Στα δίχτυα της αστυνομίας τα μέλη της συμμορίας που πήραν τα χρήματα απ΄ την Alpha Bank» του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος"

0

Εξιχνιάστηκε η ληστεία στο υποκατάστημα της «Alpha Bank» του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, συνελήφθησαν πέντε άτομα, τα οποία φέρεται ότι σχεδίασαν, οργάνωσαν και συμμετείχαν στη διάπραξη της ληστείας. Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας 23, 43, 30 και 23 ετών (γυναίκα), και έναν 30χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 23χρονος συλληφθείς, υπάλληλος του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, έχοντας σχεδιάσει τη ληστεία από τις αρχές του καλοκαιριού, ζήτησε τη βοήθεια του 30χρονου ημεδαπού, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με τον 30χρονο Αλβανό. Για την οργάνωση και τις προπαρασκευαστικές ενέργειες της ληστείας, υπήρξαν αλλεπάλληλες μεταξύ τους συναντήσεις, κατά τις οποίες ο 23χρονος τους ενημέρωσε επακριβώς για τον τρόπο λειτουργίας, τους εσωτερικούς χώρους και τα μέτρα ασφαλείας του υποκαταστήματος, ενώ υπέδειξε ως κατάλληλη ημέρα για τη διάπραξη της ληστείας την Κυριακή και ώρες απογευματινές.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, καθ΄ υπόδειξη του 23χρονου συλληφθέντος υπάλληλου, ο οποίος γνώριζε εσωτερική αλληλογραφία της τράπεζας για επικείμενες τεχνικές εργασίες, ο 30χρονος Αλβανός, προσποιούμενος υπάλληλο της Διεύθυνσης Περιουσίας της Τράπεζας, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον υπεύθυνο του υποκαταστήματος, για μετάβαση δύο τεχνικών την στις 18 του μηνός ημέρα Κυριακή.

Εκτιμώντας, όμως, ο 30χρονος αλλοδαπός ότι τη μέρα αυτή δεν διασφαλιζόταν η διαφυγή του από τον χώρο, επικοινώνησε εκ νέου - σε συνεννόηση με τον 23χρονο και τον 30χρονο ημεδαπό - στις 30 του μηνός με το υποκατάστημα, ανανεώνοντας τη μετάβαση των τεχνικών για την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Επιπλέον, ενημέρωσε το υποκατάστημα για τα στοιχεία ταυτότητας των δύο «τεχνικών» και ότι θα έφεραν φόρμες εργασίας και ταυτότητες της τεχνικής εταιρείας.

Στις 2 του μηνός ο 30χρονος Αλβανός μετέβη μόνος του στο αεροδρόμιο με ταξί και προσποιούμενος, σύμφωνα με το σχεδιασμό, τον υπάλληλο τεχνικής εταιρείας, ζήτησε από τον 23χρονο υπάλληλο να του επιτρέψει την είσοδο στο υποκατάστημα. Μετά την είσοδο του στο υποκατάστημα, ο 30χρονος Αλβανός προσποιείτο ότι ενεργούσε μετρήσεις του χώρου, ενώ μετά από 10 λεπτά περίπου, ο 23χρονος υπάλληλος άνοιξε την πόρτα του δωματίου, όπου γινόταν η καταμέτρηση χρημάτων στα χρηματοκιβώτια, προφασιζόμενος ότι ζητά διευκρινίσεις από τους συναδέλφους του. Στη συνέχεια ο 30χρονος Αλβανός, ώθησε βίαια τον 23χρονο υπάλληλο εντός του δωματίου, όπως είχαν σχεδιάσει, και με την απειλή περιστρόφου ακινητοποίησε τους υπαλλήλους, κάλυψε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με ένα μαντήλι και φόρεσε χειρουργικά γάντια. Αφού ανάγκασε του υπαλλήλους να του παραδώσουν τα χρήματα που υπήρχαν στα χρηματοκιβώτια, ζήτησε από τον 23χρονο υπάλληλο να τοποθετήσει τα χρήματα σε σάκο και σε εργαλειοθήκη που έφερε μαζί του και να δέσει τις άλλες δύο υπαλλήλους.

Έχοντας αφαιρέσει συνολικά 1.481.374 ευρώ, βγήκε από το υποκατάστημα και επιβιβάστηκε σε ταξί, που τον μετέφερε στα Εξάρχεια, κοντά στο σπίτι του.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο 30χρονος ημεδαπός μετέβη στα Εξάρχεια και παρέλαβε από τον 30χρονο Αλβανό το χρηματικό ποσό των 450.000 ευρώ, το οποίο ήταν η συμφωνηθείσα αμοιβή για τον 23χρονο συλληφθέντα υπάλληλο. Μεγάλο μέρος του ποσού το απέκρυψαν σε υπόγειο πάρκινγκ στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Το βράδυ της Τρίτης (4-10-2011), ο 30χρονος Αλβανός μετέφερε για φύλαξη το υπόλοιπο αφαιρεθέν ποσό στην οικία του 43χρονου ημεδαπού, στην περιοχή των Εξαρχείων, ο οποίος γνώριζε για την ληστεία και είχε εκτυπώσει την κάρτα που χρησιμοποίησε για την είσοδο του στο υποκατάστημα ο 30χρονος Αλβανός.

Η 23χρονη συλληφθείσα ημεδαπή διέμενε στο ίδιο σπίτι με τον 30χρονο Αλβανό, γνώριζε για την ληστεία και βαρύνεται με τις κατηγορίες της παρασιώπησης εγκλήματος και υπόθαλψης εγκληματία.

Χθες, (7-10-2011) το απόγευμα και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, εντοπίστηκε αρχικά ο 30χρονος Αλβανός στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου, ενώ οι υπόλοιποι στην περιοχή των Εξαρχείων. Προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου, μετά την ολοκλήρωση των αστυνομικών ερευνών και προανακριτικών ενεργειών, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για την κατά περίπτωση συμμετοχή τους στην υπόθεση της ληστείας. Ο 30χρονος Αλβανός αναγνωρίστηκε από τους υπαλλήλους του υποκαταστήματος της τράπεζας ως ο δράστης της ληστείας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και σε επαγγελματικό χώρο που διατηρεί ο 30χρονος Αλβανός, στην περιοχή των Εξαρχείων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των (7.795) ευρώ.

Ένα πιστόλι των 7,65mm

(100) φυσίγγια των 9mm.

Τρεις (3) αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Μία συσκευή πλαστικοποίησης.

Τέσσερα (4) στιλέτα και ένα ρόπαλο.

Μία εργαλειοθήκη, μία κουκούλα full-face, ένα σκούφο και ένα κράνος.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 43χρονου ημεδαπού, στην περιοχή των Εξαρχείων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

739.530 ευρώ.

31.066 δολάρια Η.Π.Α.

1.770 δολάρια Καναδά

200 Ελβετικά φράγκα

280 δολάρια Αυστραλίας

10.000 γιεν Ιαπωνίας

8.990 λίρες Αγγλίας

Ένα πιστόλι των 0,22mm με γεμιστήρα.

622 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Δύο (2) γεμιστήρες πιστολιών.

Ένας ηλεκτρικός εκκενωτής ρεύματος.

Ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Επίσης ο 30χρονος ημεδαπός οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στο πάρκινγκ στο Παλαιό Φάληρο και τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 293.880 ευρώ. Συνολικά βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό του 1.041.205 ευρώ.

dailynews24
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top