Απίστευτη παραδοχή Βενιζέλου: "χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία"

0

«Ταυτίζουμε την εθνική κυριαρχία με την εθνική ανεξαρτησία, την εθνική και εδαφική ακεραιότητα, την δυνατότητα του κράτους να χαράσσει την εξωτερική και αμυντική πολιτική του, προ πολλού τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς η εθνική κυριαρχία έχει διάσταση οικονομική», σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Καρατζαφέρη.
«Αν θέλει η χώρα να είναι εθνικά κυρίαρχη, υπερήφανη και ανεξάρτητη, πρέπει να είναι ισότιμο μέλος της ευρωζώνης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, παραδεχόμενος ότι «ναι, έχει περιοριστεί η οικονομική και δημοσιονομική μας κυριαρχία».

Υπογράμμισε μάλιστα τις συνταγματικές προβλέψεις, λέγοντας πως ότι «η Ελλάδα μπορεί να αποδέχεται περιορισμό της εθνικής της κυριαρχίας για λόγους προστασίας του εθνικού συμφέροντος, όπως είναι οι διαδικασίες ενοποίησης όπου εκχωρεί ένα μέρος της κυριαρχίας του, αλλά στην βάση της θεσμικής ισοτιμίας».

«Αντιλαμβάνομαι κάποιον που θέλει να αποτινάξει το ζυγό της εξάρτησης, αλλά πρέπει να πούμε αλήθειες», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι η χώρα «πρέπει να ανακτήσει την πλήρη δημοσιονομική κυριαρχία και το θέμα δεν είναι τι λένε οι διάφοροι γερμανοί ή φινλανδοί αλλά τι κάνουμε εμείς».

Ο κ. Καρατζαφέρης σχολίασε ότι «δεν θέλουμε λεφτά, προτιμάμε να πεινάσουμε παρά να έρχεται ο καθένας να μιλάει για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας» και διερωτήθηκε αν υπάρχει κράτος και αν υπάρχει ΠαΣοΚ: «Πώς νομιμοποιείστε να περνάτε μια τέτοια πολιτική εσείς το 19% βάσει των δημοσκοπήσεων;» Μάλιστα είπε ότι αν η κυβέρνηση πιστεύει αυτά που λέει για την δεινή θέση της χώρας, τότε στην ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την προσεχή εβδομάδα για το πολυνομοσχέδιο «ας έρθει το ΠαΣοΚ να καταψηφίσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναζητήσει μια κυβέρνηση πιο συνθετική». «Ιδού η λύση στο πρόβλημα», είπε και ο κ. Βενιζέλος σχολίασε: «Ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τους βουλευτές να καταψηφίσουν και να ρίξουν την κυβέρνηση και να αποσύρουν την εμπιστοσύνης τους και αυτό θα χαλυβδώσει τους βουλευτές». Και συνέχισε: «Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε από τους βουλευτές του ΠαΣοΚ να ρίξουν την κυβέρνηση για να αναδείξει η παρούσα βουλή μια άλλη κυβέρνηση για να εφαρμόσει ποια πολιτική;». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διερωτήθηκε «ποιο πολίτευμα έχουμε: το κοινοβουλευτικό ή το δημοσκοπικό; Ποια πολιτική θα εφαρμόσει η κυβέρνηση των δημοσκοπήσεων; Την πολιτική του Σαμαρά, του Τσίπρα, του ΛΑΟΣ;». Και κατέληξε: «Δεν κυβερνιούνται έτσι οι λαοί και τα έθνη. Θέλουν πιο καθαρή και υπεύθυνη λύση».

dailynews24
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top