Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ - Πλαφόν στα καύσιμα ετοιμάζει η κυβέρνηση

0

Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, σύμφωνα με απόφαση του Σωματείου των εργαζομένων, καθώς η ρύθμιση για το ενιαίο μισθολόγιο εξαιρεί τις εισηγμένες ΔΕΚΟ, θέτοντας μόνο τον κανόνα ότι οι αποδοχές των εργαζομένων δεν πρέπει να ξεπερνούν το 65% εκείνων που λάμβαναν το 2009, ενώ εξαιρούνται από την πρόβλεψη της επιβολής πλαφόν ύψους 1.900 ευρώ στις μεικτές μηνιαίες αποδοχές του προσωπικού.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει να προχωρήσει στην επιβολή πλαφόν στην τιμή των καυσίμων.

«H Σύμβαση Εργασίας που καθορίζει τους όρους αμοιβών και εργασίας συνεχίζει να ισχύει έτσι όπως έχει συμφωνηθεί. Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης εξαιρεί τα ΕΛΠΕ», αναφέρει το Σωματείο.

«Μπροστά στην εξέλιξη της αλλαγής του νομοσχεδίου, το Σωματείο σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το απόγευμα 11/10/11 την αναστολή της απεργίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα πρατήρια βενζίνης. Το Σωματείο των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ δεν είναι το μόνο στον κλάδο, έχει όμως ιδιαίτερο βάρος στην αγορά.

Από το πρωί ουρές δεκάδων αυτοκινήτων σχηματίζονται στα πρατήρια, καθώς οι οδηγοί φοβούνται ελλείψεις λόγω της απεργίας. Ήδη πολλά πρατήρια έχουν ξεμείνει από βενζίνη, ενώ σε άλλα έχει απομείνει μόνο ο ακριβότερος τύπος των 100 οκτανίων.

Πλαφόν στην τιμή των καυσίμων ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης

Στην επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων σε όλη τη χώρα, πρόκειται να προβεί το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στην περίπτωση που δεν εξορθολογιστούν οι τιμές στα πρατήρια, οι οποίες σήμερα έδειξαν ανοδικές τάσεις.

Ανεξάρτητα από τη λήξη της απεργίας των εργαζομένων στα διυλιστήρια που εκτιμάται από το υπουργείο ότι ευνόησε τις κερδοσκοπικές συμπεριφορές λόγω της ανησυχίας του κόσμου για ελλείψεις στα καύσιμα και έστειλε τους οδηγούς για εσπευσμένη τροφοδοσία υγρών καυσίμων, το υπουργείο θα προχωρήσει και αύριο σε ελέγχους και αν δει ότι το φαινόμενο των αυξημένων τιμών διατηρείται θα επιβάλλει πλαφόν σε όλους τους νομούς της χώρας.

Η σχετική υπουργική απόφαση είναι ήδη έτοιμη από σήμερα ώστε να εφαρμοστεί άμεσα.

Σημειώνεται ότι τα ελεγκτικά κλιμάκια του υπουργείου, διαπίστωσαν καπέλο στις τιμές της τάξεως των 5 και 6 λεπτών το λίτρο. Ωστόσο ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Σ. Ξυνίδης, έκρινε πως θα πρέπει να τηρηθεί στάση αναμονής για μια ημέρα, λόγω του ότι ανεστάλη η απεργία στα διυλιστήρια. Στην περίπτωση που αύριο δεν διαπιστωθεί αποκλιμάκωση των τιμών, θα τεθεί πλαφόν, με ανώτατη τιμή ανά νόμο, τη μέση τιμή της περασμένης Δευτέρας.

newpost
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top