Καταψήφισε το άρθρο 37 στην Επιτροπή η Κατσέλη

0

Στην καταψήφιση του άρθρου 37 για τις κλαδικές συμβάσεις προχώρησε η πρώην υπουργός Εργασίας, Λ. Κατσέλη, στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, αναφέροντας ότι "ελπίζει να υπάρξουν αλλαγές" ώστε να το στηρίξει στην Ολομέλεια.

Η κ. Κατσέλη θεωρεί ότι η πίεση στις αποδοχές των εργαζομένων θα επιτείνει την ύφεση, ανατρέποντας τους στόχους του προϋπολογισμού.

Επίσης υποστήριξε πως η τρόικα δεν έχει ζητήσει την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στην οποία οδηγεί το άρθρο 37.

Πρότεινε τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, την απόσυρση του άρθρου ώστε να υπάρξει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

O υπουργός Οικονομικών έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να μεταβληθεί η ρύθμιση, την οποία έχει χαρακτηρίσει προαπαιτούμενο για τη λήψη της έκτης δόσης.

Ενστάσεις διατυπώθηκαν και από τον Δ. Βαρβαρίγο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι "καλούμαστε να νομοθετήσουμε υπό το καθεστώς εκβιασμού", εκφράζοντας τη διαφωνία του τόσο για το άρθρο 37 όσο και για την εφεδρεία.

Διαφωνία για το άρθρο 37 διατύπωσε και ο Αν. Μακρυπίδης, λέγοντας ότι "θα πρέπει να απαντήσουμε στα επιχειρήματα ότι υπονομεύουμε τη συλλογική σύμβαση εργασίας, μέσω της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων". Πρόσθεσε ότι είναι "ανάλγητη" η ρύθμιση για την εργασιακή εφεδρεία.

Επιφυλάξεις εξέφρασε και η Μ. Κυριακοπούλου, αλλά και ο Μ. Κατρίνης, λέγοντας ότι οι διατάξεις για την εφεδρεία "φέρνουν όλους τους βουλευτές σε δύσκολη θέση".

Σημειώνεται ότι μιλώντας στον ρ/σ Flash, ο Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε ότι "δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας" στην ψηφοφορία της Πέμπτης, παρόλα αυτά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής βουλευτών που θα ταχθούν κατά του πολυνομοσχεδίου ή ρυθμίσεων του.

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, το απόγευμα της Τρίτης.

Ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να επαναλάβει την κρισιμότητα των περιστάσεων και να καλέσει τους βουλευτές να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Αρκετοί βουλευτές αναμένεται να θέσουν τους δικούς τους προβληματισμούς.

Παραιτήθηκε ο Θ. Ρομπόπουλος

Ενόψει της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου, την παραίτησή του υπέβαλλε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Θ. Ρομπόπουλος, λέγοντας ότι δεν μπορεί πλέον να επικυρώνει νομοσχέδια υπό την απειλή της πτώσης της κυβέρνησης και της χρεοκοπίας της χώρας.

Η παραίτηση του βουλευτή έγινε λίγες ώρες μετά την έκκληση Παπανδρέου για ενότητα και την επομένη της πρωτοβουλίας Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου και Ραγκούση, να δημοσιεύσουν κοινό άρθρο στο οποίο καταγγέλλουν τις συντεχνίες και κάνουν λόγο για έλλειψη τόλμης εκ μέρους συναδέλφων τους, ως προς τις μεταρρυθμίσεις.

nooz
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top