Μεγαλύτερο «κούρεμα» βλέπει ο Σόιμπλε, μετέωρο το β’ πακέτο λέει η Bild

0

Στο ενδεχόμενο μεγαλύτερου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους αναφέρθηκε ανοιχτά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το Eurogroup θα πρέπει να εξετάσει εάν ισχύουν ακόμα οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες έγινε η συμφωνία (της 21ης) Ιουλίου, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Μπορεί να μην ισχύουν πλέον, και να πρέπει να προσαρμοστούμε ... Οι υπουργοί θα πρέπει να ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά μίας υψηλότερης περικοπής χρέους για τους δανειστές της Ελλάδας, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, το Βερολίνο πιέζει τους ομολόγους του στην ευρωζώνη να λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν μία νέα τραπεζική κρίση. Όπως ανέφερε, συμφωνήθηκε όλοι οι υπουργοί να προετοιμάσουν έως την επόμενη σύνοδο αναφορά για την κατάσταση των τραπεζών τους και τα μέτρα προστασίας που προτίθενται να λάβουν.

Την ίδια στιγμή, το Γερμανικό ταμπλόιντ «Bild-Zeitung» προβλέπει σύντομη αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε άρθρο του με τίτλο «Όχι νέα δισεκατομμύρια για τους χρεωκοπημένους Έλληνες;»

«Κάνει κόλπα, εξαπατά, καλύπτει. Η Ελλάδα πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στην Ευρώπη». Έτσι ξεκινά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, επισημαίνοντας εν συνεχεία την αποτυχία της Ελλάδας να μειώσει το έλλειμμα στο 7,4%, όπως είχε συμφωνηθεί, ενώ αναφορά γίνεται στη μεγάλη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας, στις μομφές της τρόικα προς την ελληνική κυβέρνηση και την απαίτηση για μείωση 30.000 θέσεων στο δημόσιο τομέα.

Το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι «οι χρηματαγορές αντέδρασαν σοκαρισμένες», ο δείκτης DAX έπεσε μέχρι και 4%, ενώ και το ευρώ βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών.

«Ολοένα και περισσότεροι γερμανοί πολιτικοί αναμένουν τώρα ότι οι Έλληνες δεν μπορούν πλέον να διασωθούν», επισημαίνει το ρεπορτάζ και κάνει αναφορά στην πρόσφατη δήλωση του πρώην υπουργού οικονομικών Peer Steinbruck ότι «η Ελλάδα είναι χρεωκοπημένη και η χώρα δεν πρόκειται να λάβει σε ορατή χρονική στιγμή φρέσκο χρήματα από την αγορά».

«Ακόμα και τα κράτη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα μπορούσαν να σταματήσουν τις πληρωμές! Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Bild στις κοινοβουλευτικές ομάδες των CDU/CSU και του FDP υπάρχει μεγάλη επιφύλαξη αναφορικά με το προσφάτως σχεδιασμένο πακέτο διάσωσης των 109 δις. ευρώ» προσθέτει η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα εν συνεχεία επισημαίνει ότι «το φθινόπωρο πρέπει να ψηφισθεί (το δεύτερο πακέτο βοήθειας). Ωστόσο, χωρίς το “Ναι” της Γερμανίας δεν θα υπάρξει νέα βοήθεια». Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των αδελφών χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων CDU/CSU Μίχαελ Φουξ δηλώνει ότι «είναι αμφίβολο αν η τρόικα θεωρεί εφικτό ένα δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα και το ίδιο ισχύει επίσης και για το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας». Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP Φλόριαν Τόνκαρ ο οποίος δήλωσε ότι «χωρίς οριστική θετική πρόβλεψη της τρόικα δεν υπάρχουν χρήματα για την Ελλάδα».

Το ρεπορτάζ καταλήγει αναφέροντας ότι «ο ειδικός του CSU Τόμας Ζίλμπερχορν ζητά την παροδική έξοδο των φαλίρηδων Ελλήνων από την ευρωζώνη «με αντάλλαγμα την απαλλαγή τους από ένα τμήμα του χρέους τους».

newpost
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top