Νέες αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου

0

Κατά 60% θα περικόπτεται ο βασικός μισθός των υπαλλήλων που εντάσσονται σε καθεστώς εφεδρείας, στην περίπτωση κατά την οποία βρουν δουλειά στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, όπως προβλέπεται σε ρύθμιση που συμπεριελήφθη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Διαβάστε όλες τις αλλαγές που επέρχονται στο βαθμολόγιο - μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Η κυβέρνηση, με τροπολογίες που κατέθεσε την Πέμπτη, επιφέρει τις ακόλουθες αλλαγές:
Πρώτον, το νέο μισθολόγιο, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, καλύπτει και τις εξής κατηγορίες υπαλλήλων:

- υπάλληλους της Γραμματείας των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, των Εμμισθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας

- τους γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου και τους μόνιμους αγροτικούς γιατρούς.

- τους υπαλλήλους της Βουλής, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στον Κανονισμό της.

- τους διοικητικούς υπάλληλους των Ανεξάρτητων Αρχών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

- τους υπάλληλους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π. Ε. Δ.), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ. Ε. Δ. Ε.) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ. Π. Ε).

- τους υπαλλήλους των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων.

- τους θρησκευτικούς λειτουργούς των νομικών προσώπων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού.


Δεύτερον, η οικογενειακή παροχή, που επαναδιαμορφώνεται, αντικαθιστά το οικογενειακό επίδομα που ελάμβαναν τόσο οι υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα όσο και οι εργαζόμενοι των ειδικών μισθολογίων. Κατά τ΄ άλλα, η οικογενειακή παροχή για υπάλληλο με τέκνα ανήλικα ή ανίκανα σωματικά ή πνευματικά για άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον, ορίζεται σε πενήντα ευρώ (50€) για ένα τέκνο, σε εβδομήντα ευρώ (70€) συνολικά για δύο τέκνα, σε εκατόν είκοσι ευρώ (120€) συνολικά για τρία τέκνα, σε εκατόν εβδομήντα ευρώ (170€) συνολικά για τέσσερα τέκνα, και προσαυξάνεται κατά εβδομήντα ευρώ (70€) ανά επιπλέον τέκνο.


Τρίτον, αναπροσαρμόζονται τα επιδόματα εθύνης για ορισμένα στελέχη του Δημοσίου ως εξής:

- Περιφερειακοί Διευθυντές εννιακόσια ευρώ (900 €).

- Προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης, τετρακόσια πενήντα ευρώ (€450).

- Σχολικοί Σύμβουλοι προσχολικής αγωγής, δημοτικής εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τετρακόσια ευρώ (€400).

- Διευθυντές Ενιαίων Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων, ΚΕ. Δ. Δ. Υ και Ε. Ε. Ε. Ε. Κ., τριακόσια πενήντα ευρώ (€350).

- Διευθυντές Γυμνασίων, Επαγγελματικών Σχολών, Τετραθέσιων και άνω Δημοτικών Σχολείων και Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων, διακόσια πενήντα ευρώ (€250). Εφόσον τα σχολεία διαθέτουν τουλάχιστον εννέα (9) τμήματα τριακόσια ευρώ (€300).

- Υποδιευθυντές Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων, Υπεύθυνοι Τομέων Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων, και Προϊστάμενοι Τμημάτων Εκπαιδευτικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκατόν πενήντα ευρώ (€150).

- Προϊστάμενοι Μονοθέσιων, Διθέσιων και Τριθέσιων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων εκατό ευρώ (€100).»


Τέταρτον, αναπροσαρμόζεται το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων και το Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων, ως εξής:

- Το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων που καταβάλλεται στους υπαλλήλους ισούται με ποσό μέχρι 50% ενός βασικού τους μισθού, εφόσον επέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό μέχρι και 90% και με ποσό μέχρι 100% ενός βασικού τους μισθού, εφόσον επέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό από 90% και πάνω.

- Στους υπαλλήλους που πέτυχαν τους δημοσιονομικούς στόχους σε ποσοστό άνω του 90% καταβάλλεται προσαύξηση 15%, όχι του μηνιαίου βασικού μισθού τους, αλλά γενικά του βασικού τους μισθού.

- Η συνολική δαπάνη για την καταβολή του Κ. Ε. Δ. Σ. δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το ποσό των εκατό εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Εάν η εκτιμώμενη δαπάνη για την καταβολή του Κ. Ε. Δ. Σ. υπερβαίνει το ποσό του προηγούμενου εδαφίου, το Κ. Ε. Δ. Σ. καταβάλλεται μειωμένο αναλογικά κατά το ποσοστό της υπέρβασης.


Πέμπτον, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθορίζονται ανάλογα οι αποδοχές του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, Ν. Π. Δ. Δ. και Ο. Τ. Α.

Εξάλλου, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθορίζονται οι αποδοχές του ειδικού επιστημονικού προσωπικού των Ανεξάρτητων Διοικητικών ή Ρυθμιστικών Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και κάθε αναγκαίο θέμα.

Οι αποφάσεις αυτές αναμένεται να εκδοθούν σε διάστημα ενός μηνός από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου και ισχύουν από την ημερομηνία αυτή.

Οι κάθε είδους αποδοχές και επιδόματα των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων Υπουργείων και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.


Εκτον, από την 1η Ιανουαρίου 2012 η καταβολή των αποδοχών των αποσπασμένων υπαλλήλων διενεργείται από την υπηρεσία στην οποία έχουν τοποθετηθεί.

Εβδομον, για τους υπαλλήλους που κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα, καθώς και για τους αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφαιρούνται από τον απαιτούμενο χρόνο για την τελική κατάταξη, 6 έτη. Για τους κατόχους αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών 2 έτη.


Όγδοον, επέρχονται οι εξής αλλαγές στο μισθολογικό καθεστώς των ΔΕΚΟ

- Το ανώτατο όριο μέσου κατά κεφαλή κόστους αμοιβής προσωπικού εφαρμόζεται, και στις δημόσιες επιχειρήσεις, οργανισμούς και ανώνυμες εταιρείες που υπάγονται στο Κεφάλαιο Β' του ν. 3429/2005, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

αα) το δημόσιο ή τα νομικά πρόσωπα των παραγράφων 1, 2 και 3 του ν. 3429/2005 διορίζουν ως μέτοχοι μόνα ή από κοινού την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου

ββ) το δημόσιο είναι πλειοψηφών μέτοχος και

γγ) η διοίκηση της επιχείρησης δεν ασκείται από τον μέτοχο της μειοψηφίας.»


- Το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά, εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών, των φορέων της γενικής κυβέρνησης απαγορεύεται να υπερβαίνει τα χίλια εννιακόσια (1.900) ευρώ το μήνα.


- Για τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τις εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά του πάσης φύσεως προσωπικού δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 65% του μέσου κατά κεφαλήν αντίστοιχου κόστους της επιχείρησης, του οργανισμού.

madata
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top