Πατριωτικές κορώνες από τον πρωθυπουργό

0

Μια ώρα ακριβώς διήρκησε η ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια συσπείρωσης και εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Πέμπτης ζήτησε την στήριξη για να πάμε πιο δυνατοί την Κυριακή.

“Ξέρω οτι αυτό που περνάμε είναι δύσκολο. Ξέρω οτι μοιάζει να είναι πάνω από τις ανθρώπινες δυνάμεις. Είναι δύσκολο ν’ ακούτε τις διαμαρτυρίες ενός πολίτη που αντιδρά όχι άδικα.” είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε δε στις κατηγορίες περί προδοσίας λέγοντας πως “απεναντι σε μια κυβέρνηση που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει την πιο δύσκολη συγκυρία και να διαπραγματευθεί σκληρά για να μπαίνει κάθε μηνα ο μισθός και η σύνταξη στην τράπεζα υπάρχουν κάποιοι που μιλούν με τρόπο απαξιωτικό που φτάνουν στο σημείο να μιλούν για προδοσία για κρεμάλες για Γουδή. Καλλιεργούν συνειδητά τη βια το μίσος και την ανομία. Λυπάμαι γι αυτο γιατί υπονομεύει τους θεσμούς και την δημοκρατία”.

Δεν δίστασε εν πολλοίς να συγκριθεί με τον Καποδίστρια. “Ο Καποδίστριας δολοφονήθηκε γιατί έβαλε φόρους, άλλαξε την παιδεία και ήθελε να φέρει την αλλαγή” ειπε συμπληρώνοντας: “Να θυμήσω την Ελλάδα του 1920 όταν κάποιοι έπεισαν τους πολίτες και επικράτησαν τα εύκολα λόγια και οι υποσχέσεις. Να θυμήσω τι έγινε όταν η Ελλάδα χωρίστηκε στα 2 με τον εμφύλιο. Δικός μας ρόλος είναι να μην επιτρέψουμε να γίνει ξανα το ίδιο λάθος”.

“Πατριώτης δεν είναι αυτός που υπόσχεται ξανά παροχές και μειώσεις φόρων που θα αυξήσουν ξανά τα χρέη. Εχουν την ευκολία να ξέρουν οτι αυτή η ΚΟ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνει το καθήκον της.” είπε για να τονώσει το ηθικό της ΚΟ.

“Ο κόσμος δικαίως πονάει και αισθάνεται αδικία και αυτή η παραταξη θα φέρει ισονομία και ισοπολιτεία. Ολι σήμερα πληρώνουμε. Δεν υπάρχει εξαίρεση. Είναι λάθος κανείς να ισχυρίζεται οτι έχουμε βάλει τον έναν ενάντια στον άλλον” σημείωσε στην συνέχεια καλώντας “Να σταματήσουμε να ψάχνουμε τον κακό εχθρό έξω. θα αντέξουμε και θα προχωρήσουμε γιατί αυτό είναι το εθνικά και πατριωτικά σωστό”.

“Οφείλουμε στην ψηφοφορία με μια φωνή την Πέμπτη ζητάμε την στήριξη όλων των κομμάτων αλλά εμείς θα είμαστε εκείνοι που θα σηκώσουμε το βάρος. Ζητάω την κατανόησή σας. Κάθε στήριξή σας θα βοηθήσει στην διαπραγμάτευση της Κυριακής. Με βάση τις δικές σας προτάσεις και παρατηρήσεις εξαντλούμε κάθε περιθώριο” πρόσθεσε απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Για την ΕΕ σχολίασε πως “δεν στάθηκε εως τώρα ικανή να αντιμετωπίσει την κρίση που πλήττει πολλές ευρωπαϊκές χώρες και η αβεβαιότητα είναι μεγάλη. Ακόμα και αν η σύνοδος θα καταλήξει σε αποφάσεις την Κυριακή. Η διαπραγμάτευση πρέπει να καταλήξει στο να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Η Ευρώπη να λάβει επιτέλους αποτελεσματικές αποφάσεις. Αλλιώς ειναι δύσκολο να αλλάξει σελίδα η χώρα μας. Πατάμε στέρεα στις αποφάσεις του Ιουλίου. δεν σημαίνει οτι όλα θα γίνουν ρόδινα και εύκολα” στέλνοντας μήνυμα πως “στρατηγική μας απόφαση είμαστε και μένουμε στο ευρω. Αφετηρία όλα τα θετικά στοιχεία της συμφωνίας του Ιουλίου. Να πετύχουμε ελάφρυνση του βάρους του χρέους”.

Καταλήγοντας σημείωσε “Είμαστε με την Ελλάδα του δικαίου γιατί παλεύουμε με νόμους από το φορολογικό μέχρι την δικαιοσύνη και την διαφάνεια. Είμαστε εκείνοι που στηρίζουμε την δημοκρατική λειτουργία της χώρας. Είμαστε πατριώτες γιατί σηκώνουμε το μεγαλύτερο βάρος ιστορικά των τελευταίων 30-40 ετών στην χώρα”.

kentrinews
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top