Πρόθυμοι για «180» Καρατζαφέρης, Ντόρα και Κουβέλης

0

Τρεις πρόεδροι κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης τάχθηκαν ανοικτά υπέρ της ευρείας πλειοψηφίας των 180 βουλευτών για την κύρωση της νέας δανειακής σύμβασης πριν καλά καλά περάσουν 24 ώρες από τη σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες.

Αναλυτικότερα, υπέρ της επικύρωσης της νέας δανειακής σύμβασης από 180 βουλευτές τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με σημερινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι «δεν εκχωρούμε εθνική κυριαρχία» και τόνισε ότι στη συνομιλία του με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο του είπε ότι «αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να περάσουν έτσι, και το νομοσχέδιο πρέπει να πάει σε μια ευρεία πλειοψηφία των 180 ψήφων στη Βουλή».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη εάν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή με 180 ψήφους, τότε «σίγουρα μας βλέπω να πηγαίνουμε σε εκλογές, εφόσον ο κ. Σαμαράς πιστεύω πως δεν θα το ψηφίσει. Δεν θα κάνει το ίδιο λάθος που έκανε με τον εφαρμοστικό νόμο που ψήφισε τις περισσότερές του διατάξεις».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι ακόμη και αν επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να περάσει το νομοσχέδιο με 151 ψήφους «τότε σίγουρα θα έχει πρόβλημα γιατί με 153 βουλευτές να είστε σίγουροι πως δεν θα βρεθούν πολλοί πρόθυμοι να ψηφίσουν την επιτροπεία για την πατρίδα τους. Μέσα στα "Νικολοβάρβαρα" βλέπω εξελίξεις. Ο Γ. Παπανδρέου δεν θα είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας τα Χριστούγεννα».

Υπέρ της ψήφισης της δανειακής σύμβασης με 180 ψήφους τάχθηκε και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη με άρθρο που υπογράφει στο protagon.gr με τίτλο «Τώρα, 180».


«Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτό που αρνήθηκαν να αντιληφθούν μόνοι τους το συνειδητοποίησαν μετά από τις επαφές τους με την ευρωπαϊκή ηγεσία. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ευρώπη και, ακόμα περισσότερο, για την Ελλάδα», τόνισε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

«Όποιες και αν είναι οι αποφάσεις της Τετάρτης στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι βέβαιον ότι θα είναι δύσκολες και θα πονέσουν. Ο πολύτιμος χρόνος προσαρμογής που κερδίσαμε τον Μάιο του 2010 από τον μηχανισμό βοήθειας μέσω του μνημονίου χάθηκε, γλίστρησε μέσα από τα χέρια μας. Το πρόγραμμα διάσωσης με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ελάχιστα εφαρμόστηκε γιατί η κυβέρνηση, άβουλη, διχασμένη και ανίκανη, δεν τόλμησε, ενώ ο λαϊκισμός αντί για την υπευθυνότητα κυριάρχησε στην αντιπολίτευση».

«Ας μην έχουμε αυταπάτες: το πλαίσιο των νέων αποφάσεων απαιτεί ευρύτερη συσπείρωση της ελληνικής κοινωνίας, των Ελλήνων πολιτών, και του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος-αν αποφασίσει να ξυπνήσει, έστω και τη δωδέκατη ώρα. Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τώρα, από την παρούσα Βουλή, με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Δεν μπορούν να καθυστερήσουν. Έλαχε σΕ αυτούς τους συγκεκριμένους 300 να τις λάβουν», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Και η ίδια κατέληξε: «Αυτό μπορεί να εκφραστεί από την Βουλή των Ελλήνων μόνο με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών για την έγκριση των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν και το μέλλον της δικής μας χώρας».

Aπό τη πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο ΝΕΤ fm τόνισε ότι «η επικύρωση της τελικής απόφασης επιβάλλει την αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής, προκειμένου κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της».

«Η διαφαινόμενη απόφαση της Συνόδου Κορυφής-την οποία αποκρούει η Δημοκρατική Αριστερά-με την περικοπή ποσοστού τουλάχιστον 50% του χρέους, θα σημάνει ανυπόφορη για την κοινωνία περαιτέρω λιτότητα και βαρύτατη εποπτεία της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

«Όφειλε η κυβέρνηση να ενημερώσει τη βουλή, τουλάχιστον με ποιο πλαίσιο διεκδικήσεων αναχωρεί από την Αθήνα για τις Βρυξέλλες» κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κάνοντας λόγο για έλλειμμα ενημέρωσης.

newpost
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top