό;

0

Ο υψηλός πυρετός μπορεί να κάνει ένα παιδί να νιώσει άβολα και να είναι κακοδιάθετο; Τι ενέργειες πρέπει να κάνετε για να νιώσει άνετα το παιδί σας όταν έχει πυρετό;

Τι είναι μια κανονική θερμοκρασία;

Μια κανονική θερμοκρασία στα παιδιά είναι περίπου όταν λαμβάνεται από το στόμα και όταν λαμβάνεται από το ορθό.

Εάν το μωρό σας είναι μικρότερο των 3 μηνών και έχει θερμοκρασία ορθού πάνω απο 38 ° C, καλέστε τον γιατρό σας ή πηγαίνετε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Ο πυρετός μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας σοβαρής λοίμωξης στα νεογέννητα.Ο πυρετός εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού:

σε παιδιά κάτω των πέντε ετών, ο πυρετός είναι σε θερμοκρασία άνω των 37.5°

σε παιδιά ηλικίας πέντε ετών και πάνω, ο πυρετός είναι σε θερμοκρασία 38°Οι αιτίες του πυρετού

Οι περισσότεροι πυρετοί προκαλούνται από μια λοίμωξη ή άλλη ασθένεια. Ο Πυρετός είναι ένα σημάδι ότι το σώμα “παλεύει” τα μικρόβια που προκαλούν λοιμώξεις. Με την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, ο πυρετός καθιστά πιο δύσκολη την επιβίωση των βακτηρίων και των ιών που προκαλούν την λοίμωξη.

Οι αιτίες του πυρετού

Οι περισσότεροι πυρετοί προκαλούνται από μια λοίμωξη ή άλλη ασθένεια.

Ο Πυρετός είναι ένα σημάδι ότι το σώμα “παλεύει” τα μικρόβια που προκαλούν λοιμώξεις. Με την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, ο πυρετός καθιστά πιο δύσκολη την επιβίωση των βακτηρίων και των ιών που προκαλούν την λοίμωξη.Οι λοιμώξεις που, συνήθως, μπορούν να προκαλέσουν πυρετό είναι:

1. Γρίπη

2. Λοιμώξεις του αυτιού

3. Αμυγδαλίτιδα

4. Λοιμώξεις ουροποιητικού

5. Παιδικές ασθένειες (ιλαρά, παρωτίτιδα, ανεμοβλογιά, κοκκίτης)

6. Οδοντοφυϊα

7. ΕμβολιασμόςΣημεία που μπορούν να είναι ένδειξη μιας πιο σοβαρής ασθένειας περιλαμβάνουν:

• Μια ασυνήθιστη υπνηλία

• Δεν πίνει υγρά για περισσότερο από οκτώ ώρες

• Όταν εμφανίσει ένα ασυνήθιστο εξάνθημαΑντιμετώπιση πυρετού

1. Συνήθως η αντιμετώπιση, σε μικρά παιδιά μπορεί να γίνει στο σπίτι, χρησιμοποιώντας αντιπυρετικά.

2. Εάν ανησυχείτε για το παιδί σας, μιλήστε με το γιατρό σας.

3. Μην δίνετε οποιοδήποτε φάρμακο στα μωρά που είναι μικρότερα των 2 μηνών, χωρίς να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

4. Αποφύγετε την ασπιρίνη. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η ασπιρίνη μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο Reye στα παιδιά. Σύνδρομο Reye είναι μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.Για να βοηθήσετε το παιδί σας να νοιώσει καλύτερα μπορείτε να:

• Δώστε στο παιδί σας πολλά υγρά για να αποφευχθεί η αφυδάτωση.

• Εάν το παιδί σας παίρνει αρκετά υγρά, δεν πρέπει να το πιέζετε να φάει, αν δεν θέλει.

• Κρατήστε το σε θερμοκρασία δωματίου σε περίπου 21,1 ° C έως 23,3 ° C

• Φορέστε πιτζάμες απο βαμβάκι. Μην το ντύνετε υπερβολικά, γιατί τα βαριά ενδύματα μπορούν να παγιδεύουν τη θερμότητα του σώματος και να αυξήσουν τη θερμοκρασία του παιδιού σας.

• Εάν το παιδί σας έχει ρίγη, δώστε μια επιπλέον κουβέρτα. ΠΡΟΣΟΧΗ μην ξεχάσετε να την αφαιρέστε όταν σταματήσουν τα ρίγη.Το μπάνιο βοηθά τη μείωση του πυρετού;

Ναι, αν συνδιάζεται με την χορήγηση αντιπυρετικών. Αν το μπάνιο γίνεται χωρίς φαρμακευτική αγωγή, το παιδί σας μπορεί να αρχίσει ρίγος, γιατί το σώμα του προσπαθεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του και πάλι. Αυτό μπορεί να κάνει το παιδί σας να αισθανθεί χειρότερα.

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή κρύο νερό για το μπάνιο του.Πυρετικοί σπασμοί:

Οι πυρετικοί σπασμοί, που μερικές φορές συμβαίνουν σε παιδιά που έχουν υψηλό πυρετό, εμφανίζονται συχνότερα σε παιδιά κάτω των τριών ετών και είναι σπάνιοι μετά την ηλικία των έξι ετών.

Οι πυρετικοί σπασμοί, μπορούν να είναι τρομακτικοί για τους γονείς, αλλά τα φαινόμενα απατούν! (φαίνονται πολύ χειρότεροι από ό, τι πραγματικά είναι).

• Αν η κρίση δεν έχει σταματήσει μέσα σε τρία λεπτά, καλέστε το ΕΚΑΒ ή μεταφέρετε άμεσα το παιδί στο Νοσοκομείο.

• Αν οι κρίσεις σταματήσουν, αλλά είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται στο παιδί σας, πρέπει επίσης να μεταφερθεί για έλεγχο.

Οι πυρετικοί σπασμοί, σπάνια μπορούν να προκαλέσουν μακροπρόθεσμες επιπλοκές.

Συνήθως ο πυρετός οφείλεται σε λοιμώξεις που δεν είναι σοβαρές και δεν διαρκούν μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, εάν το παιδί σας δε βελτιωθεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα (λίγες μέρες) ή εμφανίζει κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

iatropedia
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top