Τι είπε ο Γιώργος για τον Καραμανλή και τα... θηρία;

0

Φαίνεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου, από εδώ και στο εξής θα... θυμάται όλο και περισσότερο τον Κώστα Καραμανλή τις επόμενες ημέρες, με την αρχή να γίνεται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο. Ξεχώρισε μάλιστα και η ατάκα του πως η Ελλάδα ασχολείται με τα... θηρία προκαλώντας ποικίλα σχόλια στα μέλη συμβουλίου.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα, προσπαθεί να βγει στην... αντεπίθεση, θυμίζοντας τι έγινε επί κυβερνήσεων Καραμανλή. Και βάζει - επίτηδες - στο ίδιο κάδρο και τον Αντώνη Σαμαρά

Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα της εισήγησής του σήμερα: "Όπως είπα, χρειάζεται να μεταδώσουμε πνεύμα ψυχραιμίας και νηφαλιότητας στους πολίτες. Βεβαίως, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις, όπως η Νέα Δημοκρατία, που κάθε άλλο παρά θέλουν να συμβάλουν σ' αυτή την ψυχραιμία. Υπονομεύουν κάθε προσπάθεια, δείχνοντας έτσι πόσο κατώτεροι των ιστορικών περιστάσεων είναι. Θέλουν να εκμεταλλευτούν την εύλογη ανησυχία και τον πόνο του Ελληνικού λαού, χωρίς να αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες, που είναι τεράστιες και ιστορικές. Χρησιμοποιούν, όμως, και ασύστολα ψεύδη. Ψεύδονται πολύ συγκεκριμένα και συστηματικά και με τρόπο προπαγανδιστικό.

Και εμείς, δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε από τη δική τους λογική. Λένε π.χ. για τη διόγκωση του κράτους. Ποια διόγκωση του κράτους; Ποιες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ; Αστεία πράγματα. Εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να επιτρέπουμε αυτή την παραπληροφόρηση εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, όταν αυτοί ήταν που είχαν επιδοθεί σε πραγματικό όργιο κρατικής σπατάλης την οποία εμείς σταματήσαμε. Σε εμάς τα λένε, όταν εμείς έχουμε περικόψει λειτουργικές δαπάνες κατά 20%; Όταν έχουμε καταργήσει εκατοντάδες φορείς; Θέλουν να μιλήσουμε για τις συγχωνεύσεις εκατοντάδων Δήμων και χιλιάδων δημοτικών επιχειρήσεων με τον Καλλικράτη;

Για τις συγχωνεύσεις σχολείων, νοσοκομείων και άλλων φορέων που θα συνεχιστούν; Προσπάθειες στις οποίες η ΝΔ ήταν πάντα απέναντι και μάλιστα, σε όλες. Και βεβαίως, δεν υπάρχει πια καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ. Όλα αυτά, εμείς θα πρέπει επιθετικά να βγαίνουμε και να τα αντιμετωπίζουμε, απέναντι σε μια εκστρατεία ψεύδους.

Δεν φτάνει που δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια ανάταξης της χώρας, δεν φτάνει που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, αλλά θέλουν και να υπονομεύουν, με καθημερινό προπαγανδιστικό ψεύδος, την προσπάθεια αυτής της χώρας. Το λέω αυτό, γιατί κάποια στιγμή πρέπει να λέμε μερικές αλήθειες.

Και να μην ξεχνάμε ότι το ψέμα ήταν, δυστυχώς, μέρος της δικής τους πολιτικής και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής τους, με αποκορύφωμα, βεβαίως, τα στοιχεία που έστελναν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το έλλειμμα της χώρας μας, παραπλανώντας παράλληλα και τους Έλληνες πολίτες, γεγονός το οποίο δημιούργησε και ένα τεράστιο πρόβλημα αξιοπιστίας για τη χώρα αλλά για τον Ελληνισμό συνολικά".

parapolitika
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top