"Καυτή" απεργιακή εβδομάδα

0

Με τσουνάμι μοιάζουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς "επί ποδός" βρίσκεται σειρά κλάδων. Το ρεπορτάζ θα ήταν ορθότερο εάν περιελάμβανε τους κλάδους που... δεν απεργούν αυτή την εβδομάδα, καθώς είναι δεκάδες όσοι έχουν εξαγγείλει (ή συνεχίζουν) κινητοποιήσεις.

Η κορύφωση των κινητοποιήσεων αναμένεται την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Πολλοί είναι όσοι φοβούνται την επανάληψη των σκηνών του περασμένου θέρους, οπότε ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο, όταν διαδηλωτές και ΜΑΤ συγκρούονταν επί δύο ημέρες, μετατρέποντας το κέντρο της Αθήνας σε... "γης Μαδιάμ" και θάλαμο αερίων.

Αποκλεισμένα είναι από το πρωί της Δευτέρας τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δικαστικοί υπάλληλοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων και από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά. Νωρίτερα, πραγματοποιήσαν τρίωρη στάση εργασίας.

Συγκεντρωμένοι στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται και ναυτεργάτες. Δεμένα τα πλοία μέχρι την Τετάρτη λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Το απεργιακό δελτίο:

- 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την Πέμπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

- Συνεχίζει την κινητοποίησή της η ΠΟΕ- ΟΤΑ με επαναλαμβανόμενες απεργίες ως την Πέμπτη.

- Οι εφοριακοί προχωρούν από τη Δευτέρα σε δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

- Σε δεκαήμερη απεργία προχωρούν από τη Δευτέρα οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

- Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία- την Τρίτη, οι ενώσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία προανήγγειλαν κατάληψη των γραφείων των διοικητών και των ταμείων των νοσοκομείων.

- Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν μέχρι τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ προχωρά σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

- Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Τετάρτη δάσκαλοι και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

- Συνεχίζουν οι δικηγόροι την πανελλαδική αποχή μέχρι και την Τετάρτη.

- Σε τρίωρες (07:00 έως 10:00) καταλήψεις όλων των δικαστικών μεγάρων της επικράτειας προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι τη Δευτέρα και την Τρίτη. 48ωρη απεργία πραγματοποιούν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

- Σε 48ωρη απεργία, Τετάρτη και Πέμπτη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

- Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά από τη Δευτέρα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΑΤΕ.

- Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα και οι βιοτεχνίες την Τετάρτη με απόφαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

- Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχει η OME-OTE.

- Μέχρι και το πρωί της Τρίτης (06.00) συνεχίζεται η απεργία στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, δημοτικοί σταθμοί, Κανάλι Βουλής, γγ ΜΜΕ). Την Τρίτη προχωρούν σε 24ωρη απεργία όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

- Το απόγευμα της Δευτέρας οι ένστολοι (αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί) πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο.

Μέσα Μεταφοράς

- Χωρίς τρένα και Προαστιακό από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη λόγω της τριήμερης απεργίας που προκήρυξαν οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό.

- Οι εργαζόμενοι στα δημόσια Μέσα Μεταφοράς δεν έχουν πάρει ακόμα αποφάσεις για το πως θα κινηθούν αυτή την εβδομάδα. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, πάντως, το Μετρό θα φτάνει μέχρι το σταθμό "Δουκίσσης Πλακεντίας" και όχι στο "Ελ. Βενιζέλος".

- Την Τετάρτη και την Πέμπτη τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν.

- Προβλήματα στις πτήσεις αναμένονται την Τετάρτη και την Πέμπτη, λόγω της 48ωρης απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ και της τριήμερης απεργίας και ΠΕΜΕΝ.

nooz
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top